כן, אני מדבר על הבנת הנקרא, ושוב הוכחת שאני צודק. ראשית, טענת ששינוי הסיכוי לא משנה את חובת ההשתדלות, כפי שכתבת מפורש, אח"כ חילקת את החילוק הנ"ל. לכן, תחילה הבאתי לך ראייה - כלפי עצם עניין הסיכויים, משכיח היזקא. ואח"כ, מהמנחת אשר - שבאמת לא שייך לשאלה אם השתנה המצב, אכן לא הבנת. מה שהוא כן שייך אליו, זה הראייה הברורה, שכאשר מתרבים המקרים - ובתוכם יש פיקו"נ, מורים הוראות אחרות.אתה מדבר על הבנת הנקרא??
הסיבה שטענתי שאין הבדל בחיוב השתדלות הוא כי אנו מדברים על הבדל מספרי ולא אמיתי.
והמנחת אשר מדבר על חילול שבת בפיקו"נ שלא שייך כהוא זה לשאלה האם השתנה המצב בין םעם להיום.
הנידון בינינו הוא לא האם בעת סכנה גדולה יש להשמר יותר, אלא רק על השאלה האם השינוי בין פעם להיום מחייב שינוי הוראת מרן הגר"ח.
כיום יורים עליך באזעקה אחת מספר טילים מתפצלים עוצמתיים, ויש הרבה יותר טילים ואזעקות. כך שכאמור, כאשר אתה מורה לא להכנס למקלט בכל האזעקות הללו, ודאי שהסיכון יותר גדול. עוד לא הסברת מדוע לא.אולי תסביר לי מתמטית?
כי בעוד אז הייתה רק הגנה אחת, כיום יש 4 שכבות הגנה לא כולל הלייזר שהיו סתירות לגבי כניסתו לשימוש.
ובמספרים - אז היו כ50 אחוזי יירוט בעוד כיום יש למעלה מ95 אחוז.
שוב, אין אף מקור רשמי בו הרב זילברשטין פטר מכניסה לגמרי בב"ב, תמיד הוא מדבר על תפילה כשהוא פוטר. ומדגיש שבשאר המצבים - יש להכנס.הוא דיבר על תפילה כי זה היה המקרה.
אבל טיפשי להביא את הבטחת החזו"א אם מדובר רק על "שלוחי מצווה", בשביל זה לא צריך "צירוף" של הבטחת הצדיק עם המצווה.
ולא, הוא לא אומר שבשאר הערים - "נהגו לא לקחת סיכון" אלא שצריך להיכנס גם בעת התפילה.
כך שסילוף דברי הרב זילברשטיין נראה טיפה יותר חמור מלומר שהוא לא רוצה להביע דעה מקילה בפומבי.
בנוסף, בחוברת שהביאו כאן באשכול לבאר דעת מרן הגר"ח גם הובא בשמו שלא צריך.
בודאי שצריך, כי בד"כ, שאר הרבנים - ובשאר הערים, לא סומכים גם על עיקר הדין הנ"ל של שלוחי מצווה.
זה לא משנה, בסוף דנת את אותו צדיק בצורה שלא דנים צדיקים.אין כאן שום אי נעימות.
אני רואה שאתה נצמד מאוד למילים ולתשובות ולא לעיקרון ולתוכן,
לכן אתה פשוט לא קולט, שההסכמה הייתה לעיקר דבריך ולמהות שבהם, ולא על הבטחה כזו או אחרת.
שים לב שגם בתגובתי אליך, כתבתי להדיא בצורה כללית ביותר ללא איזכור של הבטחה מסוימת או צדיק מסוים.
קלטתי, והשבתי לך באותה מטבע, נמצא שמי שלא הבין כאן אינו אני...