עוזי ומגני

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פוסט השבוע
1
תודות
8,464
נקודות
525
התעוררתי היום בעקבות הסגולה לומר פרשת המן שניים מקרא ואחד תרגום.
שיהיו מזונותיו מצויים לו ברווח,
מה הביאור בזה?
ועוד שהרי הרבה עשו ולא עלה בידם?

ואחר הקריאה נפל לי האסימון,
מה המסר שנלמד מפרשת המן?!
יש לך היום מה לאכול, היכן לישון, אז אתה מסודר, כל השאר בנוס, כל השאר כבר רווח.
אבל מה יהיה מחר?! זה כבר דאגה אסורה, השלך על ד' יהבך והוא יכלכלך.
זה הכוונה מזונותיו ברווח, אף אחד לא הבטיח שהיה לך הרבה, אלא שיהא לך מספיק ויותר.
מהו מספיק? זה להיום! יש לי להיום, יש לי הכל! איני צריך יותר מכך כלום.

יומא עו.
שאלו תלמידיו את רבי שמעון בן יוחי מפני מה לא ירד להם לישראל מן פעם אחת בשנה אמר להם אמשול לכם משל למה הדבר דומה למלך בשר ודם שיש לו בן אחד פסק לו מזונותיו פעם אחת בשנה ולא היה מקביל פני אביו אלא פעם אחת בשנה עמד ופסק מזונותיו בכל יום והיה מקביל פני אביו כל יום אף ישראל מי שיש לו ארבעה וחמשה בנים היה דואג ואומר שמא לא ירד מן למחר ונמצאו כולן מתים ברעב נמצאו כולן מכוונים את לבם לאביהן שבשמים

הסגולה לומר פרשת המן
זה ירושלמי בברכות. והביאו התשב"ץ (רנו) וכתב "ואני ערב!".
ובמשנ"ב סימן א משום הירושלמי "כל האומר פרשת המן מובטח לו שלא יתמעטו מזונותיו"
סגולה כמו סגולה היא לסגל לעצמך עוד דברים שלא היית מסגל בלעדיה, אבל זה לא אומר שא"א לחסום את השפע בדרכים אחרות, כזלזול בנט"י בפירורין דנהמא, ושאר הדברים שכתבו שחוסמים, מה שלא עלתה בידם זה בנוסף לחשבונות אחרים!

וכבר כתב במשנ"ב (קנח ס"ק לח) אהא דאמר רב חסדא "אנא משאי מלא חפני מיא, ויהבו לי מלא חפני טיבותא" "ומי שזהיר בזה ואינו מתעשר הוא מפני שמעשיו מעכבין"

כמובן שאין בזה בכדי חלילה להפחית מהמסר הנפלא שהעביר כבודו כאן, יישר כח שזכיתי לקרא את דבריך הקולעים!, אלא לחדודי גרידא בעינן!

נערך לאחרונה:
התעוררתי היום בעקבות הסגולה לומר פרשת המן שניים מקרא ואחד תרגום.
שיהיו מזונותיו מצויים לו ברווח,
מה הביאור בזה?

ואחר הקריאה נפל לי האסימון,
מה המסר שנלמד מפרשת המן?!
יש לך היום מה לאכול, היכן לישון, אז אתה מסודר, כל השאר בנוס, כל השאר כבר רווח.
אבל מה יהיה מחר?! זה כבר דאגה אסורה, השלך על ד' יהבך והוא יכלכלך.
זה הכוונה מזונותיו ברווח, אף אחד לא הבטיח שהיה לך הרבה, אלא שיהא לך מספיק ויותר.
מהו מספיק? זה להיום! יש לי להיום, יש לי הכל! איני צריך יותר מכך כלום.
יש המון סגולות שכתוב שמי שיעשנה יזכה לעשירות- בנים צדיקים- שלום בית וכו'
וכבר ביארו שאין הכוונה לומר שזה הסגולה תחיל הישועה אלא תקרבה ,
ולכן חשבו אם הסגולה קירבה 300 מטר קדימה , הגיעה העוון והרחיק 670 מטר אחורה וכו'

סתם כך הסגולה הכי טובה הוא לבטוח בבורא עולם, ולדעת שהוא ואין בלתו ומה שהוא עושה זה הכי טוב ואין יותר טוב מזה ,
וכמו בפרנסה אם תאמין שמה שבורא עולם קבע זה מה שיהיה תראה בברור שיהיה לך שפע של כלבא שבוע ,

פעם שמעתי מיהודי גדול מאוד,
שפעם היה נסיון , היה פונה היהודי הכפרי הפשוט לרבש''ע בתחינה ושם איזה רובל לעני בכניסה לעייירה ,
לפעמים הרבי היה אומר כל מיני סגולות, אבל החסיד היה חושב על הרשב''ע ותו''כ עושה את הסגולה ,
מה שקרה בשנים האחרונות שנהפכו עם ישראל , מעם סגולה לעם סגולות ,
ובמקום לבטוח במי שאמר והיה עולם . שוכחים אותו ונזכרים בעת צרה בסגולות ,

חברה התעוררו סגולה ככל שתהא לא מתקרבת לתפילה אחת וכבר איתא בתענית דף ז', כמה וכמה פעמים על צרות שאין גשם , מאי תקנתיה ירבה בתפילה , ירבה ברחמים ,
תתפללו תבקשו הוא מחכה לתפילה שלכם בכל רגע , הוא כל כך רוצה לתת רק תבקשו , במקום לתרום 29.9 לביטול המע''מ ,

פעם שמעתי מיהודי גדול מאוד,
שפעם היה נסיון , היה פונה היהודי הכפרי הפשוט לרבש''ע בתחינה ושם איזה רובל לעני בכניסה לעייירה ,
לפעמים הרבי היה אומר כל מיני סגולות, אבל החסיד היה חושב על הרשב''ע ותו''כ עושה את הסגולה ,
מה שקרה בשנים האחרונות שנהפכו עם ישראל , מעם סגולה לעם סגולות ,
ובמקום לבטוח במי שאמר והיה עולם . שוכחים אותו ונזכרים בעת צרה בסגולות ,

חברה התעוררו סגולה ככל שתהא לא מתקרבת לתפילה אחת וכבר איתא בתענית דף ז', כמה וכמה פעמים על צרות שאין גשם , מאי תקנתיה ירבה בתפילה , ירבה ברחמים ,
תתפללו תבקשו הוא מחכה לתפילה שלכם בכל רגע , הוא כל כך רוצה לתת רק תבקשו , במקום לתרום 29.9 לביטול המע''מ ,
יישר כח על דברים נכוחים.
אך ישנה תחושה שמוציאים את דברי הרב @עוזי ומגני מהקשרם, הוא בא לתת נקודה טובה מענינא דיומא.
יכול מאד להיות שכל הנ"ל הוא כן מעניין האשכול, אך יש להדגיש את ההבדל, ושוב ייש"כ! כל מילה בסלע

נערך לאחרונה:
יישר כח על דברים נכוחים.
אך ישנה תחושה שמוציאים את דברי הרב @עוזי ומגיני מהקשרם, הוא בא לתת נקודה טובה מענינא דיומא.
יכול מאד להיות שכל הנ"ל הוא כן מעניין האשכול, אך יש להדגיש את ההבדל, ושוב ייש"כ! כל מילה בסלע
צודק,
רק פשוט רכבתי על הגמל , בשביל לעורר נקודה כואבת ,
( נ''ב הניק ששמת הוא עוזי ולא עוזי ומגיני )

צודק,
רק פשוט רכבתי על הגמל , בשביל לעורר נקודה כואבת,
אכן היא כואבת, ואם יורשה לי - טוב עשית, ותודה רבה
נ''ב הניק ששמת הוא עוזי ולא עוזי ומגיני
כבר סידרתי את זה מקודם, תודה

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון