מענין מאוד מאוד, אבל לבטל חינוך מכל עם ישראל בגלל מיעוט בעיות קשו''ר הוא מופקע בעיני לגמרי, מה גם שמלמד טוב מזהה דברים כאלה ושואל את הילד מה הרגיש ומה סיבותיו וכו'

אצלי זה לא היה כך מעולם, ההכאה היתה בדברי אהבה לפניה ולאחריה ובהדגשה שהיא טיפול ליצה''ר ולא משהו אישי, ופעם נכשלתי בלשוני ואמרתי לילד שמגיע לו עונש והוא מיד תיקן ''לא לי ליצה''ר'' והודיתי לו כמובן.

שוב, איני מכיר מה קורה בעולם המלמדים ואיני דן, אני אומר רק מה היה אצלי.
הלוואי ולעולם לא תשגה
אבל אם חלילה כן תשגה
זה מעוות לא יוכל לתקון!
כפשוטו ממש
אזכיר את הסיפור על גיסי
כשהיה ילד בחיידר בחו"ל, חטף גם חטף מהמלמד, במקל, בסרגל, מה שבא ליד
עזב את חיי הדת
חלפו לפחות חמישים שנה
בינתים הפך למדען, חילוני כמובן
בשבעה על חמותי ע"ה הגיע איש זקן לנחם
הגיס ראה אותו וזיהה שזה המלמד שהרביץ לו
איני זוכר מה היתה התגובה המיידית
אבל כשהלך, הוא היה בסערת רגשות
זה הוא! בגללו עזבתי!!!!

הלוואי ולעולם לא תשגה
אבל אם חלילה כן תשגה
זה מעוות לא יוכל לתקון!
כפשוטו ממש
אתה מגזים כפשוטו ממש
וחולק על גמ' (בשוגג כמובן) כפשוטו ממש
רב הרודה את תלמידו ומת תחת ידו פטור
כ''ש במקרה המצוי שאם טעיתי והתנצלתי לא קרה מאומה
בזמן חז''ל פטרו מלמד על שהיו מתים אצלו תלמידים (!!!) והחזירו רב פפא כי לא מצא דייקן כמותו

מענין מאוד מאוד, אבל לבטל חינוך מכל עם ישראל בגלל מיעוט בעיות קשו''ר הוא מופקע בעיני לגמרי, מה גם שמלמד טוב מזהה דברים כאלה ושואל את הילד מה הרגיש ומה סיבותיו וכו'
א. זה לא כזה מיעוט.
ב. מלבד בעיות הקשו"ר יש עוד שלל עניינים כפי שכתבתי.
ג. המציאות היא שמלמד טוב, וטוב מאוד ג"כ, לא תמיד מזהה את זה [גם לא בבעיות קשו"ר שהם הנפוצות יותר ויש עליהם הרבה יותר ידע]. מלמדים מזהים בדרך כלל את הילדים ההיפר אקטיביים, שהם בולטים, מפריעים וכדומה. אבל יש ילד קש"ר שקטים ומופנמים. יש גם ילדי קש"ר שמקבלים מאה במבחנים, כי הם מצליחים עם כשרונות לחפות על הבעיות. וזה לא סותר את העובדה שהם סובלים מאוד. בצורה שונה מאלו המתמודדים גם לימודית, אבל בהחלט סובלים.
ד. דבר ראשון צריך להפנים שמדובר בכלי שיכול לרצוח. מבלי לקבוע הלכה, אבל במאמר חז"ל 'מוטב לאדם שיפיל עצמו לתוך כבשן האש ואל ילבין פני חברו ברבים' טמון לדעת רבותינו את יסוד הענין שהלבנה שהיא הריגת נפש גם היא נכללת ביהרג ואל יעבור.
אם היה למלמד רובה כזה שבכוחו לחנך בצורה נפלאה, אבל אחד מעשר ילדים הוא יכול לפצוע או להרוג, או אפילו אחד מעשרים ומטה מזה, האם אמירתך 'לבטל חינוך מכל עם ישראל בגלל מיעוט בעיות קשו"ר הוא מופקע בעיני לגמרי' בעינה עומדת? או שמחמת הספק הקל והמיעוט שבזה היה עדיף לוותר על החינוך מכל ילדי ישראל?
אצלי זה לא היה כך מעולם, ההכאה היתה בדברי אהבה לפניה ולאחריה ובהדגשה שהיא טיפול ליצה''ר ולא משהו אישי, ופעם נכשלתי בלשוני ואמרתי לילד שמגיע לו עונש והוא מיד תיקן ''לא לי ליצה''ר'' והודיתי לו כמובן.
אמנם יש להתפעל מהדרך הזו. ואני בכוונה לא רציתי להתייחס לאיש מסוים [קרי: אליך], כי גם אני ה'גדול' וה'מבין' בענייני נפש וחינוך, עדיין לא מבין הכל, ואין לי שום זכות לדון אותך או כל אחד אחר מבלי לדעת את המכלול, וכפי שטען כאן אי מי לעיל...
באתי לדון על הדבר כסוגיא.
ולגופו של דבר, אני בהחלט מאמין שניתן להרביץ עם אהבה, ועדיין, כפי שכתבתי לעיל ברוב המקרים הדבר לא יועיל למי שסבור שנעשה לו עוול.

אם יש מי שיכול להבטיח לעצמו, אבל באמת, שאצלו שום ילד לא ינזק מזה, למרות הנ"ל, זה כבר יכנס לנידון ולדיון דלעיל [שלמען האמת לא הכרתי את האשכול הזה. ותודה למנהלים שהעבירו את ההודעות לאשכול זה ובכך נחשפתי אליו].

א. זה לא כזה מיעוט.
ב. מלבד בעיות הקשו"ר יש עוד שלל עניינים כפי שכתבתי.
ג. המציאות היא שמלמד טוב, וטוב מאוד ג"כ, לא תמיד מזהה את זה [גם לא בבעיות קשו"ר שהם הנפוצות יותר ויש עליהם הרבה יותר ידע]. מלמדים מזהים בדרך כלל את הילדים ההיפר אקטיביים, שהם בולטים, מפריעים וכדומה. אבל יש ילד קש"ר שקטים ומופנמים. יש גם ילדי קש"ר שמקבלים מאה במבחנים, כי הם מצליחים עם כשרונות לחפות על הבעיות. וזה לא סותר את העובדה שהם סובלים מאוד. בצורה שונה מאלו המתמודדים גם לימודית, אבל בהחלט סובלים.
אני עשיתי עם כל תלמיד שיחות נפש תדירות ובודאי הייתי מזהה לו היה
ד. דבר ראשון צריך להפנים שמדובר בכלי שיכול לרצוח. מבלי לקבוע הלכה, אבל במאמר חז"ל 'מוטב לאדם שיפיל עצמו לתוך כבשן האש ואל ילבין פני חברו ברבים' טמון לדעת רבותינו את יסוד הענין שהלבנה שהיא הריגת נפש גם היא נכללת ביהרג ואל יעבור.
אם היה למלמד רובה כזה שבכוחו לחנך בצורה נפלאה, אבל אחד מעשר ילדים הוא יכול לפצוע או להרוג, או אפילו אחד מעשרים ומטה מזה, האם אמירתך 'לבטל חינוך מכל עם ישראל בגלל מיעוט בעיות קשו"ר הוא מופקע בעיני לגמרי' בעינה עומדת? או שמחמת הספק הקל והמיעוט שבזה היה עדיף לוותר על החינוך מכל ילדי ישראל?
כמבואר לעיל מהגמ' אמירתי בעינה עומדת
אמנם יש להתפעל מהדרך הזו. ואני בכוונה לא רציתי להתייחס לאיש מסוים [קרי: אליך], כי גם אני ה'גדול' וה'מבין' בענייני נפש וחינוך, עדיין לא מבין הכל, ואין לי שום זכות לדון אותך או כל אחד אחר מבלי לדעת את המכלול, וכפי שטען כאן אי מי לעיל...
באתי לדון על הדבר כסוגיא.
ולגופו של דבר, אני בהחלט מאמין שניתן להרביץ עם אהבה, ועדיין, כפי שכתבתי לעיל ברוב המקרים הדבר לא יועיל למי שסבור שנעשה לו עוול.
ברור.

לסיכום: יש כאן דאגה נוראה לגוף של כלל ישראל וחוסר דאגה משווע לנשמה וכבר אמרו גדול המחטיאו וכו' ובמשלי כתוב גם מתרפה במלאכתו אח הוא לבעל משחית

אני עשיתי עם כל תלמיד שיחות נפש תדירות ובודאי הייתי מזהה לו היה
בגלל ההתעקשות שלך להכניס אותך ואת הנהגתך לענין...
אאלץ להגיב גם באופן זה:
האם אתה יודע בכלל משהו מקצועי בענין קשו"ר, בענין תקשורת, בענין ויסות חושי, בחוסר תחושה, בבעיות מיקוד וכו' וכו'.
כמה הורים דואגים ומסורים יש, שמדברים עם הילדים שלהם הרבה, ועם כל זאת אינם יודעים מאומה לזהות את הבעיות של הילדים שלהם, למרות שאינם מהסוג המתעלם או המכחיש. כי בלי כלים ובלי ידע, אי אפשר לזהות גם אם רצון טוב מאוד.
ואני לא מדבר על ילדים שקשה מאוד לאבחן ממה הם סובלים, וראיה שהם מסתובבים אצל אנשי מקצוע רבים עד שמצליחים לאתר את הנקודה.
בדיוק כמו ברפואת הגוף, יש מחלות שכל רופא מתחיל ידע לזהות, ולפעמים עם אותם תסמינים בדיוק, מדובר בדבר נדיר, שרק רופא מומחה מאוד ידע לזהות.
עם כל הכבוד והיקר, למרות שדעתי האישית היא, שחובה גמורה על כל מי שרוצה להתעסק בחינוך ללכת ללמוד לפחות בצורה בסיסית על כל הנ"ל, גם אם נגיע למצב הזה בעז"ה, עדיין מלמדים לא יוכלו להיות מאבחנים ורופאים מומחים. כל אחד יעסוק בתפקידו.
לסיכום: יש כאן דאגה נוראה לגוף של כלל ישראל וחוסר דאגה משווע לנשמה וכבר אמרו גדול המחטיאו וכו' ובמשלי כתוב גם מתרפה במלאכתו אח הוא לבעל משחית
זו דאגה לגוף???
מדובר בנטו דאגה לנשמה ולנפש.
הרבה יותר ילדים ירדו מהדת בגלל התופעות הנ"ל מאשר ילדים שירדו בגלל שלא קיבלו מספיק מכות.
ושוב, התשובה לא יכולה להיות אצלי זה לא כך.
א. בא נניח, אז מה? הנידון הוא כללי.
ב. בתפילה עמוקה שאכן כל תלמידיך בהווה ובעתיד יעלו ויצמחו בדרך התורה והיראה, אבל עדיין גם חכם גדול מבין שאי אפשר להוכיח דבר כמה חודשים אחרי שגמרת איתם בעודם ילדים קטנים.

אתה מגזים כפשוטו ממש
וחולק על גמ' (בשוגג כמובן) כפשוטו ממש
רב הרודה את תלמידו ומת תחת ידו פטור
כ''ש במקרה המצוי שאם טעיתי והתנצלתי לא קרה מאומה
בזמן חז''ל פטרו מלמד על שהיו מתים אצלו תלמידים (!!!) והחזירו רב פפא כי לא מצא דייקן כמותו
כאן הכשל הגדול שלך
החיים בימי חז"ל היו מכלול
בגיל צעיר מאד העמיסו לימודים כבדים
ובגיל בר מצוה בערך התחתנו
והלכו ללמוד שנים רבות בלי לחזור הביתה
הבנות קיבלו אחריות מגיל צעיר ממש
ועבדו בשדה מצאת החמה עד הלילה
ולא אמרו שלום כשאמרו להם שלום
ואף לא ענו לבריאות כשהתעטשו בבית המדרש, ולבית שמאי גם לא ענו אמן בהבדלה
וכדי להתפנות הוצרכו לצאת לשדות
ואת הכביסה והאכילה עשו בחצר, כי הבתים היו קטנים וחשוכים וטחובים ובלי איוורור
ולא היו להם פיז'מות כי הבדים היו גסים וכבדים
וגם לא התקלחו כי מים חמים וזורמים היו אולי למלך פרס בלבד
ובקושי ידעו מה הולך בכפר הקטן שלהם, ולא ידעו כמעט כלום על העולם
ואפילו היכן שמתיהם היו קבורים - לעתים לא ידעו
ועוד עשרות הבדלים

אנחנו חיים אחרת!
החינוך שונה!
היעדים שונים!
הדוגמאות שונות

לא שייך כלל להעתיק פרט שהיה שייך פעם ולהחיל אותו על החיים כיום
זה חסר אחריות
פעם 'לשחק בתנוקות' לא היה עושה טראומות, אלא משהו נורמאלי
והיום פידופיליה עלולה לגרום לנזזק נפשי מטורף

בקיצור, אתה משחק באש
מילא תאמר שכך נראה לך לחנך
אבל להסתייע בחז"ל - זה מעשה שלא יעשה

אגב, הגר"א כתב באיגרת להכות את הילדים על שקר
גם את זה אתה מקיים?

בגלל ההתעקשות שלך להכניס אותך ואת הנהגתך לענין...
אאלץ להגיב גם באופן זה:
האם אתה יודע בכלל משהו מקצועי בענין קשו"ר, בענין תקשורת, בענין ויסות חושי, בחוסר תחושה, בבעיות מיקוד וכו' וכו'.
כמה הורים דואגים ומסורים יש, שמדברים עם הילדים שלהם הרבה, ועם כל זאת אינם יודעים מאומה לזהות את הבעיות של הילדים שלהם, למרות שאינם מהסוג המתעלם או המכחיש. כי בלי כלים ובלי ידע, אי אפשר לזהות גם אם רצון טוב מאוד.
ואני לא מדבר על ילדים שקשה מאוד לאבחן ממה הם סובלים, וראיה שהם מסתובבים אצל אנשי מקצוע רבים עד שמצליחים לאתר את הנקודה.
בדיוק כמו ברפואת הגוף, יש מחלות שכל רופא מתחיל ידע לזהות, ולפעמים עם אותם תסמינים בדיוק, מדובר בדבר נדיר, שרק רופא מומחה מאוד ידע לזהות.
עם כל הכבוד והיקר, למרות שדעתי האישית היא, שחובה גמורה על כל מי שרוצה להתעסק בחינוך ללכת ללמוד לפחות בצורה בסיסית על כל הנ"ל, גם אם נגיע למצב הזה בעז"ה, עדיין מלמדים לא יוכלו להיות מאבחנים ורופאים מומחים. כל אחד יעסוק בתפקידו.
שוב, אתה לוקח אחוז מסוים ומשליך ממנו על כלל האוכלוסיה, שלא בצדק כלל וכלל לדעתי.
זו דאגה לגוף???
מדובר בנטו דאגה לנשמה ולנפש.
הרבה יותר ילדים ירדו מהדת בגלל התופעות הנ"ל מאשר ילדים שירדו בגלל שלא קיבלו מספיק מכות.
ראיות? בכל מקרה זה לא סיבה למנוע לגמרי, ישרים דרכי ה' וגו'
ושוב, התשובה לא יכולה להיות אצלי זה לא כך.
א. בא נניח, אז מה? הנידון הוא כללי.
והפתרון הוא לא למנוע אלא לייצר מחנכים כמוני (...)
ב. בתפילה עמוקה שאכן כל תלמידיך בהווה ובעתיד יעלו ויצמחו בדרך התורה והיראה, אבל עדיין גם חכם גדול מבין שאי אפשר להוכיח דבר כמה חודשים אחרי שגמרת איתם בעודם ילדים קטנים.
כיון שהייתי איתם כל הזמן וכל הלב וההשקעה אם היה להם איזשהיא בעיה הייתי מזהה מיד

כאן הכשל הגדול שלך
החיים בימי חז"ל היו מכלול
בגיל צעיר מאד העמיסו לימודים כבדים
ובגיל בר מצוה בערך התחתנו
והלכו ללמוד שנים רבות בלי לחזור הביתה
הבנות קיבלו אחריות מגיל צעיר ממש
ועבדו בשדה מצאת החמה עד הלילה
ולא אמרו שלום כשאמרו להם שלום
ואף לא ענו לבריאות כשהתעטשו בבית המדרש, ולבית שמאי גם לא ענו אמן בהבדלה
וכדי להתפנות הוצרכו לצאת לשדות
ואת הכביסה והאכילה עשו בחצר, כי הבתים היו קטנים וחשוכים וטחובים ובלי איוורור
ולא היו להם פיז'מות כי הבדים היו גסים וכבדים
וגם לא התקלחו כי מים חמים וזורמים היו אולי למלך פרס בלבד
ובקושי ידעו מה הולך בכפר הקטן שלהם, ולא ידעו כמעט כלום על העולם
ואפילו היכן שמתיהם היו קבורים - לעתים לא ידעו
ועוד עשרות הבדלים
אמת
ומה כל זה קשור למען ה'
אנחנו חיים אחרת!
החינוך שונה!
היעדים שונים!
???
בדורנו לא צריך יראת שמים ויראת חטא???
אח''כ בוכים שהדור הצעיר... ברור אנחנו מייצרים אותו במו ידינו (או יותר נכון במו מניעת ידינו...)
הדוגמאות שונות

לא שייך כלל להעתיק פרט שהיה שייך פעם ולהחיל אותו על החיים כיום
זה חסר אחריות
פעם 'לשחק בתנוקות' לא היה עושה טראומות, אלא משהו נורמאלי
והיום פידופיליה עלולה לגרום לנזזק נפשי מטורף

בקיצור, אתה משחק באש
מילא תאמר שכך נראה לך לחנך
אבל להסתייע בחז"ל - זה מעשה שלא יעשה
נראה לי ע''פ חז''ל והמקראות
ואגב אני משתדל במכלול לקרב את חיינו לדוגמאות הנכונות שהבאת שהיו והשתנו
(הערה: גם פעם התחתנו בגיל י''ח כמבואר במשנה ולא בגיל י''ג)
אגב, הגר"א כתב באיגרת להכות את הילדים על שקר
גם את זה אתה מקיים?
כן, לפי הענין תלוי אם נתכון לכך או שהגזים כדרך הילדים.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓