ע עד נאמן משתמש ותיק פותח האשכול הודעות 209 תודות 616 נקודות 85 26 פברואר 2025 #21 יהיב אמר: גם אם זה שייך לילד, ההורים יכולים להתנות את מימון החתונה בכך שהילד ישתמש בכסף להוצאות החתונה לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אבל אם כדברי הנ"ל ששייך לילד, מה סמכות האב בזה, האם אני יכול לומר לך להשתמש עם כל כספך אך לבמבה?. ומצפה לישועה אמר: אני מבין שכן. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... עד נאמן אמר: השאלה אם ד"ת מסכים עם זה. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ...
יהיב אמר: גם אם זה שייך לילד, ההורים יכולים להתנות את מימון החתונה בכך שהילד ישתמש בכסף להוצאות החתונה לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אבל אם כדברי הנ"ל ששייך לילד, מה סמכות האב בזה, האם אני יכול לומר לך להשתמש עם כל כספך אך לבמבה?. ומצפה לישועה אמר: אני מבין שכן. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... עד נאמן אמר: השאלה אם ד"ת מסכים עם זה. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ...
י י"ג מידות משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 1,154 תודות 4,200 נקודות 448 26 פברואר 2025 #22 לא מצאתי שום סברא הלכתית מדוע נאמר שהכסף שייך לאב.
י יהיב משתמש חדש הודעות 2 תודות 4 נקודות 5 26 פברואר 2025 #23 עד נאמן אמר: אבל אם כדברי הנ"ל ששייך לילד, מה סמכות האב בזה, האם אני יכול לומר לך להשתמש עם כל כספך אך לבמבה?. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... וודאי! למה האב צריך לממן את חתונת בנו, כשלבנו יש כסף?!
עד נאמן אמר: אבל אם כדברי הנ"ל ששייך לילד, מה סמכות האב בזה, האם אני יכול לומר לך להשתמש עם כל כספך אך לבמבה?. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... וודאי! למה האב צריך לממן את חתונת בנו, כשלבנו יש כסף?!
ע עד נאמן משתמש ותיק פותח האשכול הודעות 209 תודות 616 נקודות 85 26 פברואר 2025 #24 יג מידות אמר: לא מצאתי שום סברא הלכתית מדוע נאמר שהכסף שייך לאב. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ולבן מצאת?
יג מידות אמר: לא מצאתי שום סברא הלכתית מדוע נאמר שהכסף שייך לאב. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ולבן מצאת?
י י"ג מידות משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 1,154 תודות 4,200 נקודות 448 26 פברואר 2025 #25 עד נאמן אמר: ולבן מצאת? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... כן, דינא דמלכותא דינא, המדינה הקנתה לבן, זכין לאדם שלא בפניו,
עד נאמן אמר: ולבן מצאת? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... כן, דינא דמלכותא דינא, המדינה הקנתה לבן, זכין לאדם שלא בפניו,
ע עד נאמן משתמש ותיק פותח האשכול הודעות 209 תודות 616 נקודות 85 26 פברואר 2025 #26 יג מידות אמר: כן, דינא דמלכותא דינא, לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מנין? יג מידות אמר: המדינה הקנתה לבן, לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... יש יד מקנה?
יג מידות אמר: כן, דינא דמלכותא דינא, לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מנין? יג מידות אמר: המדינה הקנתה לבן, לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... יש יד מקנה?
י י"ג מידות משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 1,154 תודות 4,200 נקודות 448 26 פברואר 2025 #27 עד נאמן אמר: יש יד מקנה? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... עכ"פ לאב זה בטוח לא שייך כי אף אחד לא הקנה לו, אולי הפקר, אך מנגד המדינה לא הפקירה א"כ זהו גזל ממש,
עד נאמן אמר: יש יד מקנה? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... עכ"פ לאב זה בטוח לא שייך כי אף אחד לא הקנה לו, אולי הפקר, אך מנגד המדינה לא הפקירה א"כ זהו גזל ממש,
ע עד נאמן משתמש ותיק פותח האשכול הודעות 209 תודות 616 נקודות 85 26 פברואר 2025 #28 יג מידות אמר: עכ"פ לאב זה בטוח לא שייך כי אף אחד לא הקנה לו, לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ולבן גם לא. יג מידות אמר: אך מנגד המדינה לא הפקירה א"כ זהו גזל ממש לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מנין?
יג מידות אמר: עכ"פ לאב זה בטוח לא שייך כי אף אחד לא הקנה לו, לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ולבן גם לא. יג מידות אמר: אך מנגד המדינה לא הפקירה א"כ זהו גזל ממש לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מנין?
י י"ג מידות משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 1,154 תודות 4,200 נקודות 448 26 פברואר 2025 #29 עד נאמן אמר: מנין? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ממה נפשיך, אם צריך שהמדינה תקנה את הכסף נמצא שהמדינה לעולם לא הקנתה וזה נותר שלה, ואם אין צורך שתקנה נמצא שזה נהיה מיד של הילד
עד נאמן אמר: מנין? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ממה נפשיך, אם צריך שהמדינה תקנה את הכסף נמצא שהמדינה לעולם לא הקנתה וזה נותר שלה, ואם אין צורך שתקנה נמצא שזה נהיה מיד של הילד
ע עד נאמן משתמש ותיק פותח האשכול הודעות 209 תודות 616 נקודות 85 26 פברואר 2025 #30 יג מידות אמר: זה נותר שלה לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... שאלה של דינא דמלכותא. יג מידות אמר: ואם אין צורך שתקנה נמצא שזה נהיה מיד של הילד לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אך בדבר הזה שאין יד שניהם בממון אלא לאחר שיהיה י"ח ויום א', וגם אז אינו יכול להוציאם אלא עם חתימת הוריו, א"כ יד שניהם בממון, כי שניהם זכו כא' מן ההפקר.
יג מידות אמר: זה נותר שלה לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... שאלה של דינא דמלכותא. יג מידות אמר: ואם אין צורך שתקנה נמצא שזה נהיה מיד של הילד לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אך בדבר הזה שאין יד שניהם בממון אלא לאחר שיהיה י"ח ויום א', וגם אז אינו יכול להוציאם אלא עם חתימת הוריו, א"כ יד שניהם בממון, כי שניהם זכו כא' מן ההפקר.