הבו עצה איך להיות עירני בליל שבועות | עזרה הדדית| דף 2 הבו עצה איך להיות עירני בליל שבועות | עזרה הדדית| דף 2
נוסף ללוח שנה: 06-01-25

באמת, ס''ה מוריד את העייפות, וכי זה כל המאמץ?
עיקר המאמץ וההתמודדות הוא בעצם הלימוד
ריטלין זה לא רק מוריד את העייפות, זה גם מוסיף ריכוז.
וזה מקל מאוד על עצם הלימוד.
ולכן אני יכול להבין את התחושה שזה לרמות.

אבל מאן יימר שהניעורות בליל זה הוא מטעם סיגוף, ולא להשתתף בהדי שכינתא, והרי כל פעל ה' למענהו, וכי אסור לקחת דברים שמקלים כדי לקיים הענין בשלימותו?
ואם כן, למה מותר בשאר ימות ולילות השנה, ומה ההבדל?!

אבל מאן יימר שהניעורות בליל זה הוא מטעם סיגוף, ולא להשתתף בהדי שכינתא, והרי כל פעל ה' למענהו, וכי אסור לקחת דברים שמקלים כדי לקיים הענין בשלימותו?
ואם כן, למה מותר בשאר ימות ולילות השנה, ומה ההבדל?!
לא אמרתי שזה מדין סיגוף, אלא שחסר בעמל התורה.

זה נחשב עמל, כי הוא מתייגע ואחר כך יהיה עייף מחוסר שינה...
איני כמתווכח, רק רוצה לברר הנקודה...
השאלה היא אם נכון להקל על קושי הלימוד באמצעים חיצוניים, ולא ע"י הכנעת היצר ועבודת המידות.

השאלה היא אם נכון להקל על קושי הלימוד באמצעים חיצוניים, ולא ע"י הכנעת היצר ועבודת המידות.
ואם מכינים את עצמנו על ידי שינה מקודם, והרי גם זה לא עבודת המידות אלא הוא עירני... ומעולם לא שמענו שיש חסרון בלימוד התורה כשהאדם הוא עירני על ידי כוס קפה למשל או ששוטף פניו במים קרים וכיו"ב. ומאיפה הסברא שרק בזה תליא העמל, והלוא לא פס היצר הצר הצורר אף לרגע, ואם אדם יושב ובוחר לבלות השעות בלימוד, הרי שזהו לימוד כדבעי, ואם רוצה עמל- אפשר לקחת משהו קשה שלא למד מעולם [אם ישנו כזה]. הערה - איני ממליץ על הכדור הנ"ל מכמה טעמים אחרים, רק מברר אנכי מהו מקורו דטעמא דמר?!​

הערה - איני ממליץ על הכדור הנ"ל מכמה טעמים אחרים, רק מברר אנכי מהו מקורו דטעמא דמר?!
הרגשת הלב.
ולכן אני לא יכול להסביר מה ההבדל בין זה לבין לישון לפני החג או לשתות קפה.

הודעות מומלצות

מובא בשם הגר"א שביאר את הפסוק "כי אני ה' לא...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון