• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה

בעל דבר

משתמש רשום
gemgem
פרסם מאמר
תודות
188
נקודות
80
התפללתי בעבר בבית הכנסת ונעמדתי לתפילת שמו"ע מאחורי עמוד רחב שהיה בנוי שם. כשסיימתי, הסתכלתי לאחור לראות אם יש מתפלל מאחורי - כדי שאוכל לפסוע ב'עושה שלום' - וכשלא ראיתי, פסעתי. אך, לאחר שכבר צעדתי פסיעה אחת לצד העמוד, ראיתי שמאחורי העמוד יש מתפלל שעדיין באמצע תפילתו, ואני לא ראיתי אותו בגלל העמוד שהסתיר.
הסתפקתי מה עלי לעשות, האם לעצור מלפסוע ולהמתין עד שההוא יסיים את תפילתו, אך אני הייתי באמצע לומר 'עושה שלום'. או שאולי מספיק רק פסיעה אחת, ואני יסיים את התפילה (ואני יחזור למקום רק כשההוא יסיים), או שיש לחו"ר הפורום רעיונות אחרים? אשמח מאד לשמוע כל תשובה

אכן, הוא היה ממש מאחורי אך העמוד הסתיר אותו
איזה מג"א? אשמח שתראו לי
משנה ברורה סי' קב סעיף ד:
(טז) לפניהם
וצדדים שלפניהם להמ"א בסק"ו כלפניהם דמי ולהאליהו רבא שרי:

לכאורה עדיף לעמוד במקום, ולהשלים הפסיעות אחר כך, או אחר כך לחזור למקום ולעשות הפסיעות מהתחלה.

אבל לכאורה אפשרות אחרת שהיא יותר נכונה (אם לא חוששים למג"א), להמשיך הפסיעות באלכסון או במאוזן, ובמקרה זה כמדומני שעדיף לעשות כן.

נכון, אך השאלה הייתה, שבשעה שפסעתי ראיתי אותו, ואז לא היה מחיצה
לא הבנתי די הצורך מדוע הראייה מפקיעה את המחיצה, ואם כוונתו שכיון שזז בפסיעתו לצדדים, הרי מן הצד לא היה מחיצה.
הרי שיל"ע בזה אם מחיצה שלפניו בשיעור ד"ט מועלת אף לצדדים שלפניו, ולענ"ד מסתברא שמועלת, ואיני זוכר את פרטי הדין, וצ"ת.

לא הבנתי די הצורך מדוע הראייה מפקיעה את המחיצה, ואם כוונתו שכיון שזז בפסיעתו לצדדים, הרי מן הצד לא היה מחיצה.
הרי שיל"ע בזה אם מחיצה שלפניו בשיעור ד"ט מועלת אף לצדדים שלפניו, ולענ"ד מסתברא שמועלת, ואיני זוכר את פרטי הדין, וצ"ת.
רק הסברתי את הסיפור. אני לא ידעתי שיש משהו מאחורי העמוד, ולכן פסעתי לאחורי, ורק לאחר שעברתי בפסיעותי את העמוד, ראיתי את המתפלל שהוא באמצע התפילה, והתעוררתי בשאלה, מה עלי לעשות, לעצור ולהמתין עד שהוא יסיים, או להמשיך, או כל דבר אחר

רק הסברתי את הסיפור. אני לא ידעתי שיש משהו מאחורי העמוד, ולכן פסעתי לאחורי, ורק לאחר שעברתי בפסיעותי את העמוד, ראיתי את המתפלל שהוא באמצע התפילה, והתעוררתי בשאלה, מה עלי לעשות, לעצור ולהמתין עד שהוא יסיים, או להמשיך, או כל דבר אחר
כעת פרטת יותר.
והיינו שכל זמן שלא עברת את העמוד, הרי יש כאו הפסק מחיצה ואינו חשוב עובר לפני המתפלל ומותר.
לאחר שעברת את העמוד, מה יתיר להלך ולעבור לפני המתפלל? אמנם אם המתפלל עומד צמוד לעמוד ממש, הרי שעכשיו אתה בצד המתפלל, ובזה יש צד בהלכה להקל, יעוי' בשו"ע ובנו"כ.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון