ב בד קודש משתמש מוביל פרסם מאמר הודעות 1,851 תודות 3,764 נקודות 244 31 מאי 2025 #21 אחד יחיד אמר: אצל יעקב לא יתכן לומר כן, כי אם התנאי לא היה מתקיים ולא היה חוזר לבית אבותיו לא היה יכול להקים את המציבה. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אכן. בדרך אפשר אולי יש לומר כי זה רק חיסרון הכ"ת אבל לא היה בדעתו לתנאי באמת. וצ"ת.
אחד יחיד אמר: אצל יעקב לא יתכן לומר כן, כי אם התנאי לא היה מתקיים ולא היה חוזר לבית אבותיו לא היה יכול להקים את המציבה. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אכן. בדרך אפשר אולי יש לומר כי זה רק חיסרון הכ"ת אבל לא היה בדעתו לתנאי באמת. וצ"ת.
א אחד יחיד משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! פרסם 30 מאמרים! פותח האשכול הודעות 5,793 תודות 9,470 נקודות 787 31 מאי 2025 #22 בד קודש אמר: בדרך אפשר אולי יש לומר כי זה רק חיסרון הכ"ת אבל לא היה בדעתו לתנאי באמת. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לא מסתבר. ואולי אפשר לומר שהמעשר היה נותן בכל אופן. ויל"ע.
בד קודש אמר: בדרך אפשר אולי יש לומר כי זה רק חיסרון הכ"ת אבל לא היה בדעתו לתנאי באמת. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לא מסתבר. ואולי אפשר לומר שהמעשר היה נותן בכל אופן. ויל"ע.
ב בד קודש משתמש מוביל פרסם מאמר הודעות 1,851 תודות 3,764 נקודות 244 31 מאי 2025 #23 אחד יחיד אמר: לא מסתבר. ואולי אפשר לומר שהמעשר היה נותן בכל אופן. ויל"ע. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אני נזכר כעת שיש נידון האם המצבה חלק מהתנאי. אבדוק זאת.
אחד יחיד אמר: לא מסתבר. ואולי אפשר לומר שהמעשר היה נותן בכל אופן. ויל"ע. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אני נזכר כעת שיש נידון האם המצבה חלק מהתנאי. אבדוק זאת.
ב בד קודש משתמש מוביל פרסם מאמר הודעות 1,851 תודות 3,764 נקודות 244 31 מאי 2025 #24 בד קודש אמר: אני נזכר כעת שיש נידון האם המצבה חלק מהתנאי. אבדוק זאת. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ישנה מחלוקת בראשונים, האם "ושבתי בשלום.. והיה ד' לי לאלוקים" הוא כבר הנדר, או חלק מהתנאי. עכ"פ לחלק מהראשונים לכאו' יהיה ראיה. וצ"ע.
בד קודש אמר: אני נזכר כעת שיש נידון האם המצבה חלק מהתנאי. אבדוק זאת. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ישנה מחלוקת בראשונים, האם "ושבתי בשלום.. והיה ד' לי לאלוקים" הוא כבר הנדר, או חלק מהתנאי. עכ"פ לחלק מהראשונים לכאו' יהיה ראיה. וצ"ע.
ה הרב מרודוש משתמש ותיק הודעות 686 תודות 1,732 נקודות 122 1 יוני (6) 2025 #25 בד קודש אמר: לא כל מה שמתאים לאבות הקדושים מתאים לנו. אהיה חריף ואומר שעזות היא להביא ראיה משם.... לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אהיה אף אני חריף ואומר עזות!!!! מה שאסור לנו אסור גם לאבות!!!! אם לא נאמר חילוקים כמו קודם מתן תורה וכדו'
בד קודש אמר: לא כל מה שמתאים לאבות הקדושים מתאים לנו. אהיה חריף ואומר שעזות היא להביא ראיה משם.... לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אהיה אף אני חריף ואומר עזות!!!! מה שאסור לנו אסור גם לאבות!!!! אם לא נאמר חילוקים כמו קודם מתן תורה וכדו'
ח חיים ש משתמש ותיק פרסם מאמר הודעות 664 תודות 1,352 נקודות 162 1 יוני (6) 2025 #26 זכור לי שבמעשר מותר לנסות את ה' אולי דווקא בחומש?
ב בד קודש משתמש מוביל פרסם מאמר הודעות 1,851 תודות 3,764 נקודות 244 2 יוני (6) 2025 #27 הרב מרודוש אמר: אהיה אף אני חריף ואומר עזות!!!! מה שאסור לנו אסור גם לאבות!!!! אם לא נאמר חילוקים כמו קודם מתן תורה וכדו' לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ברור שאין לומר שמה שהיה מותר לאבות אסור לנו, אך כיוונתי לעניין דברים שאינם איסור והיתר, אלא דברים התלויים בדרגת האדם. אף אם בדרגתם של האבות, קרבתם לבורא אפשרה להם להתנות עימו תנאי, אנו ודאי לא נוכל להביא מכך ראיה.
הרב מרודוש אמר: אהיה אף אני חריף ואומר עזות!!!! מה שאסור לנו אסור גם לאבות!!!! אם לא נאמר חילוקים כמו קודם מתן תורה וכדו' לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ברור שאין לומר שמה שהיה מותר לאבות אסור לנו, אך כיוונתי לעניין דברים שאינם איסור והיתר, אלא דברים התלויים בדרגת האדם. אף אם בדרגתם של האבות, קרבתם לבורא אפשרה להם להתנות עימו תנאי, אנו ודאי לא נוכל להביא מכך ראיה.
א אחד יחיד משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! פרסם 30 מאמרים! פותח האשכול הודעות 5,793 תודות 9,470 נקודות 787 2 יוני (6) 2025 #28 הרב מרודוש אמר: אהיה אף אני חריף ואומר עזות!!!! מה שאסור לנו אסור גם לאבות!!!! אם לא נאמר חילוקים כמו קודם מתן תורה וכדו' לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... זה לא נכון. עיין ערך חוני המעגל.
הרב מרודוש אמר: אהיה אף אני חריף ואומר עזות!!!! מה שאסור לנו אסור גם לאבות!!!! אם לא נאמר חילוקים כמו קודם מתן תורה וכדו' לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... זה לא נכון. עיין ערך חוני המעגל.
ח חיים ש משתמש ותיק פרסם מאמר הודעות 664 תודות 1,352 נקודות 162 2 יוני (6) 2025 #29 אחד יחיד אמר: זה לא נכון. עיין ערך חוני המעגל. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מקור???
א אחד יחיד משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! פרסם 30 מאמרים! פותח האשכול הודעות 5,793 תודות 9,470 נקודות 787 2 יוני (6) 2025 #30 חיים ש אמר: מקור??? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... תענית כג א – ויקיטקסט he.wikisource.org וברש"י שם.
חיים ש אמר: מקור??? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... תענית כג א – ויקיטקסט he.wikisource.org וברש"י שם.
א אוהב ספר משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! פרסם 30 מאמרים! הודעות 3,493 תודות 7,585 נקודות 672 3 יוני (6) 2025 #31 חיים ש אמר: זכור לי שבמעשר מותר לנסות את ה' אולי דווקא בחומש? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מצאנו במעשר תבואה, אבל מי אמר במעשר כספים ושאר דברים?
חיים ש אמר: זכור לי שבמעשר מותר לנסות את ה' אולי דווקא בחומש? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מצאנו במעשר תבואה, אבל מי אמר במעשר כספים ושאר דברים?
ח חיים ש משתמש ותיק פרסם מאמר הודעות 664 תודות 1,352 נקודות 162 3 יוני (6) 2025 #32 אוהב ספר אמר: מצאנו במעשר תבואה, אבל מי אמר במעשר כספים ושאר דברים? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... התכוונתי למעשר כספים ואיני זוכר ברור אבל ייתכן שמובא כן מהח"ח זה ודאי ששמעתי לפני שנים מת"ח גדול שבחומש אפשר לנסות
אוהב ספר אמר: מצאנו במעשר תבואה, אבל מי אמר במעשר כספים ושאר דברים? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... התכוונתי למעשר כספים ואיני זוכר ברור אבל ייתכן שמובא כן מהח"ח זה ודאי ששמעתי לפני שנים מת"ח גדול שבחומש אפשר לנסות