דיון - ספרות גויית מצונזרת מה דינה? | עט הסופרים| דף 3 דיון - ספרות גויית מצונזרת מה דינה? | עט הסופרים| דף 3

דיון ספרות גויית מצונזרת מה דינה? (6 צופים)

אולי בקטע הזה. אבל ככלל אני מזדהה עם כל מילה שכתב בהודעה. יישר כח הרב @אלימלך
לכן ציטטתי רק את הקטע הזה.
ובכלל דעתי, שכיום, שזכינו לדי חומר קריאה שאין בו את הבעייתיות, אין לנו להזקק לספרים שעלולים להיות בעייתיים.

אני נזכר כעת כי המשגיח הגר"נ קפלן שליט"א היה מעודד בחורים לקרוא את הספר "כיצד לרכוש ידידים והשפעה"
אני יודע עוד גדול בישראל שהמליץ על הספר למישהו. אכן לא לסתם בן אדם אלא למטפל.

5. ספרות חרדית בת ימינו בהחלט צריכה עין בוחנת דוקא בגלל שהיא מנסה לחנך/לכוין/לטפל רגשית וכהנה
זה אחד הנושאים הכאובים ביותר שקיימים.
לפני 30 שנה כל נערה חרדית ידעה שאסור לקרוא ספרים של XXXX XXX כי היא מלגלגת על כל המוסכמות החרדיות.
היום - ספר שנשאר במוסכמות של העולם שמחוץ לספר הוא פשוט לא מעניין ולא לגיטימי.
אני לא כותב דוגמאות כי זה נגד כללי הפורום
לכן ניתן לתת לילדים ספרות גויית ובתנאי שאיננה דורשת צנזורה, למשל הארי פוטר.
אני חושב שכיהודים מאמינים ספר שהנושא המרכזי שלו הוא "כחות על" הוא בבל יראה ובל ימצא. חוץ מההשפעה העקיפה שחודרת בין המילים.
"המעיין היטב בספר, יוכל למצוא בו אפילו מה שהמחבר לא כיוון כלל" (רבי נחמן מברסלב)

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
אני נזכר כעת כי המשגיח הגר"נ קפלן שליט"א היה מעודד בחורים לקרוא את הספר "כיצד לרכוש ידידים והשפעה"
בילדותי גם לי המליץ לי איש חינוך נודע לקרוא זה
אולם אמר לי לפני קריאת הספר, שהמחבר כותב שתתיחס יפה לשני כדי שיתיחס אליך יפה, אולם בדרך התורה תתיחס יפה לשני גם אם לא יתיחס אליך יפה..

אולם אמר לי לפני קריאת הספר, שהמחבר כותב שתתיחס יפה לשני כדי שיתיחס אליך יפה, אולם בדרך התורה תתיחס יפה לשני גם אם לא יתיחס אליך יפה..
לזכרוני, המחבר כותב שבנאום סיפר איך התייחס יפה למישהו, וא' מהשומעים שאל אותו "מה צפית להרוויח מזה", והמשיך המחבר להתלונן שאנשים חושבים שהסיבה היחידה להחמיא למישהו זה כי רוצים מהם משהו!

בילדותי גם לי המליץ לי איש חינוך נודע לקרוא זה
אני נזכר שגם אמרו לי, שכיון שכך, סופו של המחבר היה שנטל נפשו בכפו ...

אני נזכר שגם אמרו לי, שכיון שכך, סופו של המחבר היה שנטל נפשו בכפו ...
וכיו"ב ידוע שמחבר הספר המפורסם "גברים מבני ברק ונשים מירושלים" (או משהו כזה...) התגרש פעמיים

וכיו"ב ידוע שמחבר הספר המפורסם "גברים מבני ברק ונשים מירושלים" (או משהו כזה...) התגרש פעמיים
יש כזה ספר?
אני מבין שזה פרפרזה לספר 'גברים ממאדים ונשים מנוגה' (לפני שיקפצו עלי אבהיר שמדובר בספר נקי, שהיסודות עליו הוא הוא בנוי מרכיבים כל ספר הדרכה בסיסי באשר הוא)

נו, כנראה לכן יש לו הרבה נסיון...
וברצינות, זה שהאדם מתקשה לעמוד בעצות שלו עצמו זה לא אומר שהם ללא נכונות אלא שלא היה לו כח ליישם (או שהיה מדובר באמת במקרה חריג)
ודרך אגב זה נכון גם לגבי אלן קאר שכתב את הספר הכי פופולרי בעולם למה לא לעשן, שבסוף מת מרוב עישון. זה שעצה נכונה לא אומר שיש לו כח לקיים אותה

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון