למה הציבור מזלזל בהוראות הבטיחות בימי בין הזמנים? ונשמרתם! | אוצר הגות מוסר ומחשבה יהודית| דף 2 למה הציבור מזלזל בהוראות הבטיחות בימי בין הזמנים? ונשמרתם! | אוצר הגות מוסר ומחשבה יהודית| דף 2
ואם אפשר שלא לירוק ברחובות כי זה מגעיל כמה אנשים - עוד יותר טוב
חגיגה ה.
רבי יוחנן כי מטי להאי קרא בכי כי את כל מעשה האלהים יביא במשפט על כל נעלם עבד שרבו שוקל לו שגגות כזדונות תקנה יש לו מאי על כל נעלם אמר רב זה ההורג כינה בפני חברו ונמאס בה ושמואל אמר זה הרק בפני חבירו ונמאס.

חגיגה ה.
רבי יוחנן כי מטי להאי קרא בכי כי את כל מעשה האלהים יביא במשפט על כל נעלם עבד שרבו שוקל לו שגגות כזדונות תקנה יש לו מאי על כל נעלם אמר רב זה ההורג כינה בפני חברו ונמאס בה ושמואל אמר זה הרק בפני חבירו ונמאס.
אגב יבוא המתחכם ויטען שחומרת המעשה היא דווקא כשרק בפני חבירו. אבל לענ"ד זה אינו. דבזמנם לא היו מדרכות אלא עפר תיחוח וברגע שירק זה נבלע בעפר משא"כ בזמנינו שיש מדרכות הרי כל יריקה נחשבת כירק בפני חבירו ופשוט.

הזכרתי דוגמא זו ממה שעיני ראו מולי לפני כמה ימים
בד"כ עם שינוי הביגוד נהיית המון ליחה... וגם השפה מתחילה להיות גסה
פטנט כזה
אמנם היורק הנ"ל היה לבוש שחור-לבן

היכן ראית כאן פרימיטיביות
גם פעם אנשים לא התנהגו כך אע"פ שרחוב היה ממילא מלוכלך
וממילא הוא חסרון מתמשך
אבל פרימיטיביות יכולה להתהפך למעלה
אחרי שהקידמה חוללה נזקים רבים כ"כ כמו ההבחנה שאין רשות לאף אחד לומר לי שום דבר ואני אעשה מה שבא לי

תמיד אפשר למצוא חסרונות בכל ציבור
ולגבי המלמדים לרוב אין אנשים אחרים אם רצונך באנשי מקצוע קום תלמד אותו יש מחסור חמור בענף
וכן ברוב מקצעות שבהם ישנם אנשים בלתי מנוסים
ולגבי הטיולים אפשר לומר שלרוב האנשים אינם לוקחים סיכונים ומי שאכן לוקח לא גרע מבן המדבר לשון הרע שאיסורו חמור פי כמה וכמה
כך שלדעתי לחפש את אותם חסרונות אין זה אלא...

כבוד הרב יואל שילה הנכבד, יש גבול כמה אפשר לדרוש מקרוצי חומר שכל עמלם הוא להתעלות בחכמת התורה ביראת שמים ובכבוד הבריות, וגם נזהרים שלא להגרר אחרי השפעות הרחוב וחכמות נכריות.
איך אתה יכול להשוות אותנו לאנשים חילוניים שאין להם שום עול בחיים חוץ מלהתמקצע באותו תחום מהם הם מתפרנסים... וד"ל...
כמובן ששלמות היא תמיד דבר טוב אבל ה80% שאינם מסוגלים לשלמות נדמה לי ברור לכל חרדי מהו סדר העדיפויות.

הודעות מומלצות

מי שמגיע לשחרית כשמזיע (דבני ברק)
האם צריך...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה