• פורום ייעודי לשאלות נפוצות וקבלת תשובות מסודרות, לצד הסברים והדרכות מפורטות על כל האפשרויות והכלים שבפורום, ניתן למצוא ב ויקי-אוצר מדריך למשתמש, או לבדוק בפורום כאן אם כבר קיים אשכול בנושא. במקרה שלא מצאתם כאן מידע או בויקי-אוצר – ניתן לפתוח אשכול חדש ולבקש עזרה.
  • אנא הקדישו כמה רגעים לתפילה ולאמירת תהילים לרפואת אחד מחו"ר הפורום, הרב שלמה ברוך בן רבקה, לרפואה שלמה בתוך שאר חולי ישראל.
    קריאת תהילים  |  כל פרק תהילים, כל תפילה וכל חיזוק - לזכותו ולרפואתו

נדיב לב

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
פוסט השבוע
4
תודות
17,618
נקודות
695
אנחנו נפגשים כאן כמעט בכל יום (או לפחות כל בין הזמנים...), לומדים זה מדבריו של זה, מתווכחים, מסכימים, מפרגנים, ולפעמים גם מחכים לראות מה יכתוב ניק פלוני על הנושא...

חשבתי לתומי... שיהיה נחמד לפתוח אשכול שבו נכיר קצת יותר את החברים ואת הדרך שבה כל אחד מאיתנו חווה את הפורום.

לפניכם חמש עשרה שאלות, חלקן פיקנטיות וחלקן מאוד אבל מאוד רציניות....
כמובן לא צריך לענות על כולן, כל אחד מוזמן לבחור את מה שמעניין אותו. גם תשובה לשאלה אחת יכולה להיות מעניינת מאוד. רק לא לשכוח לצטט את מספר השאלה טרם תגיבו.

1. למה בחרתם דווקא בשם הזה - כבר קיים אשכול ייעודי - השאלה כאן, האם כעת הייתם בוחרים אותו שוב?
  2. יש ניק שאתם מזהים לפי הכתיבה עוד לפני שהסתכלתם על השם? מה מסגיר אותו?
  3. כמה זמן קראתם בפורום לפני שהתחלתם לכתוב? ומה גרם לכם לשלוח את ההודעה הראשונה?
  4. קרה שכתבתם תגובה שלמה ובסוף לא שלחתם אותה? מה עצר אתכם?
  5. אילו פורמנו היה בית מדרש פיזי, עם מי מהחברים הייתם רוצים לקבוע חברותא, ובאיזה נושא? (להיכרות ממש ראה כאן).
  6. איזה דבר טוב קיבלתם בזכות הפורום? בירור של נושא שהעסיק אתכם, עיון בסוגיא, תירוץ לקושיא, מקור שחיפשתם, חידוש שאמרתם לחברותא, ספר שלא הכרתם, עצה שעזרה לכם, או היכרות עם אחד החברים שהפכה לקשר גם מחוץ לפורום?
  7. עד כמה הכתיבה שלכם כאן דומה לכם בחיים? אתם מדברים כמו שאתם כותבים, או שבמציאות קשה להוציא מכם משפט וכאן קשה לעצור אתכם?... (בלי קשר...)
  8. איזו הודעה שלכם הפתיעה אתכם בכמות התודות? והאם קרה שהשקעתם בהודעה, ובסוף דווקא איזו תגובה קטנה שכתבתם בדרך אגב קיבלה את כל התודות?
  9. היה כאן דיון שגרם לכם לשנות דעה? נכנסתם לאשכול בטוחים בצד אחד, ויצאתם משוכנעים בצד השני?
  10. לפני שאתם מגיבים, אתם קוראים את כל האשכול? או שלפעמים מגיבים, ורק אחר כך מגלים שכבר כתבו את זה בעמוד הקודם? (בלת"ק...)
  11. אילו היה מפגש של כל חברי הפורום, מה לדעתכם היה הכי מפתיע אתכם? הגילאים, סגנון הדיבור, או לגלות שהניק התקיף ההוא הוא אדם שקט ועדין במיוחד?
  12. פתחתם אשכול והשקעתם בו. מה קשה לכם יותר, שאף אחד לא מגיב, או שכולם מגיבים כדי לחלוק עליכם?
  13. קרה שזיהיתם כאן מישהו שאתם מכירים, רק לפי הכתיבה שלו? בלי לגלות במי מדובר, מה הסגיר אותו, והאם סיפרתם לו?
  14. איזה אשכול, מדור, חשבתם שלא יעניין אתכם, ובסוף מצאתם את עצמכם חוזרים אליו שוב ושוב?
  15. ולסיום, אילו הייתם מקבלים את ניהול הפורום ליום אחד, מה הדבר הראשון שהייתם עושים?
מסקרן לשמוע את החברים. ומי שקורא כאן כבר חודשים ועדיין לא כתב - אולי זו ההזדמנות שלו לענות על שאלה מספר 3...

רק בקשה קטנה המטרה היא להכיר וליהנות יחד. כשמזכירים חבר אחר, נא לכתוב רק דברים שישמח לקרוא על עצמו. גם בהומור, יש להימנע מעקיצות, מביקורת אישית ומחשיפת פרטים שלא בחר לפרסם. ואם יש ספק כיצד הדברים יתקבלו, עדיף לוותר.

אחרוג ממנהגי, ואהיה הראשון לענות:
למה בחרתם דווקא בשם הזה - כבר קיים אשכול ייעודי - השאלה כאן, האם כעת הייתם בוחרים אותו שוב?
הסיבה לבחירת השם התבארה באשכול הנ"ל, ולא השתנתה.
אך העירוני שהדמות ע"ש הוא קרוי אינה חיובית כ"כ, כנראה הייתי בוחר שם יותר סטרילי (אולי "מַכְבַּנַּי").
יש ניק שאתם מזהים לפי הכתיבה עוד לפני שהסתכלתם על השם? מה מסגיר אותו?
יש הרבה. לדעתי הכי בולטים בכך הם @נדיב לב , @גרינפלד , @אימתי - סגנון ייחודי שא"א לפספס. כן הוא גם ברוב הודעותיו של @ישעיהו מנחלת דן (אם כי סגנונו השתנה מעט בחלוף הזמן). וכן @אחד יחיד עם הפשטות הקולעת והאמיתית שלו.
כמה זמן קראתם בפורום לפני שהתחלתם לכתוב? ומה גרם לכם לשלוח את ההודעה הראשונה?
לא נרשמתי לפורום כדי לכתוב, אך לאחר כמה חודשים לא עמדתי בפיתוי...
קרה שכתבתם תגובה שלמה ובסוף לא שלחתם אותה? מה עצר אתכם?
אני זוכר דוגמא אחת (יתכן והיו עוד), כאשר רציתי להגיב תגובה קצרצרה באשכול על שמחת בית השואבה, אך ה' אלוקיי השפיע עליי מאוצרו הטוב, והתגובה התארכה והתמשכה, עד שקבעה מקום לעצמה כמאמר.
אילו פורמנו היה בית מדרש פיזי, עם מי מהחברים הייתם רוצים לקבוע חברותא, ובאיזה נושא? (להיכרות ממש ראה כאן).
מי מהחברים - קשה לדעת. תלוי מהם תחומי העניין שלהם בעולם השקר האמיתי...
באיזה נושא - בנושאים שמוקשים לי כעת (נכון לעכשיו - מסכת קינים או אהלות).
איזה דבר טוב קיבלתם בזכות הפורום? בירור של נושא שהעסיק אתכם, עיון בסוגיא, תירוץ לקושיא, מקור שחיפשתם, חידוש שאמרתם לחברותא, ספר שלא הכרתם, עצה שעזרה לכם, או היכרות עם אחד החברים שהפכה לקשר גם מחוץ לפורום?
הרבה.
אציין שני דברים בולטים, שיפור וחידוד הכתיבה (א"א להתנסח תוכ"ד - הכל חייב להיות ברור), והאפשרות הקלה והפשוטה להתעלם מנושאים נפיצים או פוליטיים (שמעו לעצת היתוש - זה משעמם. חבל על זמנכם).
עד כמה הכתיבה שלכם כאן דומה לכם בחיים? אתם מדברים כמו שאתם כותבים, או שבמציאות קשה להוציא מכם משפט וכאן קשה לעצור אתכם?...
דווקא הפוך. כאן אני יותר שקול ומדוד במילותיי מאשר בעולם השקר האמיתי (בשיחה עם אדם, סביר להניח שהוא ישכח, וגם אם לא - זה רק אדם אחד. ההודעות כאן מתפרסמות לאלפי אנשים ורובוטים).
איזו הודעה שלכם הפתיעה אתכם בכמות התודות? והאם קרה שהשקעתם בהודעה, ובסוף דווקא איזו תגובה קטנה שכתבתם בדרך אגב קיבלה את כל התודות?
דווקא יחס התודות להודעות כאן די יציב, ב"ה. גם בלי הלייקנים המסורים והאהובים @נקודה טובה ו @אור זרוע לצדיק .
באופן כללי, אני משתדל לא לפרסם הודעות שאינן מביאות תודות (אם אף אחד לא מזדהה עם דעתך - שמור אותה לעצמך).
היה כאן דיון שגרם לכם לשנות דעה? נכנסתם לאשכול בטוחים בצד אחד, ויצאתם משוכנעים בצד השני?
לא זוכר. נראה לי שלא (עי' בתשובה לשאלה 6).
לפני שאתם מגיבים, אתם קוראים את כל האשכול? או שלפעמים מגיבים, ורק אחר כך מגלים שכבר כתבו את זה בעמוד הקודם?
משתדל לקרוא הכל, לפחות ברפרוף. אם זמני אינו בידי, בד"כ עושה חיפוש אם מישהו כתב משהו דומה לפניי. במקרים חריגים, כותב בלת"ק.
אילו היה מפגש של כל חברי הפורום, מה לדעתכם היה הכי מפתיע אתכם? הגילאים, סגנון הדיבור, או לגלות שהניק התקיף ההוא הוא אדם שקט ועדין במיוחד?
לא מפתיע. לעולם הוי מכבד כל ניק כרבן גמליאל וחושדו כליסטים.
במחשבה שנייה, אולי האפשרות השלישית.
פתחתם אשכול והשקעתם בו. מה קשה לכם יותר, שאף אחד לא מגיב, או שכולם מגיבים כדי לחלוק עליכם?
מי שאין לו מה להגיד - מצוין. שלא יעשה את זה באשכול שפתחתי.
אם כולם חולקים עליי - קצת כואב, אבל בד"כ זה ענייני ובוגר, ופותח אופקי חשיבה חדשים (גם אם לא משנים דעה).
קרה שזיהיתם כאן מישהו שאתם מכירים, רק לפי הכתיבה שלו? בלי לגלות במי מדובר, מה הסגיר אותו, והאם סיפרתם לו?
לגבי השאלה הראשונה - כן. על השאר לא אענה.
איזה אשכול, מדור, חשבתם שלא יעניין אתכם, ובסוף מצאתם את עצמכם חוזרים אליו שוב ושוב?
עניינא דיומא. בעיקר בזכות האשכולות המקוריים של @אימתי בימי הגעגוע דהשתא.
ולסיום, אילו הייתם מקבלים את ניהול הפורום ליום אחד, מה הדבר הראשון שהייתם עושים?
מחזיר את המפתחות.

נערך לאחרונה:
לפניכם חמש עשרה שאלות, חלקן פיקנטיות וחלקן מאוד אבל מאוד רציניות....
אתה מראיין אותנו?

למה בחרתם דווקא בשם הזה - כבר קיים אשכול ייעודי - השאלה כאן, האם כעת הייתם בוחרים אותו שוב?
ככה החזקתי מעצמי בעבר וכך בעתיד ב"ה.
יש ניק שאתם מזהים לפי הכתיבה עוד לפני שהסתכלתם על השם? מה מסגיר אותו?
@גרינפלד @געגועים @אברך מעמיק @הרב מרודוש וכולם מסיבות טובות.
כמה זמן קראתם בפורום לפני שהתחלתם לכתוב? ומה גרם לכם לשלוח את ההודעה הראשונה?
כמה ימים לפני שהפורום נפתח קבלתי קישור מחבר. במשך כחודשיים בחנתי אותו שוב ושוב, ויום יומים אחרי פורים החלטתי להצטרף.
קרה שכתבתם תגובה שלמה ובסוף לא שלחתם אותה? מה עצר אתכם?
כן המון.
אילו פורמנו היה בית מדרש פיזי, עם מי מהחברים הייתם רוצים לקבוע חברותא, ובאיזה נושא? (להיכרות ממש ראה כאן).
עם המון (לפעמים אני חושב, חבל שבכולל שלי אין אברך בשם @ניק בפורום אוצר התורה
איזה דבר טוב קיבלתם בזכות הפורום? בירור של נושא שהעסיק אתכם, עיון בסוגיא, תירוץ לקושיא, מקור שחיפשתם, חידוש שאמרתם לחברותא, ספר שלא הכרתם, עצה שעזרה לכם, או היכרות עם אחד החברים שהפכה לקשר גם מחוץ לפורום?
המון, בנושא חינוך, השקפה וחשיפה לעולמות אחרים שפחות הכרתי.
עד כמה הכתיבה שלכם כאן דומה לכם בחיים? אתם מדברים כמו שאתם כותבים, או שבמציאות קשה להוציא מכם משפט וכאן קשה לעצור אתכם?... (בלי קשר...)
די מאוזן
איזו הודעה שלכם הפתיעה אתכם בכמות התודות? והאם קרה שהשקעתם בהודעה, ובסוף דווקא איזו תגובה קטנה שכתבתם בדרך אגב קיבלה את כל התודות?
כן קרה לי דבר כזה וזה די תסכל אותי.
היה כאן דיון שגרם לכם לשנות דעה? נכנסתם לאשכול בטוחים בצד אחד, ויצאתם משוכנעים בצד השני?
המון! דברים שחשבתי על מגזר פלוני השתנה רבות בעקבות הצגת דברים ניטרלית.
לפני שאתם מגיבים, אתם קוראים את כל האשכול? או שלפעמים מגיבים, ורק אחר כך מגלים שכבר כתבו את זה בעמוד הקודם? (בלת"ק...)
משתדל, לפעמים חוטא בבלת"ק בלי לציין זאת.
אילו היה מפגש של כל חברי הפורום, מה לדעתכם היה הכי מפתיע אתכם? הגילאים, סגנון הדיבור, או לגלות שהניק התקיף ההוא הוא אדם שקט ועדין במיוחד?
גילאים.
פתחתם אשכול והשקעתם בו. מה קשה לכם יותר, שאף אחד לא מגיב, או שכולם מגיבים כדי לחלוק עליכם?
לישנא בתרא.
קרה שזיהיתם כאן מישהו שאתם מכירים, רק לפי הכתיבה שלו? בלי לגלות במי מדובר, מה הסגיר אותו, והאם סיפרתם לו?
לא לגמרי אבל יש לי חשד שאני מכיר את אחד הניקים שכותבים כאן בקביעות בעקבות כמה נושאים.
איזה אשכול, מדור, חשבתם שלא יעניין אתכם, ובסוף מצאתם את עצמכם חוזרים אליו שוב ושוב?
המון אשכולות ונושאים קשה לי לציין.
ולסיום, אילו הייתם מקבלים את ניהול הפורום ליום אחד, מה הדבר הראשון שהייתם עושים?
פועל בדיוק כפי שהמנהלים המסורים כאן מתנהלים.
מסקרן לשמוע את החברים.
קבלת מה שרצית?

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓