• מחפשים אשכולות לפי נושא? השתמשו בקידומות! לחצו על קידומת ברשימה או בקידומת שמופיע בראש האשכול ברשימת הנושאים כדי לראות את כל האשכולות המסומנים בה.
  • חדש בפורום אוצר התורה: "קבוצות ידע תורני" - התייעצו, למדו ומצאו מומחים! >>> לפרטים לחצו כאן

געגועים

תנ"ך ופרשת שבוע - אוצר החידות
gemgemgemgemgem
חבר צוות
מנהל תוכן
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
במדרש שם: עם הארץ אחד אמר לר' הושעיה, אם אני אומר לך חידוש אחד טוב תאמר אותה בציבור משמי, אמר לו מה הוא, אמר לו כל אותן הדרונות שנתן אבינו יעקב לעשו עתידין אומות העולם להחזירן למלך המשיח לעתיד לבוא וכו', אמר לו חייך חידוש טוב אמרת ובשמך אני אומר אותו. עכ"ל.

לפי שאמרו האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם, לכן אמר לו חידוש טוב אמרת ובשמך אני אומר אותו, כדי להביא גאולה לעולם, ובמהרה יחזירו למלך המשיח דרונות כמו החידוש שחידשת, כי "בשם אומרו" כולל גם עם הארץ.

והחידוש הנפלא הזה נתחדש דוקא ע"י עם הארץ, להורות שכשיבוא מלך המשיח יהיה לכולם מקום, בבחי' לבלתי ידח ממני נדח.

ויחזור דוקא למלך המשיח, לפי שאי' במדרש תלפיות (ענף דוד ובכ"מ) בשם גליא רזיא שדוד המלך היה צריך להיות אחיו תאומו של יעקב אבינו, ומחמת המקטרגים נתחלף דוד בעשו.

ולכן כל הדרונות ששלח יעקב לעשו מגיעים בעצם לדוד מלכינו משיחנו, ולכן יחזרו אליו.​

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

בחוט המשולש (פר' וזאת...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון