לדעתי דרך הניתוח של אגדות חז"ל של הגר"נ רוטמן מגיעה מר' משה שפירא שלא מצאנו כמותה אצל שאר תלמידי הגריש"ז
אני שמעתי מרב נתן עצמו שאמר שלמד כמו שנה בכולל של רב משה ולא התאים לו כי רב משה הוא יותר על דרך הדרש ולכן הוא נהנה דוקא מרב יצחק שלמה זילברמן דהוא יותר על דרך הפשט

שכחתי את ר' אביגדור מילר תלמידו של הפחד יצחק, שגם השפיע רבות בעיקר בחו"ל.
הוא לא שייך בכלל לסיגנון של הרב הוטנר וממשיכי דרכו.
זה הרבה יותר שניט של מוסר ומגידות.
באופן כללי הוא התעסק יותר עם ציבור בעלבתי'ש, ורוב דברי תורתו (עכ"פ הנדפסים) מותאמים לסגנון הלזה.

אני שמעתי מרב נתן עצמו שאמר שלמד כמו שנה בכולל של רב משה ולא התאים לו כי רב משה הוא יותר על דרך הדרש ולכן הוא נהנה דוקא מרב יצחק שלמה זילברמן דהוא יותר על דרך הפשט
נראה שהוא יותר על הדרך הפשט מר' משה ויותר על דרך הדרש מר' יצחק שלמה.

שכחתי את ר' אביגדור מילר תלמידו של הפחד יצחק, שגם השפיע רבות בעיקר בחו"ל.
סגנון אחר לגמרי... יותר אמונה והתבוננות בבריאה - סגנון שער הבחינה בחובות הלבבות.
דומה קצת לר' שמשון פינקוס
ממש לא.

יותר השקפות חיזוק ואמונה פחות מחשבה. דומה קצת לר' שמשון פינקוס
סגנון אחר לגמרי... יותר אמונה והתבוננות בבריאה - סגנון שער הבחינה בחובות הלבבות.
לגמרי, וכאמור:
הוא לא שייך בכלל לסיגנון של הרב הוטנר וממשיכי דרכו.
זה הרבה יותר שניט של מוסר ומגידות.
באופן כללי הוא התעסק יותר עם ציבור בעלבתי'ש, ורוב דברי תורתו (עכ"פ הנדפסים) מותאמים לסגנון הלזה.
אם כי זה מה מענין שבמשך הרבה שנים הוא כיהן כמשגיח בר' חיים ברלין לאור בקשתו של הפחד יצחק.

אשמח אם תפרט.
אני מכיר את ר' אביגדור בעיקר מהזוית של מגיד מישרים, מעולם לא שמעתי על פנים נוספים באישיותו.
ג"א שמעתי,
שתורתו של ר' אביגדור אינה משתקפת מן תורתו המתבדרת בבי מדרשא, מאחר שהתאים את דברי תורתו לבעלי בתים ודדמי להם.
אך לעולם היה "מעמיק" גדול...
אאל"ט שמעתי שיש תכנון להוציא ספר מן כת"י שלו... ואז ישפטו העם.

ואגב,
בספר תולדותיו של הגר"א מילר מסופר שהיה משגיח בישיבתו של הגרי"ז גוסטמן כמה שנים ומסר שיחות
ואמר הרב גוסטמן שמאז ר' ירוחם ממיר לא היה משגיח עמוק כמותו

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון