הערב נא

משתמש רשום
gemgem
תודות
113
נקודות
18
היום אני אלך בעז''ה למכירה השכונתית שלנו לד' מינים
שנה שעברה קניתי ד' מינים יפים מאוד, בהדסים זה הגיע חבילה סגורה שקופה , שמתחייבים שיש שם שילוש מצויין לפחות חוט המקיף ברור
קניתי שנה שעברה וזה היה נראה מצויין מבחוץ אבל מבפנים למעשה אחרי שקניתי ופתחתי, גיליתי שאחד מהבדים עם דילוג ברור ורציני, המו''ץ במקום אמר לי לקחת חבילה חדשה לפתוח לבחור אחד ולהחזיר את כל השאר, דבר זה היה שמחה אצלי שכעת אני יכול לבחור מתוך שש שלוש הדסים טובות
שאלתי אותו האם זה בסדר להחליף יותר מאחד כלומר שאם אמצא יותר טובים בחבילה החדשה אקח אותם במקום והוא אמר לי שכן לכאו' כולם עושים כך וגם האחראי אישר לי שכך הוא,
א' מה קורה בשאר החלוקות האם מותר לעשות ככה או שמא הם נותנים רשות רק לקחת בד אחד בעבור הבד שהיה לא מהודר?
ב' שאלה ממש קשה האם השנה מותר לי לראות חבילה שיש בה בד אחד עם דילוג רציני לשלם ע''ז ולבוא למו''ץ והוא יורה לי לקחת חבילה חדשה, וכך אוכל לבחור שלוש מתוך שש מקרוב ממש, כמובן אחרי שאבדוק לפני כן שהחבילות ניראות מבחוץ איכותיות, כך יוצא ששילמתי על חבילה אחת ויכלתי לבחור מתוך שש?

היום אני אלך בעז''ה למכירה השכונתית שלנו לד' מינים
שנה שעברה קניתי ד' מינים יפים מאוד, בהדסים זה הגיע חבילה סגורה שקופה , שמתחייבים שיש שם שילוש מצויין לפחות חוט המקיף ברור
קניתי שנה שעברה וזה היה נראה מצויין מבחוץ אבל מבפנים למעשה אחרי שקניתי ופתחתי, גיליתי שאחד מהבדים עם דילוג ברור ורציני, המו''ץ במקום אמר לי לקחת חבילה חדשה לפתוח לבחור אחד ולהחזיר את כל השאר, דבר זה היה שמחה אצלי שכעת אני יכול לבחור מתוך שש שלוש הדסים טובות
שאלתי אותו האם זה בסדר להחליף יותר מאחד כלומר שאם אמצא יותר טובים בחבילה החדשה אקח אותם במקום והוא אמר לי שכן לכאו' כולם עושים כך וגם האחראי אישר לי שכך הוא,
א' מה קורה בשאר החלוקות האם מותר לעשות ככה או שמא הם נותנים רשות רק לקחת בד אחד בעבור הבד שהיה לא מהודר?
ב' שאלה ממש קשה האם השנה מותר לי לראות חבילה שיש בה בד אחד עם דילוג רציני לשלם ע''ז ולבוא למו''ץ והוא יורה לי לקחת חבילה חדשה, וכך אוכל לבחור שלוש מתוך שש מקרוב ממש, כמובן אחרי שאבדוק לפני כן שהחבילות ניראות מבחוץ איכותיות, כך יוצא ששילמתי על חבילה אחת ויכלתי לבחור מתוך שש?
א. אצלנו במיר במכירה שהיתה היום (הג"ר צבי טל) החליפו רק את הבדים הבעייתים.
ב. ישנה שאלה דומה, א' שרואה דבר פגום בחנות, קונה אותו, על מנת שיתלונן עליו בחברה ויקבל על זה פיצוי, האם מותר לשות כן?

נערך לאחרונה:
השאלה במוקרה היא, מה כוונת המוכרים האם כוונתם להרוויח על אלו האנשים שלא שמים לב או אין להם כח להתעסק עם זה, או שמא למשל בהדסים המארגנים לא רוצים שעל הדסים שכתוב שיש שילוש מצויין ומלא, שיקחו את זה בלי לשים לב, ולכן רק עזרתי להם בזה?
וזו לא הטענה היחידה יש עוד צדדים להיתר

ב. ישנה שאלה דומה, א' שרואה דבר פגום בחנות, קונה אותו, על מנת שיתלונן עליו בחברה ויקבל על זה פיצוי, האם מותר לשות כן?
רק אציין מ"מ בענין, ויחליטו הרבנים אם יש משם ראיה.

בבא מציעא נא. - 'ההוא גברא דהוה נקט ורשכי לזבוני, קרי שיתא ושויא חמשא, ואי הוו יהבי ליה חמשא ופלגא הוה שקיל. אתא ההוא גברא ואמר אי יהיבנא ליה חמשא ופלגא הויא מחילה, אתן ליה שיתא ואתבעיה לדינא. אתא לקמיה דרבא א"ל לא שנו אלא בלוקח מן התגר אבל בלוקח מבעל הבית אין לו עליו אונאה'.
מבואר שבעיקרון אפשר לעשות דבר כזה, לקנות בכוונה בצורה של אונאה, על מנת לקבל את השתות חזרה. וכל הטעם שלא הועיל לאותו אדם היה מטעם אחר ש'אין אונאה בבעל הבית'. וכן דקדק מדברי הגמרא המרדכי בשם רבינו האביעזרי.

אלא שההכרח מן הגמרא שדבר כזה לא נחשב למחילה והוא יצא זכאי בדין, כי זה אכן זכות הלוקח, אבל לא מבואר בגמרא שראוי לעשות כן לכתחילה, ויש לדון.​

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון