התורה

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
תודות
17,275
נקודות
895
וַתֵּצֶאןָ כָל הַנָּשִׁים אַחֲרֶיהָ בְּתֻפִּים וּבִמְחֹלֹת (שמות טו, כ) מוּבְטָחוֹת הָיוּ צִדְקָנִיּוֹת שֶׁבַּדוֹר שֶׁהַקָּדוֹש בָּרוּךְ הוּא עוֹשֶׂה לָהֶם נִסִּים וְהוֹצִיאוּ תּוּפִּים מִמִּצְרַיִם (רש"י)
יסוד עצום במידת הביטחון בה', מלמד אותנו כאן רש"י הקדוש: הנשים הצדקניות במצרים בטחו בה' באמת ובלב שלם, שבוודאי יושיע אותם ויעשה להם נסים, עד שמכח ביטחון וודאי זה, עשו מעשה והכינו מראש את התופים בהם ישמיעו קול זמר בשעת השירה על הנס. מכאן נוכל ללמוד עד היכן מגעת מידת הביטחון, שעוד בטרם זוכה אדם לישועה, צריך הוא להיות מלא ביטחון בה' שיושיעו, בטחון מוחלט שיביאו אפילו לעשות מעשה.

אל מעונו של הרה"ק רבי ברוך מוויז'ניצא זי"ע, בעל 'אמרי ברוך', נכנסה אשה עקרה ומרת-לב, וביקשה שהרבי יבטיח לה בן זכר. הרבי שמע את דבריה ובירך מעומק הלב שה' ימלא משאלות לבה לטובה. אבל לאשה זו לא היה די בברכה בלבד, והיא חזרה שוב על בקשתה שהרבי יבטיח לה בן זכר, והודיעה שלא תעזוב את חדרו עד שיבטיח הרבי הבטחה גמורה. אולם הרה"ק רבי ברוך בענוות צדקו אמר לה: התחת אלוקים אנכי? וכי אני יכול להבטיח לך? אין כחי אלא בפה שאתפלל בעדך ואברך אותך שה' הטוב יתן שאלתך.

אולם האשה הכאובה, לא נחה דעתה בדברים אלו, ועמדה על שלה שיש לרבי כח להבטיח ולגזור, והיא מבקשת מהרבי הבטחה. היא המשיכה להתעקש עד שהמאמצים נשאו פרי, והרבי נענה ואמר לה: אני מבטיח לך בן זכר!

מיד כשמעה האשה את הבטחת הרבי, יצאה מהחדר בשמחה רבה מאד, ותיכף ומיד הלכה האשה לקנות בגדי תינוק ועריסה קטנה, והכינה בביתה את כל הנדרש עבור התינוק שבורא עולם בוודאי יתן לה.

לא עברה שנה, והיא אכן נפקדה בבן זכר למזל טוב. כששמע זאת הרה"ק בעל אמרי ברוך, פתח ואמר לחסידיו: אל תדמו שהיא זכתה לבן זכר בכח ההבטחה שלי, כי מה כוחי להבטיח כדבר הזה, אלא על ידי הביטחון המופלג שלה, שהלכה וקנתה מראש את כל צרכי התינוק, בביטחון זה המשיכה את הישועה!
תורה שבכתב​

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון