יהודי וזהו

משתמש ותיק
gemgemgemgem
תודות
1,978
נקודות
126
לאלו המאמנים בשכר ועונש יש תמריץ נפלא למה לעשות רצון ה' אבל החיסרון הוא שיקול של שכר מול עונש ואפשרות לחזור בתשובה
וגם בלי זה הרי ידוע לנו שזהו עבודת ה' שלא לשמה שאומנם כך מתחילים אבל כל העניין שב"שלא לשמה" זה רק בזה שזה בה ל"לשמה"
אז למה לעשות כרצון ה' בלי קשר לשכר ועונש???
דבר ראשון יש את הרגש שמחייב
א' על ידי אהבה של אותו אחד ויחיד שאך ורק בגללו יש "אני" ועוד אפילו אפשרות לעשות נגדו וכי אני לא יאהב אותו ולכן אני מרגיש מחוייב אליו
ב' על ידי הרצון להיות טוב הרי יש כמיהה לכל אחד להיות בצד הנכון והטוב של המתרס והיות וזה בוודאי הצד הנכון אז זה מה שגורם להרגיש מחויב
אבל ברגש יש חסרון ניכר
מי שמבין שהרגש אינו יותר מזרמי חשמל במוח שגורמים לו לבחור ולפעול עלול אם כן לומר שבמקום לטפח את האהבה או הרצון להיות טוב הוא יעשה את ההפך
ואומנם מי שכבר נמצא במצב הזה של אהבה או רצון להיות טוב הוא בוודאי לא יעשה כך אבל מה יעשה בשעת משבר

אולם לפי דעתי הסיבה האמיתית לעשות כרצון ה' זה נוגע לשכל
כמו שכתב הרמב"ם בביאור מהו לשמה "לא מפני דבר בעולם ולא מפני יראת הרעה ולא כדי לירש הטובה אלא עושה האמת מפני שהוא אמת"
והיינו שבאמרו לא מפני דבר בעולם כוונתו מלבד השכר והעונש אלא אפילו הרגש וכל כיוצא בזה אלא עושה האמת מפני שהוא אמת
שהיות ואילו היה רק אם שכל לבד בלי רגש ותאווה היה בוודאי עושה כרצון ה' אם כן גם בהיות הרגש והתאווה לא יפנה לבו מעשות רצון ה' לפי שהשכל לא יגרום לו לכך והיינו שהוא עושה את האמת מפני שהוא אמת ללא שום מפריע כרגש ותאווה.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון