או שמא כוונת מר לדמאי? יש בזה נפק"מ עצומות להלכה.
הרב @הבריא שליט"א, מקופיא מה שכתבת ל"ש כלל, אבל אני כותב את זה ללא עיון כלל, אז אל תתפסוני בדברי.
א. עדות לא מהני כשאני חושש שהוא התבלבל, כמו במלחמה. ב. יל"ע אם הוא חשיב נוגע בדבר מאחר שמשלמים לו ע"ז ושוב דינו כבעלים שאינו נאמן מחמת תקנת דמאי, ויל"ד. ג. אגב, אם יש בעייה אחרת חוץ מזה, הדר דינא של מי שלא מעשר שוב כע"ה, וממילא המשגיח שאינו מעשר בביתו דינו כע"ה. ד. והכי חשוב, מי העיד בפניך?

או שמא כוונת מר לדמאי?
לא אלא דוקא ספק טבל כי אין כאן הכרע לרוב שמעשרים טוב
יש בזה נפק"מ עצומות להלכה.
כמובן
לעשר בשבת כשלא התנה או כשלא היה ברשותו
ברירה
קולא דחתן אצל חמיו שבת ראשונה
ועוד כשנוי במסכת דמאי

לא אלא דוקא ספק טבל כי אין כאן הכרע לרוב שמעשרים טוב

כמובן
לעשר בשבת כשלא התנה או כשלא היה ברשותו
ברירה
קולא דחתן אצל חמיו שבת ראשונה
ועוד כשנוי במסכת דמאי
הבעיה היותר קשה היא שבספק טבל צריך לתת מעש"ר לדעת התוס', וכן יש לדון בסברת החזו"א דאפשר להפריש ע"י נוסח ול"ח כלכלה על חברתה.

שבספק טבל צריך לתת מעש"ר לדעת התוס'
אשמח לדעת מקור הדברים ומילתא בטעמא
וכן יש לדון בסברת החזו"א דאפשר להפריש ע"י נוסח ול"ח כלכלה על חברתה.
אכן יש לדון והדין דין אמת שמבואר בתוספתא שאמר מעשרותי כמו מי שאמר נוסח מתוקן חל הדבר כראוי ולא דמי לכלכלה על חברתה שמחל לא לפי נוסח מסודר

אשמח לדעת מקור הדברים ומילתא בטעמא
ב"ב פא: ד"ה אלא, בתי' השני. מפני שאתה מחוייב בסד"א של מצוות הנתינה, משא"כ בדמאי שבזה לא תקנו חז"ל להסתפק.
המהרהר אחר רבו...
שמבואר בתוספתא שאמר מעשרותי כמו מי שאמר נוסח מתוקן חל הדבר כראוי ולא דמי לכלכלה על חברתה שמחל לא לפי נוסח מסודר
אין הכרח שדומה. שם הוא אומר במפורש שיועיל כסדר, אבל בשטר יש דין שאין אומרים הקודם בשטר זכה, וזה רק אומדנא בדעתו. ועוד, חל זה חל, אבל יש לך מקור שלא עבר עבירה?
אבל אני כותב את זה ללא עיון כלל, אז אל תתפסוני בדברי.

ב"ב פא: ד"ה אלא, בתי' השני. מפני שאתה מחוייב בסד"א של מצוות הנתינה, משא"כ בדמאי שבזה לא תקנו חז"ל להסתפק.
מאי שנא מספק חיוב ממון שזה חיוב דאו' לשלם ?
כמהרהר אחר השכינה ורבותי הגדולים הם כידוע תנאי ואמוראי
אין הכרח שדומה. שם הוא אומר במפורש שיועיל כסדר, אבל בשטר יש דין שאין אומרים הקודם בשטר זכה, וזה רק אומדנא בדעתו.
איסורא מממונא לא ילפינן ולגבי תרו''מ סגי באומדנא והקדש טעות לא הוי הקדש לב''ה כמדומני
ועוד, חל זה חל, אבל יש לך מקור שלא עבר עבירה?
לא עבר כי חל לפי הסדר של הנוסח רק חל בקיצור ע''י אני כמוהו

מאי שנא מספק חיוב ממון שזה חיוב דאו' לשלם ?
לא תגזול נובע מכך שיש חיוב לשלם, אבל בתרו"מ תוס' למדו שיש חיוב עצמי לתת.
לא עבר כי חל לפי הסדר של הנוסח רק חל בקיצור ע''י אני כמוהו
לא הבנתי את התשובה, בזה זה לא שונה מב' כלכלות.
איסורא מממונא לא ילפינן ולגבי תרו''מ סגי באומדנא והקדש טעות לא הוי הקדש לב''ה כמדומני
ילפינן וילפינן, שבשטר כל הנתינות חלות בו זמנית.
כמהרהר אחר השכינה ורבותי הגדולים הם כידוע תנאי ואמוראי
וכבר אמרו ש"לא מצאנו 'חזון' אלא בנביאים"..

תוס' למדו שיש חיוב עצמי לתת.
מנין ?
זה לא שונה מב' כלכלות.
בב' כלכלות אתה אומר מעשרותיהם של זו בזו ללא סדר הכול חל כאחד, כשאתה נסמך על נוסח אתה אומר יחול כמותו חל כאחד אבל לפי הסדר
ילפינן וילפינן, שבשטר כל הנתינות חלות בו זמנית.
מקור ?

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון