א איש פשוט מאוד משתמש רגיל הודעות 124 תודות 441 נקודות 56 22 דצמבר 2025 #1 שמעתי רשע ראשי תיבות רצון של עצמו. הרשע הוא אדם אנוכי. צדיק מצדיק עליו את הדין וכופף את הרצונות שלו.
מ מנורה בדרום משתמש ותיק פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 473 תודות 1,641 נקודות 299 22 דצמבר 2025 #2 כבר קדמך דוד המלך באמרו "כִּֽי־הִלֵּ֣ל רָ֭שָׁע עַל־תַּאֲוַ֣ת נַפְשׁ֑וֹ" (תהלים י) ועיין פרש"י שם.
ע עמך משתמש ותיק פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים הודעות 340 תודות 1,513 נקודות 225 24 דצמבר 2025 #3 איש פשוט מאוד אמר: רשע ראשי תיבות רצון של עצמו. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... זה נכון גם לגבי ביאל"מ, בבית הלוי עה"פ כתב: "וזהו שאמר הכתוב דמית היות אהיה כמוך ואין לי רצון בעצמו חלילה רק כפי מה שאתה תרצה כן ארצה גם אנכי, אוכיחך ואערכה לעיניך דהנני מסדר לפניך הני שני אופני מעשיך ונמצאת נלכד על מעשיך ממעשיך" עיי"ש
איש פשוט מאוד אמר: רשע ראשי תיבות רצון של עצמו. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... זה נכון גם לגבי ביאל"מ, בבית הלוי עה"פ כתב: "וזהו שאמר הכתוב דמית היות אהיה כמוך ואין לי רצון בעצמו חלילה רק כפי מה שאתה תרצה כן ארצה גם אנכי, אוכיחך ואערכה לעיניך דהנני מסדר לפניך הני שני אופני מעשיך ונמצאת נלכד על מעשיך ממעשיך" עיי"ש
א אין עוד משתמש ותיק פרסם מאמר הודעות 481 תודות 1,497 נקודות 141 29 מאי 2026 #4 איש פשוט מאוד אמר: שמעתי רשע ראשי תיבות רצון של עצמו. הרשע הוא אדם אנוכי. צדיק מצדיק עליו את הדין וכופף את הרצונות שלו. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מנורה בדרום אמר: כבר קדמך דוד המלך באמרו "כִּֽי־הִלֵּ֣ל רָ֭שָׁע עַל־תַּאֲוַ֣ת נַפְשׁ֑וֹ" (תהלים י) ועיין פרש"י שם. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... יש להסמיך לזה "כי צדיק ה' צדקות אהב".
איש פשוט מאוד אמר: שמעתי רשע ראשי תיבות רצון של עצמו. הרשע הוא אדם אנוכי. צדיק מצדיק עליו את הדין וכופף את הרצונות שלו. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מנורה בדרום אמר: כבר קדמך דוד המלך באמרו "כִּֽי־הִלֵּ֣ל רָ֭שָׁע עַל־תַּאֲוַ֣ת נַפְשׁ֑וֹ" (תהלים י) ועיין פרש"י שם. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... יש להסמיך לזה "כי צדיק ה' צדקות אהב".
א אין עוד משתמש ותיק פרסם מאמר הודעות 481 תודות 1,497 נקודות 141 29 מאי 2026 #5 איש פשוט מאוד אמר: שמעתי רשע ראשי תיבות רצון של עצמו. הרשע הוא אדם אנוכי. צדיק מצדיק עליו את הדין וכופף את הרצונות שלו. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... עפ"י דרך החסידות שאחד מיסודותיה הינה ביטול היש היינו שזה מטרת כל המצוות - פחות לחשוב מ'אני' ויותר לחשוב על ה'אנוכי' (ה' אלוקיך).
איש פשוט מאוד אמר: שמעתי רשע ראשי תיבות רצון של עצמו. הרשע הוא אדם אנוכי. צדיק מצדיק עליו את הדין וכופף את הרצונות שלו. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... עפ"י דרך החסידות שאחד מיסודותיה הינה ביטול היש היינו שזה מטרת כל המצוות - פחות לחשוב מ'אני' ויותר לחשוב על ה'אנוכי' (ה' אלוקיך).