הרב קנייבסקי השיב לשואל 5 מילים, והלא יאומן קרה
בעל דירה מנסה במשך שנים למכור את דירתו, ולא מצליח. שבועיים בלבד לאחר תשובתו של הרב קנייבסקי, התרחש הלא יאומן

"לפני כ-10 שנים קניתי דירת שלושה חדרים גדולים בבני ברק, בקומה ראשונה, מתוך 4 דירות שיש בבנין", מספר תושב בני ברק את סיפורו האישי. "לאחר שקניתי את הדירה נודע לי לחרדתי שהדייר המתגורר בקומת קרקע מתחת לדירה שלי הינו אדם מסוכן העושה ככל העולה על רוחו. אותו אדם השתלט על החצר המשותפת ובנה שם 5 יחידות דיור. בשל יותו כה אלים, אפילו בעירייה פחדו ממנו. חיינו הפכו לגיהנום עלי אדמות, מדי שבת היה בכוונה מפעיל מוסיקה מחרישת אוזנים עד אשר נהיה בלתי נסבל לגור שם".

לאחר 3 שנים, החליט היהודי למכור את דירתו, ובירר מול העיריה מהן האופציות להרחבת הדירה. התברר כי קיימות אופציות משמעותיות לבנייה. "הרבה משקיעים באו לראות את הנכס ומתוך תכנית לעשות 7 יחידות יפות", הוא מספר. "אולם כל אחד שדיבר עם השכן האם יסכים לתת להם לבנות, שמע ממנו סירוב מוחלט ואיומים. מחיר הדירה ירד כתוצאה מכך בצורה משמעותית מאד מכיוון שבהיעדר האופציה לבניה, היא הפכה להרבה פחות אטרקטיבית".

שנה שלמה ניסה היהודי למכור את דירתו, וללא הצלחה. בשלב זה החליט ללכת להתייעץ עם הרב חיים קנייבסקי, ולשאול אותו את השאלה הבאה: "האם למכור במחיר אותו מוכנים הקונים לשלם, כלומר להפסיד 200 אלף ₪?!" תשובתו של הרב קנייבסקי היתה חד משמעית: "לא למכור, תחכה עד שיברח".

שבועיים בדיוק חלפו, ומשאית שעברה ברחוב עלתה מסיבה שאינה ברורה על המדרכה ופגעה בעמוד חשמל. התאונה גרמה לקצר חשמל גדול בכל הבניין, ולאותו שכן אלים נשרף המחשב ומצלמות האבטחה שהיו בחצרו. השכן התמהמה מלתקן את המצלמות, ובדיוק באותם ימים נכנסו גנבים לביתו וגנבו ממנו סכום עצום של מיליון דולר.

"השכן לקח את המקרה הזה קשה מאוד", מספר היהודי, "ועזב את ביתו למשך 3 חודשים. בתקופה זו, בפעם הראשונה מאז באנו להתגורר בבנין ניתן היה לערוך קידוש ללא רעשים של שירים מהקומה מתחתינו ושאר הצקות בלתי נסבלות".

3 חודשים לאחר מכן, הגיע מתווך לדירה וסיפר שיש קבלן המעוניין להרוס את הבניין הישן ולבנות במקומו בניין חדש. בחשש גדול השיב לו בעל הדירה: "מה בנוגע הדייר מהקומה למטה? הרי יש לו כמה דירות והוא לא יסכים". השיב המתווך במילים הבאות: "אנחנו במשא ומתן עמו. הוא אמר לנו שהוא רוצה לברוח"...

"ברוך ה' כל עכבה לטובה", מסיים היהודי את סיפורו האישי, שפורסם ב'דברי שי"ח'. "קיבלתי במקום הדירה הישנה דירה חדשה מאותו קבלן, והרווחתי הרבה יותר ממה שרציתי להרוויח בתחילה. אני רוצה לציין כי כאשר רציתי בתחילה להרחיב את הדירה, אשתי ביקשה שנימנע מכך, כי חששה שהבנייה תפריע לי להיות שקוע בלימוד התורה. או מרגישים בחוש שבזכות הרצון להמשיך לעסוק בתורה ללא הפרעות, זכינו לראות אמונה בעיניים".

חיה עוד חצי שנה בנס גלוי שלא כדרך הטבע בגלל הבטחת מרן שר התורה שליט"א, כנגד דעת כל הרופאים:
IMG_8188.JPG

שכינה מדברת מתוך גרונו: מעשה נורא הוד שהיה בשבוע זו בקודש פנימה, וזה המעשה, מרן שר התורה שליט”א כתב מכתב למען תלמוד תורה חשוב, וביקש שיסייעו בעדם,

מנהלי הת”ת הציגו את המכתב ונדיבי עם הזילו תרומתם, אך שהגיעו לנדיב מסוים הוא התעקש שרוצה להכנס לרבינו ולשאול כמה לתרום, וכך עשו, נכנסו הנדיב ומנהלי הת”ת קמיה רבינו ושאלו כמה יתרום, רבינו השיב במפתיע: פחות משווה פרוטה, ויהי הדבר לפלא גדול, ושאלו שוב הרי רבינו כתב מכתב למען הת”ת שיסייעו בעדם ומחזק ידיהם אז למה שלא יתרום הנדיב לת”ת, אך רבינו עמד בתוקף ואמר שלא יתרום מאומה.

כשיצאו מהקודש פנימה אמר הנדיב במבוכה: כספי אינו כשר והגיע בדרכים אסורות, ורציתי לקבל מעין גושפנקא מכך שרבינו יגיד לי כמה לתרום מכספי שהוא אינו כשר, אך לצערי לא הצלחתי, הנוכחים עמדו מרוגשים לראות רוח הקודש הגלויה של רבינו, ויהי המקום לחרדת קודש.

עוד סיפורים מיוחדים על מרנא:

קבצים מצורפים

מדוע התעקש שר התורה הגר”ח קניבסקי שהנדיב לא יתרום לת”ת

שכינה מדברת מתוך גרונו: מעשה נורא הוד שהיה בשבוע זו בקודש פנימה, וזה המעשה, מרן שר התורה שליט”א כתב מכתב למען תלמוד תורה חשוב, וביקש שיסייעו בעדם, מנהלי הת”ת הציגו את המכתב ונדיבי עם הזילו תרומתם.

אך שהגיעו לנדיב מסוים הוא התעקש שרוצה להכנס למרן ולשאול כמה לתרום, וכך עשו, נכנסו הנדיב ומנהלי הת”ת לשר התורה ושאלו כמה יתרום, הגר”ח השיב במפתיע: פחות משווה פרוטה, ויהי הדבר לפלא גדול, ושאלו שוב הרי רבינו כתב מכתב למען הת”ת שיסייעו בעדם ומחזק ידיהם אז למה שלא יתרום הנדיב לת”ת, אך מרן הגר”ח עמד בתוקף ואמר שלא יתרום מאומה.

כשיצאו מהקודש פנימה אמר הנדיב במבוכה: כספי אינו כשר והגיע בדרכים אסורות, ורציתי לקבל מעין גושפנקא מכך שרבינו יגיד לי כמה לתרום מכספי שהוא אינו כשר, אך לצערי לא הצלחתי, הנוכחים עמדו מרוגשים לראות רוח הקודש הגלויה של תורה, ויהי המקום לחרדת קודש.

הגר”א נבנצל: אליהו הנביא יגיע תחילה לבית שר התורה

לאן יגיע ‘אליהו הנביא’ כשיתגלה עם ביאת גואל צדק? רבה של העיר העתיקה הגר”א נבנצל השיב כי לדעתו יגיע לרחוב רשב”ם 23 בבני ברק ביתו של מרן שר התורה הגר”ח קניבסקי.

בעלון ‘דבר תורה מירושלים’ מתפרסם שו”ת מאת רב העיר העתיקה הגר”א נבנצאל, באחת השאלות נשאל שהגמרא בעירובין אומרת שאליהו הנביא יבוא לבי”ד הגדול, לאן יבוא היום שאין בית דין הגדול והשיב: “אולי ל ר’ חיים”.
כוונתו למרן שר התורה הגר”ח קניבסקי – אם כן אליהו הנביא יגיע תחילה לרחוב רשב”ם בבני ברק.

עוד נאמר כי בודאי אליהו הנביא פגש במרן עשרות אלפי פעמים בבריתות הרבות בהם מרן שליט”א שימש סנדק.

הדברים נאמרו בשיעור השבועי לבני ישיבת פאר ציון בביתו של הרב בעיר העתיקה

מטלטל את הרשת: קיימו את עצתו של הרב קנייבסקי – וזכו לילד אחרי 10 שנות ציפייה
הסיפור שמטלטל את הרשת: בני זוג שהמתינו עשור לילדים – קיימו את עצתו של הרב קנייבסקי, הקימו מקווה טהרה מפואר לנשים, וזכו בבן בכור

משפחת וקסלר, זוג חרדים תושבי בית שמש, חבקו השבוע בן בכור, לאחר 10 שנות ציפייה.

בני הזוג, שהמתינו לזכות בילד במשך שנים רבות, שמעו על עצתו של הרב קנייבסקי, האומר שבניית מקווה הוא סגולה לילדים. הם החליטו לעשות את הלא יאומן – ולבנות מקווה טהרה מפואר לנשים במושב פתחיה.

לאחר מאמץ עצום, הצליחו השניים לגייס למעלה מ-250,000 שקלים, והמקווה המפואר קם ונהיה. חנוכת הבית התקיימה לאחר חג הפסח, והשבוע – 9 חודשים לאחר מכן, חבקו בני הזוג את בנם הבכור.

"מישהו חיבר אותי לעמותת טהרת המשפחה והציע לי לנסות לסייע להם, זאת לאור עצתו של שר התורה הרב חיים קנייבסקי שבניית מקווה היא סגולה להיפקד בילדים", מספר בדמע הרב וקסלר, האב הטרי. "הרב קנייבסקי גם אומר שבניית מקווה היא מצווה כמו 'פריה ורביה'. בסמוך לכך גם נפטר מורי ורבי הרב ניסים קרליץ זצ"ל והיה לי חשוב גם לעשות משהו גדול וחשוב לעילוי נשמתו- והחלטתי לצאת לדרך".

הרב וקסלר, מלמד בתלמוד תורה, מעולם לא התרים או גייס כספים, אך כדי לזכות בשאיפתו הגדולה, הוא החל לאסוף שקל לשקל. "עברתי פשוט בבתי כנסת בירושלים, בבני ברק ובעוד ערים וכך לאט לאט אספתי כספים. כשהגיעה הקורונה וההגבלות לא אפשרו את ההגעה הפיזית - התחלתי פשוט להרים טלפונים לחברים, מכרים ומי שיכול לעזור".

הנס הגדול, כאמור, התקיים בעיתוי מצמרר – 9 חודשים בדיוק לאחר חנוכת המקווה. כהודיה לה' על הילד – החליטו בני הזוג לפעול להקמת מקווה טהרה מפואר נוסף, והפעם במושב תירוש במועצה האזורית מטה יהודה. "אנחנו מודים לה' יתברך על הנס והחסד הגדול שעשה עמנו. המצווה הזו היא זכות גדולה, ולכן החלטתי להירתם למימון בנייה של מקווה נוסף", מסיים האב את דבריו.
מקור: הידברות

זוג שנישא ורצה לקנות דירה בבני ברק
וקיבלו הצעה לקנות דירה ליד בית העלמין היכן שהיום נמצא מעונות ויזניץ
הלכו לשאול את ר' חיים אמר להם: כשהיו לכם 10 ילדים יבנו שם דירות
כששמעתי את הסיפור התחילו לבנות שם
ובאותה שעה היו להם 9 ילדים בהמתנה לעשירי
רוה"ק מדברת מתוך גרונו

עדות הרה"ג רבי שמואל ברוך גנוט שליט"א
אך למכביר לספר על מאות הניסים העצומים שראו עיני, מראות שמימיים של רוח הקודש, "צדיק מושל ביראת א-לוקים", וכדברי השיטמ"ק (ב"ק נ, א): "שכן דרכו של הקדוש ברוך הוא שמסכים לסברת הצדיקים שבדור". לא יאומן כיצד כל ברכה שבירך ועצה שהשיא התקיימה, וכפי שביאר רבינו הכ"מ בזה בספרו "אורחות יושר" ערך "רוח הקודש", עי"ש. כאשר כל משפט וברכה שהוציא מפיו הטהור, הוצרך לימוד, דקדוק והבנה, ורבים מגדולי ישראל דקדקו, רצו לדעת "מה בדיוק ר' חיים אמר", כפי שנכחתי בעצמי בכמה הזדמנויות.
רבנו זיע"א השתתף בחתונתי ובירכני שיוולד לי בן תוך שנה. בתוך השנה נולד בני הראשון. שיגרתי מברק לרבינו זצוק"ל (אז היו עוד מברקים) וסיפרתי לו שנולד לי בן. למחרת התקשר אלי נאמן ביתו הרה"ג רבי ישעיהו אפשטיין שליט"א ואמר שמרן יכול לבוא לסנדקאות בברית, למרות שהיא בחיפה. השבתי שיש לילד צהבת ובינתיים לא ניתן לעשות ברית וביקשתי שרבינו יברך שהברית תהיה בזמנה.
ביום הברית עצמה נסענו ל"מעייני הישועה" ושם אישרו לערוך את הברית. לאחר הברית נכנסתי עם הרך הנולד לרבינו. מרן זיע"א מיד קרא ואמר: "מה עם הצהבת? מתי הברית?".
סיפרתי שהברית התקיימה כעת ואמו"ר שליט"א היה הסנדק.
הגיב רבנו בבת שחוק: "טוב מאד. הרי כיבוד אב דאורייתא. אבל אל תדאג, שנה הבאה יוולד לך בן ואני אהיה הסנדק".
ואכן, ביום הולדתו הראשון של בני הבכור, נערכה שמחת הברית בנו"ש בחיפה ורבינו הכ"מ היה הסנדק.
לאחר הברית פנה אלי מרן זצוק"ל ואמר: "רוצה עוד בן?"…
עניתי: "עכשיו בת"….
ומרן זיע"א אמר: "אז תהיה לך כעת בת"…
וכך הווה, כמובן. וכך גם היה בשאר הילדים, כשמרן זצוק"ל מברך בדיוק נמרץ, וכך קם והיה.
מעשה במשפחה, שהרופאים גילו בבדיקות שערכו שלתינוק העומד להיוולד, ישנו מום בלב ועוד מכלול של מומים קשים, שלא יאפשרו לתינוק לחיות לתקופה ארוכה. בני המשפחה פנו למספר בדיקות אצל מספר פרופסורים שונים, אך התשובה היתה אחידה, התינוק לא יחיה במשך זמן רב, וגם אם יחיה – יסבול ממחלות וצרות קשות.
בני המשפחה יצרו איתי קשר וביקשו שאבקש את ברכתו של מרן זיע"א. כתבתי בפרוטרוט לרבנו זיע"א על הבדיקות ודברי הרופאים המומחים וביקשתי שיגזור בכוח תורתו שהתינוק יוולד בריא ושלם. "הלא צדיק גוזר והקב"ה מקיים", ביקשתי. ואכן, כעבור 3 ימים הגיע מכתב תשובתו של רבנו, ובו נכתבו שתי מילים: "רפואה שלמה".
התינוק נולד כעבור כחודש בריא ושלם. הרופאים ערכו שוב ושוב את בדיקותיהם והביטו בתוצאה שלפניהם בהתרגשות ובהתפעמות. "נס! פשוט נס!", אמר פרופסור אחד שחזה שחורות. "הלכתם אולי במקרה לרב גדול?" הוא שאל ובני המשפחה אישרו ש"אכן כן, רבי חיים קניבסקי בירך בכתב ברפואה שלמה"…
סיפר לי ידידי הרב… שאחיו, היועץ הרפואי ועסקן הרפואה הנודע… אמר לו שישנם רבים המייעצים בנושאי רפואה מבלי שום ידע ונסיון בתחום ועצותיהם גרועות ולעיתים גם נוראיות, גובלות בפיקוח נפש ובסיכון חיי אדם. "אך כאשר מרן הגר"ח קניבסקי מייעץ ומשיב תשובות חותכות בנושאי רפואה, אני לא אומר כלום, משום שגם אם לי נראה שעצתו תמוהה ולא ברורה כלל ועיקר מבחינה רפואית טבעית, מ"מ המציאות טופחת על פני פעם אחר פעם, כשרבי חיים תמיד צודק לבסוף", ובאמתחתו סיפורי-הוד רבים ומופלאים על עצות של מרן זיע"א בענייני רפואה, שהצליחו תמיד מעל המשוער.
בחור בישיבתנו, ישיבת "משאת המלך", סבל מבעיות קשות באוזן וכמה רופאים בכירים טענו שיש לו קרע בעור התוף והדבר מצריך ניתוח. הבחור נכנס, לפני כמה שבועות, לרבינו זיע"א ורבינו אמר לו: "אין לך שום דבר. לא צריך לעשות כלום".
כעבור שבוע נסע לבדיקות בביה"ח הדסה, הפרופסור ערך שוב צילום ועמד מופתע, הלום רעם. הכל נעלם. המליץ בתדהמה על טיפות אוזניים ותו לא.
לפני שנים רבות קיבל יהודי מכתב זימון למשרדי מס הכנסה, בעקבות עסק שפתח ללא שנרשם בכלל במס הכנסה. הציעו לו להיפגש עם יהודי שעובד במס הכנסה, שעוזר לאנשים מאחורי הקלעים. ואכן, קרוב משפחתי נסע אליו. הוא הביט במכתב הזימון ואמר: "אין מה לעשות. הפקיד שזומנת אליו הוא יסודי מאד. 'תופר תיקים' ידוע. אם נפלת לידיים שלו – אין לך שום סיכויים". ובכל זאת, הוא הרים כמה טלפונים וניסה להפעיל קשרים, אך כולם אמרו שזהו עסק ביש.
הגענו לבית רבינו והרבנית ע"ה אמרה שהוא נסע לחתונה באולמי "קרויזר". הגענו לשם ובדיוק רבינו יצא החוצה. הציעו לנו לנסוע עם הרב ברכבו ולדבר איתו בדרך. עלינו למכונית. רבינו שאל במה הענין והיהודי סיפר את המעשה. רבינו אמר בנחרצות: "לא יקרה כלום. לא יעשו לך שום דבר".
למחרת הגיע האיש למשרדי מס הכנסה. אותו פקיד רצה לצאת להפסקת צהרים. הוא הביט במסכים, עילעל כמה שניות, שאל כמה שאלות סתמיות ושלח אותו לחופשי….
באדיבות: דרשו

מה לא נכתב על גדלותו של מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי זצוק"ל, על ידיעת כל התורה כולה ובקיאות נדירה בכל נבכי התורה הנגלה, והנסתר, מידי יום ביומו ענה הגר"ח לעשרות מכתבים ולרבים שהתדפקו על דלתו לבקש ברכה ולקבל עצה אם זה לפני שידוך לבן, בענייני כספים או שאלה רפואית סבוכה.
מרן שר התורה היה מרים את עיניו, עונה בקצרה וחוזר אל תלמודו, מכל העולם הופנו אליו שאליו על חלקן ענה במה שהתגלה כ'רוח הקודש' ממש. 'בחדרי חרדים' אסף מקבץ מה'מופתים' המפורסמים שיצאו מפי קודשו של מרן הגר"ח זצ"ל.
המועמד למפכ"ל שמרן שר התורה סירב לברך
במהלך ההתמודדות על תפקיד מפכ"ל המשטרה בשנת תשע"ט הגיעו בכירים במשטרה בהם ניצב דוד ביתן לבית שר התורה מרן הגר"ח קנייבסקי.
הנכד שביקש ברכה בשביל המיועד לתפקיד המפכ"ל, שאל אותו מרן זצ"ל "האם אתה כהן"? הנוכחים בחדר לא הבינו מדוע שואל מרן את השאלה ומה כוונתו בכך, וענו שלא. "הוא ישראל", ענה הנכד. לאחר שתיקה רועמת בירך מרן הגר"ח "ברכה לכולם" ויהי לפלא.
ימים ספורים לאחר מכן נודע כי השר לביטחון פנים דאז החליט שלא למנות מפכ"ל חדש אלא למנות למלא מקום מפכ"ל זמני, מי שנבחר לתפקיד, שמו הוא... מוטי כהן.

רוצה ברכה? סע לצפת, לא לחו"ל
היה זה במוצאי שבת חורפית של שנת תשע"ז, אל ביתו של הגר"ח קנייבסקי נכנס ראש כולל חשוב שהיה אמור לטוס למחרת לחו"ל לגיוס כספים וביקש את ברכתו של שר התורה לקראת הנסיעה. כשאמר לגר"ח שהוא נוסע לחו"ל, הרב הגיב מיד "למה לצאת לחוץ לארץ". ראש הכולל לא הבין מדוע קיבל את התשובה הזו והדבר היה לפלא גדול מאחר וכמה דקות לפניו נכנס מנהל מוסד אחר שציין כי הוא נוסע לחו"ל והגר"ח בירכו ב"ברכה והצלחה".
ראש הכולל התעקש ואמר לשר התורה כי יש לו חובות גדולים והוא חייב לצאת למסע גיוס כספים עבור האברכים. הגר"ח השיב: "סע לצפת".
'בחדרי חרדים' הביא את המשך הסיפור כפי שהובא לאחמ"כ בעלון 'דברי שי"ח', ראש הכולל יצא מהחדר, פגש ידיד וסיפר לו את דברי הגר"ח. הידיד נכנס איתו שוב ואמר לרב שהוא חייב הרבה כסף. רבי חיים אמר לו: "אם אתה רוצה תיסע, אני אבל נתתי ברכה על נסיעה לצפת".
ראש הכולל שמע לדברי הגר"ח, ביטל את הטיסה ונסע למנוחה בצפת. ביום ראשון בערב הוא הלך לבית הכנסת צאנז בעיר ולמד עד שנרדם על השולחן. בשעה 22:00 הוא התעורר ושאל מתי יש מניין למעריב. המתפללים השיבו כי עליו להמתין עד לשעה 23:00.
בזמן התפילה הבחין ראש הכולל ביהודי אמריקני אמיד, ולאחר התפילה החליט לגשת אליו ולנסות את מזלו. ראש הכולל סיפר ליהודי את דברי הגר"ח והוא, כמו בסיפורים, מיד שאל 'כמה כסף אתה צריך'. ראש הכולל ענה והלה אמר לו 'תן לי לבדוק'. ואכן, למחרת הגיע עם 2 צ'קים על כל הסכום הנדרש. כשסיפרו לרבי חיים קנייבסקי את סיפור המעשה השיב: "מי ששומע ומאמין ה' עוזר לו".

"אני יכול להלוות לך פרוטה – תתן להם וזה יספיק"
בשנת השמיטה הקודמת (תשע"ה) הגיע מגדל האתרוגים הרב משה ניימן לביתו של הגר"ח קנייבסקי להתייעץ איתו באשר להליך משפטי שעבר וביקש ממנו ברכה.
הגר"ח שהכיר לו טובה על האתרוגים המהודרים שמביא כל שנה ביקש לשמוע את המעשה, וכך מספר הרב ניימן, "לפני 14 שנה עבדתי ב'אוצר בית דין' כאחראי על מחסן האתרוגים, ואחד מהעובדים הרומנים נפל בפיר המעלית, נפצע ונותר משותק כל חייו, למרות שלא הייתי אשם בפציעתו, העובד הגיש תביעה כנגד 'אוצר בית דין' וכנגדי בסכום גבוה במיוחד.
בית המשפט החליט להרשיע את הרב ניימן מכיוון שהיה המעסיק שלו בשטח, והשופט הציע לצדדים להגיע לפשרה, אולם הרב ניימן טען לגר"ח כי הוא לא אשם ואף אין באפשרותו לעמוד בסכום הפשרה אותו הציע השופט בשל גובה הסכום.
"אני יכול להלוות לך פרוטה" הציע הגר"ח, אך מקורבו של הגר"ח הרב אפשטיין אמר לרב כי "אם ייצא רק עם פרוטה זה בסדר, הבעיה שתובעים אותו והוא לא אשם. הוא לא בא לבקש כסף אלא לקבל ברכה שלא יצטרך לשלם".
מרן הגר"ח הוציא שקל מארנקו ואומר: "תשלם להם וזה יהיה מספיק. תגיד להם שגם את זה לווית", הוסיף מרן בחיוך. "אם הוא ישיב לך תחזיר לי בחזרה", הפטיר מרן ובירך את רבי משה בן חיה שיצליח במשפטו.
לא עברה תקופה קצרה והעניין סודר על הצד הטוב ביותר. השופט גער בעורכי הדין והאחריות נפלה על חברת הביטוח, והרב ניימן הגיע "לפרוע את החוב" - כשהגר"ח הסכים בחיוך להשאיר את השקל הפלאי ברשותו של הרב ניימן.

ציית להוראת שר התורה - וחייו ניצלו
בשנת תשע"ד, כמעט אסון התרחש בישיבת 'אור אלחנן' הירושלמית, אחד מתלמידי הישיבה נפצע מפליטת כדור מאקדחו של המאבטח, הבחור ניצל מפגיעה חמורה יותר, אודות לשעון שהיה מונח בכיסו והסיט את הקליע במילימטרים בודדים מהעורק הראשי ברגל. מדוע החזיק הבחור את השעון בכיס? ב'בחדרי חרדים' נחשפה הסיבה, והיא הציות המוחלט למרן שר התורה זצ"ל.
הגר"ח קנייבסקי הורה בעשור האחרון לכל תלמיד ישיבה או אברך שבא לפניו ועונד שעון יוקרתי, אפילו מוזהב או מוכסף, שהדבר מוגדר כ'תכשיט' ויש בכך משום 'לא ילבש'. כמובן, שאין כל איסור בהחזקתו בכיס.
גם תלמיד הישיבה שנפצע, ביקר במעונו של הגר"ח כחודש לפני שהתרחש האירוע, וכאשר הגר"ח הבחין בשעון שענד על ידו, העיר לו כדרכו על כך. הבחור ציית מיד והסיר את השעון והניחו בכיסו. מאז, הוא שמר בקפדנות על הוראת הגר"ח ואיננו עונד אותו יותר.
"החובשים שטיפלו בבחור הפצוע, הבחינו בשעון שמבצבץ מבין כיס המכנסיים. הם הביעו השתאות מרובה מכך שהשעון בעצם גרם לקליע להחטיא את העורק הראשי ברגל, שכן הוא בלם את הכדור והסיט אותו הצידה. למותר לתאר, מה יכול היה לקרות אלמלי הוא היה פוגע בעורק זה, חלילה".

אפשר לספר על ה'מופת'?
בתיעוד וידאו מלפני כשנה נראה הרב ישעיהו גראוכר ממקורביו ותלמידיו של שר התורה הגאון רבי חיים קנייבסקי זצ"ל נכנס אל חדרו ומספר לו על בחורה שעברה ניתוח בהמלצת הרב למרות אי הסכמת הרופאים והעצה לעבור את הניתוח הציל אותה. "הרב, כך מספר לו הרב גראוכר, יש פה ילדה, היא בת 19, ארבע וחצי שנים היא לא יכלה להזיז את היד, וכל הרופאים אמרו שאם היא תעשה ניתוח, אז זה יכול לעשות יותר גרוע, נזק גדול".
"הרב אמר לעשות את הניתוח, ביום שישי שעבר עשו ניתוח וביום חמישי היא התחילה להזיז את היד, והיא עכשיו ילדה רגילה. הרופאים בבית החולים רוצים לספר לכולם את המופת, כדי שעוד אנשים יוכלו לעשות את הניתוח הזה, אז הם שואלים את הרב אם הם יכולים לספר?".

25 שנה אני מחפש אותך
הגאון ר' ראובן רייך חתנו של ראש ישיבת לייקווד, סיפר על יהודי אחד שבבחרותו אהב לצלם את גדולי הדור תמונות רבות, ופעם הזדמן בשעה שקטה אל ביתו של מרן שר התורה זצ"ל תפס אותו בעדשת המצלמה בקטע נדיר ביותר כשהוא מאכיל חתול שכנראה סבר שמזונותיו עליו.
וכשראה מרן הגר"ח זצ"ל שהוא מצלם אותו נזף בו שיפסיק לצלם, אבל הלה המשיך לצלם עוד ועוד תמונות. אז כעס עליו מרן ואמר לו: "חצוף! אמרתי לך להפסיק לצלם!" בשלב זה הבחור נבהל, ופתח את ה'פילם' של התמונות ושרף את כל התצלומים…
כעבור שנים רבות כשכבר הקים בית והתברך בבנים, הגיע פעם לבית מרן עם אחד מילדיו לפני הבר המצווה לבקש את ברכתו. היה זה בעת קבלת קהל שגרתית, מרן נעץ בו מבט חודר ומיד אמר לו: "אני מחפש אותך 25 שנה!! אתה הוא הבחור שצילם אותי בשעתו, רציתי לבקש סליחה שכעסתי עליך".

תוסיף לו את השם נבוכדנצר
אברך המתגורר באחת מהערים החרדיות, בעל משפחה מרובת ילדים, חלה ל"ע במחלה קשה ושכב על ערש דווי. בנו הגדול נכנס למרן הגר"ח זצ"ל וביקש ברכה לרפואה שלימה, הגר"ח שאל לשמו ואמר לבן שכדאי להוסיף לאביו שם, לשאלת הבן איזה שם כדאי להוסיף? השיב הגר"ח: "תוסיפו לו אחשוורוש". הבן שלא הבין את כוונת הרב, הציע אולי שם אחר, הגר"ח הרים את עיניו ואמר "אז תקרא לו נבוכדנצר", וחזר לתלמודו, הבן הבין שיש דברים בגו חזר לבית החולים לספר לאביו את המעשה התמוה.
אביו ששמע את דברי הרב פרץ בבכי נורא ובמשך כמחצית השעה לא היה ניתן לעצור אותו, אחרי שנרגע מעט סיפר שבצעירותו התגייר מאד פחד למול את עצמו, והצליח להתחמק מהמילה, מכיוון שלמד בישיבה לבעלי תשובה וכבר היה נחשב ל'בקיא' הערים על הדיינים, ואם כן הרי הוא גוי גמור, ויהי לפלא.

ברכה והצלחה אבל תלך להסתפר לפני קניית הדירה
הסיפור הבא הוא על אברך בן תורה ביקש לרכוש דירה בבני ברק המחיר היה נחשב ל"מציאה" ובעל הבית לחץ לסגור על העסקה. לפני חתימת החוזה, ניגש אל בית הגר"ח קנייבסקי על מנת להתברך. הרב שמע את הפרטים ובירך: "ברכה והצלחה, אבל תלך להסתפר"... האברך הופתע מעט, הוא היה מסופר אך כדברי הגר"ח נכנס אל המספרה הקרובה שראה בדרכו והתיישב על הכיסא.
הוא ניגש אל הספר, שהתפלא לראותו עם ראש שנראה מסופר כיאות, לשאלתו, השיב האברך כי הוא עומד לחתום חוזה לקניית דירה, ועל כן ניגש לקבל את ברכתו של הרב קנייבסקי, וזו התשובה שקיבל. הספר שהתעניין בפרטי הדירה, נדהם, "מהדירה הזו תברח כמו מאש", אמר הספר ללקוח. "אני גר בבניין ממול, ויש שם בעיות קשות בין השכנים, וכל מי שקונה שם ממהר למכור"...

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון