• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה
תודות
203
נקודות
40
המכתם הנל על המשנה בברכות כו. מובא במתיבתא בילקוט ביאורים, לכאורה בקריאה ראשונה לא הבנתי כלל במה מדובר, הרי ודאי שיש צורך לכתוב את המשנה, ואי אפשר ללמוד את הדין הזה רק מדין סוף זמן קריאת שמע:
א. מצד שפה מובאת דעת תנא קמא שעד חצות, וזה כלל לא ניתן ללמוד מדין סוף זמן קריאת שמע
ב. כי מנא לן מה הדין באדם אנוס/קם מאוחר/חולה וכיוצ"ב הרבה היכי תמצי שפספס קריאת שמע בזמנה, אבל אולי סוף זמן תפילה כאשר התפילה לא נעשית ביחד עם ק"ש, יהיה מאוחר יותר?

שאלתי את הרב שלי הוא עיין קצת בנושא ונשאר בצ"ע, הוא אמר לי שהוא באמת לא מצליח להבין את העניין ושצריך לברר את זה הלאה

אני הק' חשבתי אולי לתרץ את נקודה ב' באופן הבא - אולי המכתם מתכוון שמתוך שאדם בריא וכו מסיים גאל ישראל ומתפלל, וזה בשעה רביעית כי סוף שמע בשעה שלישית, ממילא אני יודע שזה סוף זמן התפילה. ו'דוק מכאן ואוקי באתרין' שגם אדם שלא קרא שמע, זמן התפילה הוא עד 4 שעות בכל מקרה, ומה הסברא שהזמן יהיה שונה בין אדם שקרא שמע והתפלל לבין שלא קרה שמע והתפלל.

כשהצעתי לו את הדברים הוא אמר שנשמע לו תירוץ מאוד דחוק ולא מסתבר, והוא מעדיף להשאר בצ"ע. אשמח לשמוע יישוב אם מישהו יודע!

קבצים מצורפים

• מכתם ברכות.jpeg
    מכתם ברכות.jpeg
    38.3 KB · צפיות: 0

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון