מזל טוב ונחת ושמחה כל הימים!!!
אם כונתך היא לחבורה בעניני ברית וכדו' לדעתי כדאי ללמוד היטב דברי המנ''ח ושלל קושיותיו והערותיו ולפלפל בהם כדרכה של תורה
מצו''ב קובץ שכתבתי עם הערות ועיונים בדברי המנ''ח במצות מילה וגם קצת עיונים בדין שליחות במילה
כמו''כ מומלץ מאד הספר מצוות ומועדים של הגרא''מ זיסקינד ובל''נ אשתדל מיד להעלות החלק העוסק בעניני מילה בח''א עוסק בעניני ברכת המילה
וכמו''כ שיעור מהגר''א עוזר בענין מילה המלא בידיעות ומ''מ

קבצים מצורפים

נערך לאחרונה:
אני לפני שמחת ברית וכל פעם מחדש אני נבוך מבניית חבורה כי בדרך כלל ביכולתי לדבר בלימוד על הדבר אותו אני לומד אבל איך ביכולתי ליצור יש מאין חבורה ? אשמח לעזרה מהת"ח השותפים כאן
אפילו אם כבודו ידבר במה שהוא עוסק בו זה יבא טוב .
ולפעמים זה יותר טוב מלדבר על עניני מילה כי הדברים שעוסקים בהם הם יותר מחודדים מחודשים ושמחים כנתינתם ולא דחוקים ולא ברורים כי לפעמים אין זמן ועסוקים להכין דברים כדבעי.
אפשר לתת הקדמה קצרה על הודאה או ענין אגדה על מילה וכד'.

נ.ב. הדרשה איננה אמורה להיות ארוכה כדי שהציבור לא יאבד ענין, (ולפי מה ששמעתי מקסימום 5 דק') אא"כ מדובר בציבור מיוחד.
כמובן צריך שהנושא יעניין את הציבור, ולא יהיה משהו בתוך הסוגיה שהציבור שאינו מרוכז כל כך יכול לקלוט שהרי אינם עומדים בבית מדרש עם ספרים פתוחים.
ופשוט שיש להנגיש את הענין לציבור כי הציבור לא נמצא בתוך הסוגיה אלא להתחיל מהתחלה למרות שלהרב הדורש הדברים הרשוניים הם פשוטים ואינם צריכים להאמר.

נ.ב. ישנם שמכינים את הדרשה קודם הלידה אכן יש כאילו שבהשקפת רבותיהם אינם מעונינים לדעת שיולד להם בן והם יכולים להכין דרשה על הספק דמ"מ החידושי תורה לא נאבדים.

והעיקר שיהיה במזל טוב הרבה נחת דקדושה, וגידול קל ברוחמניות ובגשמיות, שזה הקטן גדול יהיה לתורה וחופה ומעשים טובים.

נערך לאחרונה:
אפילו אם כבודו ידבר במה שהוא עוסק בו זה יבא טוב .
כך אני נוהג לכתחילה
אמנם משתדל שזה יהיה בנושאים כללים כמו רוב וס"ס וכדו' שעסקתיי בתקופה האחרונה
ולא באיזה סוגיא פרטית כמו קידושין שלא נמסרו לביאה
ומשתדל למצוא איזה קשר קלוש [דבק מדריכות] לברית אבל כולם מבינים שזה לא עצם הענין

אני לפני שמחת ברית וכל פעם מחדש אני נבוך מבניית חבורה כי בדרך כלל ביכולתי לדבר בלימוד על הדבר אותו אני לומד אבל איך ביכולתי ליצור יש מאין חבורה ? אשמח לעזרה מהת"ח השותפים כאן
יש ספר נפלא בשם ברית אפרים מלא וגדוש בחבורות נפלאות עי"ש.

יש ספר נפלא בשם ברית אפרים מלא וגדוש בחבורות נפלאות עי"ש.
אכן מכיר את המחבר הרה"ג ר' אפרים הכט, המעלה בספר שזה כתוב ברור ומובן, ועוד שיש שם הרבה נושאים שלא דשו בהם עדין כ"כ, כי למשל לדבר על שליחות במילה שזה קלאסי נדונו בו מכל צדדיו.

רעיון לנושאים: מילה ביום ו' כשהמוהל קיבל שבת האם שבת דוחה מילה מצד שזה מילה של שבת או די שמילה דוחה שבת ולכן יכול אותו מוהל למול, ונ"מ גם בקו התאריך כשהמוהל בצד אחד ושבת אצלו ונימול בצד אחר בסכין ארוכה כנ"ל, גדר קבלת שבת לגבי הפס"ט הש"ך ועוד.

הנידון של הדבר אברהם ביש לו ב' תינוקות למול אחד שלא בזמנו והאחר בזמנו מי קודם, ולפלפל בגדר זריזין מקדימין לעשות הברית בבוקר או מאוחר וברוב עם וכדו'.

הסמ"ג בגדר ב' אותות מילה ותפילין, ולכן במתו אחיו מחמת מילה יניח תפילין בשבת, עי' תרה"ד שכ' דודאי לא אזלינן בתר הטעם דאל"ה ה"ה יולדת בזוב שאינה נטהרת בשמיני ידחה המילה להטעם המבואר בגמ' מפני מה מילה בשמיני שלא יהיו אביו ואמו עצבים, וע"ע שדנו בזה בספרים הג' בית הלל ביו"ד.

בעיית הגמ' ביבמות אם קטן ערל קודם יום השמיני אוכל בתרומה, פתיחה לחקירה אם עד שלא מל הוי ערל או מחמת הציוי הוי ערל, ונידון פלוגתת רש"י ור"ת בריש בערל אם מתו אחיו הוי ערל, ומה היה מצב של א"א ע"ה קודם הציווי.

מזל - טוב

ותזכה להכניסו בברית בזמנו ולגדלו לתורה לחופה ומע"ט

נערך לאחרונה:
רעיון לנושאים: מילה ביום ו' כשהמוהל קיבל שבת האם שבת דוחה מילה מצד שזה מילה של שבת או די שמילה דוחה שבת ולכן יכול אותו מוהל למול, ונ"מ גם בקו התאריך כשהמוהל בצד אחד ושבת אצלו ונימול בצד אחר בסכין ארוכה כנ"ל, גדר קבלת שבת לגבי הפס"ט הש"ך ועוד.
יש לציין שזה תלוי בחקירה מענינת בגדר מה דוחה במילה את השבת, האם עצם מצות מילה דוחה איסורי שבת, או דלמא דדווקא מילה שיום השמיני חל בשבת היא דוחה את השבת, ונפק"מ במקרה זה שהמילה ביום שישי האם דוחה איסורי שבת

האם התכוונת שיתנו לך רעיונות מה למסור? (ולזה הפנו אותך להרבה ספרים שיש בהם הלכות כאלו)
או שמא נתכוונת לשאול אם לגיטמי לדבר שלא בעניני מילה? (וע"ז אמורה מילת הת"חים פה שזה בסדר)
או שרצית לדעת למה מקובל לדבר דברים שקשורים לזה (יש לזה מקורות, עי' בספר מילה שלימה שמביא מקור לכל העניינים)
באופן אישי אצל ילדי שיחיו הרגשתי שכדאי לי להכין בעניני מילה (והשתדלתי שיהיו נושאים פיקנטיים ומעיניני דיומא) כדי להרחיב אופקים ולהתחבר יותר למצוה)
הרעיון איך יוצרים חבורה יש מאין, שלומדים היטב הסוגיות הקשורות, ובעניין הימים (אם למשל חל בשבת או חוה"מ) ומעיינים במקורות ובדרך כלל תוך הלימוד מתעוררים קושיות ותירוצים ואפשר לאומרם. אפשר להגיד פשט בדברי (למשל) הגר"ח (שבדרך כלל כל אחד מנסח את הבנתו באופן אחר) והכי בריא זה לפתוח נושא משורשו כגון להקדים מדוע מילה דוחה שבת, איך זה נלמד בגמרא ובפוסקים, מודע מכשירי מילה שונה, במה יסוד המחלוקת ונפקא מינות. (אפשר וראוי להתרחב לקושיות הצדדים) וכדו'
מזל טוב והרבה הצלחה מקווה שהייתי לתועלת

האם התכוונת שיתנו לך רעיונות מה למסור? (ולזה הפנו אותך להרבה ספרים שיש בהם הלכות כאלו)
או שמא נתכוונת לשאול אם לגיטמי לדבר שלא בעניני מילה? (וע"ז אמורה מילת הת"חים פה שזה בסדר)
או שרצית לדעת למה מקובל לדבר דברים שקשורים לזה (יש לזה מקורות, עי' בספר מילה שלימה שמביא מקור לכל העניינים)
באופן אישי אצל ילדי שיחיו הרגשתי שכדאי לי להכין בעניני מילה (והשתדלתי שיהיו נושאים פיקנטיים ומעיניני דיומא) כדי להרחיב אופקים ולהתחבר יותר למצוה)
הרעיון איך יוצרים חבורה יש מאין, שלומדים היטב הסוגיות הקשורות, ובעניין הימים (אם למשל חל בשבת או חוה"מ) ומעיינים במקורות ובדרך כלל תוך הלימוד מתעוררים קושיות ותירוצים ואפשר לאומרם. אפשר להגיד פשט בדברי (למשל) הגר"ח (שבדרך כלל כל אחד מנסח את הבנתו באופן אחר) והכי בריא זה לפתוח נושא משורשו כגון להקדים מדוע מילה דוחה שבת, איך זה נלמד בגמרא ובפוסקים, מודע מכשירי מילה שונה, במה יסוד המחלוקת ונפקא מינות. (אפשר וראוי להתרחב לקושיות הצדדים) וכדו'
מזל טוב והרבה הצלחה מקווה שהייתי לתועלת
יישר כח רציתי להתמקד ברעיון של איך יוצרים יש מאין איך אדע על הש"ך או הסמ"ע בעניין זה ? ומניין יהיו לי את הרקע של הסוגיות הקשורות ?

יישר כח רציתי להתמקד ברעיון של איך יוצרים יש מאין איך אדע על הש"ך או הסמ"ע בעניין זה ? ומניין יהיו לי את הרקע של הסוגיות הקשורות ?
בזה תוכל להעזר בספרים שעסקו בנושא, כגון אלו שהוזכרו או ספרי מילה שלימה (שוחט) כלבו לעניני מילה (וייסברג) ברית אברהם הכהן ועוד שדנו בעניני מילה באופן מעשי, וכן כמדומני שיש הרבה ספרי מראי מקומות כגון דור המלקטים ועוד.
ובאופן כללי בפשטות תוכל לפתוח שו"ע וטור ולעיין.
לא נראה לי שצריך רקע נרחב יותר.
תפתח טור, תראה בב"י מה מקורות הסוגיות, שם תוכל לפתוח את הגמ' והראשונים (וקצת אחרונים בסיסים) וספרי מלקטים (הערות שוטנשטין או יותר מורחב במתיבתא בליקוטים שבסוף וכמובן כל מה שיש באוצה"ס של הבית כנסת הקרוב) ותתן את הדער הער שלך בסוגיות

מקשר אולי יהיה לתועלת

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓