אימתי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
2,380
נקודות
246
וַיֹּ֨אמֶר יְקֹוָ֜ק אֵלַ֗י אַל־תָּ֙צַר֙ אֶת־מוֹאָ֔ב וְאַל־תִּתְגָּ֥ר בָּ֖ם מִלְחָמָ֑ה כִּ֠י לֹֽא־אֶתֵּ֨ן לְךָ֤ מֵֽאַרְצוֹ֙ יְרֻשָּׁ֔ה כִּ֣י לִבְנֵי־ל֔וֹט נָתַ֥תִּי אֶת־עָ֖ר יְרֻשָּֽׁה׃

בגמ' מופיע הטעם לא להילחם עם מואב ועמון בגלל רות המואביה שני פרדות יש לי וכו' [ אני לא זוכר את המיקום המדוייק כעת ?]

וַיֹּ֨אמֶר יְקֹוָ֜ק אֵלַ֗י אַל־תָּ֙צַר֙ אֶת־מוֹאָ֔ב וְאַל־תִּתְגָּ֥ר בָּ֖ם מִלְחָמָ֑ה כִּ֠י לֹֽא־אֶתֵּ֨ן לְךָ֤ מֵֽאַרְצוֹ֙ יְרֻשָּׁ֔ה כִּ֣י לִבְנֵי־ל֔וֹט נָתַ֥תִּי אֶת־עָ֖ר יְרֻשָּֽׁה׃

בגמ' מופיע הטעם לא להילחם עם מואב ועמון בגלל רות המואביה שני פרדות יש לי וכו' [ אני לא זוכר את המיקום המדוייק כעת ?]
עיין פני יהושע ב''ק לח

קבצים מצורפים

• 1784415353766.png
    1784415353766.png
    68.2 KB · צפיות: 4

נראה לומר שהם הם הדברים שה' נתן את זה לבני לוט בגלל מעלותם על פני האומות האחרות (בגלל שלוט דבק באברהם ושעיר בגלל שעשו דבק ביצחק) שזה גרם ליציאת שתי הפרדות הטובות שהם פסגת מעלתם

נראה לומר שהם הם הדברים שה' נתן את זה לבני לוט בגלל מעלותם על פני האומות האחרות (בגלל שלוט דבק באברהם ושעיר בגלל שעשו דבק ביצחק) שזה גרם ליציאת שתי הפרדות הטובות שהם פסגת מעלתם
שני הפרידות הם מעמון ומואב ולא משעיר.
ומה שלא כבשו את ארץ שעיר הוא מפני שאחיו של יעקב היה, ולעתיד לבא יכבשו גם אותה.

שני הפרידות הם מעמון ומואב ולא משעיר.
אמת ומ''מ דורשי רשומות היו אומרים בדברי חז''ל וירא יעקב מאוד ויצר לו וירא שמא יהרג ויצר לו שמא יהרוג אחרים שרומז לר''מ שהוא אחרים שנפק מנירון קיסר כמו שאמרו בגמ'
ומה שלא כבשו את ארץ שעיר הוא מפני שאחיו של יעקב היה, ולעתיד לבא יכבשו גם אותה.
לעתיד יכבשו גם עמון ומואב כמבואר בישעיהו פרק יא כמדומה עמון ומואב משלוח ידם ובני אדום משמעתם

אין שום סתירה, להיפך.
בפסוק מבואר שאין טעם להילחם עם מואב ועמון, כיון שארצם ניתנה להם בירושה. אך לא נאמר שם מדוע ה' חס על אומות אלו יותר מעל סיחון, עוג, מדין ואחרות, וזה מבואר בגמ' (ב"ק לח.:).

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון