אימתי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
2,376
נקודות
246
איך נכון לחנך את ילדינו ??
ואיך נכון לחנך גם את עצמנו ?
מהי הדרך הבטוחה יותר ??
מנסיון בחורים [בד"כ לטאים] מבית שמור שחבר מציע להם לראות משהו הם האחרונים שמתרחקים מזה ודווקא מי שיש לו גישה למסונן ויש לו פת בסלו הוא יותר מיושב בדעתו בנושא זה.
האם זה נכון
זו טענה מאוד מעניינת ויש בה וודאי מן ההגיון והתועלת
אך גם מן ההפסד
אשמח מאוד לשמוע את חוות הדעת של חו''ר הפורום בענין יסודי זה ?
והאם ישנם נושאים דומים לשאלה זו ?
[ בכוונה אני פותח את זה באשכול כזה כי זה נושא חדש לגמרי - להארת המנהל ]

איך נכון לחנך את ילדינו ??
ואיך נכון לחנך גם את עצמנו ?
מהי הדרך הבטוחה יותר ??

האם זה נכון
זו טענה מאוד מעניינת ויש בה וודאי מן ההגיון והתועלת
אך גם מן ההפסד
אשמח מאוד לשמוע את חוות הדעת של חו''ר הפורום בענין יסודי זה ?
והאם ישנם נושאים דומים לשאלה זו ?
[ בכוונה אני פותח את זה באשכול כזה כי זה נושא חדש לגמרי - להארת המנהל ]
זה לא כזה חדש...
תסתכל מה שכתבו בעניין שיטת קרלין בדבר

יהודי וזהו אמר:
מנסיון בחורים [בד"כ לטאים] מבית שמור שחבר מציע להם לראות משהו הם האחרונים שמתרחקים מזה ודווקא מי שיש לו גישה למסונן ויש לו פת בסלו הוא יותר מיושב בדעתו בנושא זה.
זו שאלה עקרונית בחינוך
אני באמת לא יודע איך אפשר לחנך בדור הזה לסגירות, זה לא בריא לנפש ולגוף, כ"ש לנשמה.
צריך מצד אחד להיות קיצוני לגמרי, אבל מצד שני בדיבור לפתוח את הנושא ולדבר מהסכנות בגובה העניים, ואז בשעת נסיון לא נופלים כ"כ מהר.

אני מסכים מאוד עם הרב @נובהרדוקר שכתב:
זו שאלה עקרונית בחינוך. לא הבנתי למה להתמקד דווקא באינטרנט שזה רק סימפטום.
כי המציאות מוכיחה שאלו מסוג הדברים המשתנים מאדם לאדם, ומה שמתאים למשפחה אחת, או לבן אחד, לא בהכרח נכון לכולם.

אבל עם זאת נראה לי שכדאי להזכיר כאן יסוד אחד, שהוא באמת נכון ביחס לכל הדברים.

תמיד צריך להבדיל בין הערכה למי לפרישה מוחלטת וגדרות וסייגים רבים, לבין הכרה בפועל מה מתאים לכל אחד.

לשם דוגמא (קיצונית אבל ממחישה) ישנם יהודים שלא מחזיקים בכלל פלאפון לשיחות, ויהודים אחרים שלא שמעו קול אשה שנים רבות וכיו"ב, שאלו כמובן דברים שאינם מתבקשים מכל אדם, אבל... אם החינוך יהיה שזה הערך אותו צריך להחשיב, ודרגה כזו מוערצת אצלנו גם אם היא לא מתאימה, זה משנה ממילא את היחס למה שכן עושים, תמיד באיזשהו מקום קטן בלב זוכרים כי זה לא המקום הנחשק והאידאלי, אלא המקום הנכון לי במצב הקיים.

כך מרויחים את שני הצדדים, שסולם הערכים לא משתנה, (שזה לדעתי הסכנה היותר גדולה בעניני הפתיחות וכיו"ב) ומאידך האדם לא כופה על עצמו מה שהוא לא מסוגל ולא מתאים לו.

והניסיון מוכיח, כי מי שההערכתו נתונה לעולם אידאלי באמת, עם הזמן הוא גם מרגיש שקל לו יותר לגדור את עצמו יותר ויותר באופן טבעי, ההערכה מגבירה אצלו את הרצון החיובי להתקדש יותר - לגדור עצמו במה שמותר לו, וכך הוא עושה את הדברים כאשר הם מתאימים לדרגה שלו, וחייו תמיד חותרים אל הטוב יותר.​

צריך מצד אחד להיות קיצוני לגמרי, אבל מצד שני בדיבור לפתוח את הנושא ולדבר מהסכנות בגובה העניים, ואז בשעת נסיון לא נופלים כ"כ מהר
אתה לא כל כך ברור ?
האם צריך להיות קיצוני בפועל לגמרי ורק בדיבורים לדבר ע''ז וזה נחשב אצלך פתיחות
בעיניי זו סגירות במיטבה
הלוואי שזה היה מספיק רק לדבר כדי להביא למציאות הזאת של פת בסלו ...

כך מרויחים את שני הצדדים, שסולם הערכים לא משתנה, (שזה לדעתי הסכנה היותר גדולה בעניני הפתיחות וכיו"ב) ומאידך האדם לא כופה על עצמו מה שהוא לא מסוגל ולא מתאים לו.

והניסיון מוכיח, כי מי שההערכתו נתונה לעולם אידאלי באמת, עם הזמן הוא גם מרגיש שקל לו יותר לגדור את עצמו יותר ויותר באופן טבעי, ההערכה מגבירה אצלו את הרצון החיובי להתקדש יותר - לגדור עצמו במה שמותר לו, וכך הוא עושה את הדברים כאשר הם מתאימים לדרגה שלו, וחייו תמיד חותרים אל הטוב יותר.
פשוט מושלם הגדרה בול
ליסוד שאדם שמעמיד את החינוך שלו לפתיחות, צריך לשים יד על הדופק, לראות שבאמת הם גדלים בכיוון הזה
ואני מכיר כמה וכמה שאכן פתוחים מאוד, אבל סולם הערכים שלהם חזק לאין ערוך לפעמים מחלק מחבריהם הסגורים [ כי זה עוד נקודה שצריך לשים לב, להתפעל מפתוחים ערכיים זה חמוד אבל כמו הם יש מלא סגורים שחזקים אותו דבר ויותר השיטה של פתיחות

נכון אבל לא כ''כ מצאתי מקרים ספיציפיים שאני יכול להצביע עליהם !!
אני מאוד אשמח עם תצביע לי עליהם ??
מוסדות לימוד
מקומות שאפשר לבקר
סרטים "חרדיים" במחשב
סגנון שירים
סגנון לבוש וביגוד
פלאפון לבחורים
רשיון
וכו' וכו'

אתה לא כל כך ברור ?
האם צריך להיות קיצוני בפועל לגמרי ורק בדיבורים לדבר ע''ז וזה נחשב אצלך פתיחות
בעיניי זו סגירות במיטבה
הלוואי שזה היה מספיק רק לדבר כדי להביא למציאות הזאת של פת בסלו ...
מה זה פת בסלו? לקחת כזית נבילה בכיס?
אני התכוונתי שאפשר להיות הכי קיצוני, ועכ"ז אם יש הידברות פתוחה על כל הנושאים והקשיים, זה נותן כח לעמוד מול כל הנסיונות, כי האדם כבר מוכן לזה.
תחשוב שאתה הולך ברחוב, מגיע משהו מאחוריך ומפחיד אותך, אתה קופץ בבהלה.
אבל אם תתכונן לזה שהלה הולך לנסות להפחיד אותך, -כמעט ולא תזוע.
כך גם במלךחמת היצה"ר, אם מוכנים ויודעים את נסיונות הדור, פחות מושפעים מכך.
רק יש קושי בלפתוח כאלו נושאים עם הילדים, כי הגאוה לא מניחה לאדם להשפיל את עצמו כך, רוצה שיחשבו עליו שכבר אין לו משיכה לעוה"ז...

אני מסכים מאוד עם הרב @נובהרדוקר שכתב:

כי המציאות מוכיחה שאלו מסוג הדברים המשתנים מאדם לאדם, ומה שמתאים למשפחה אחת, או לבן אחד, לא בהכרח נכון לכולם.

אבל עם זאת נראה לי שכדאי להזכיר כאן יסוד אחד, שהוא באמת נכון ביחס לכל הדברים.

תמיד צריך להבדיל בין הערכה למי לפרישה מוחלטת וגדרות וסייגים רבים, לבין הכרה בפועל מה מתאים לכל אחד.

לשם דוגמא (קיצונית אבל ממחישה) ישנם יהודים שלא מחזיקים בכלל פלאפון לשיחות, ויהודים אחרים שלא שמעו קול אשה שנים רבות וכיו"ב, שאלו כמובן דברים שאינם מתבקשים מכל אדם, אבל... אם החינוך יהיה שזה הערך אותו צריך להחשיב, ודרגה כזו מוערצת אצלנו גם אם היא לא מתאימה, זה משנה ממילא את היחס למה שכן עושים, תמיד באיזשהו מקום קטן בלב זוכרים כי זה לא המקום הנחשק והאידאלי, אלא המקום הנכון לי במצב הקיים.

והניסיון מוכיח, כי מי שההערכתו נתונה לעולם אידאלי באמת, עם הזמן הוא גם מרגיש שקל לו יותר לגדור את עצמו יותר ויותר באופן טבעי, ההערכה מגבירה אצלו את הרצון החיובי להתקדש יותר - לגדור עצמו במה שמותר לו, וכך הוא עושה את הדברים כאשר הם מתאימים לדרגה שלו, וחייו תמיד חותרים אל הטוב יותר.​
לא כולם היום מסוגלים לזה,
ויש אנשים שזה יותר יזיק להם מאשר יועיל

אולי הסיבה היא בגלל שהם 'שמורים' ממסונן אז אם כבר אז עד הסוף.
ולבו גס בה.

שוב הבהיר את כוונתי
אני לא מתכווין חלילה על אינטרנט פתוח ח''ו אלא על נטפרי
והשאלה היא האם להרשות לילדים שלי ...שידעו מזה ...שירגישו שיש להם את זה !
או שמא יש בזה בעיות והפסדים ידועים, ולכן עדיף את הגישה המחמירה יותר להימנע לגמרי,
ועליה יש טוענים שבימנו היא מסוכנת יותר .
האם הטענה הזאת נכונה ??

פעם שמעתי מיהודי מבוגר שהוא היה מעשן כבד והיה נותן לכל אחד מבניו בהגיעו לגיל חמש לשאוף סיגריה אחת.
כך זה עבד אצל 3 בניו - שאיפה אחת. צרור שיעולים והתנזרות מוחלטת עד גיל שיבה.
אצל השתיים האחרונים זה לא עבד הם עישנו מגיל חמש :)....
מה שאני בא לומר שגם אם זו שיטה צריך לדעת איך לחשוף ובעיקר לזהות את מי לחשוף.
אפשר לראות על האופי של הילד, יש ילדים שהם מטבעם לא סקרנים ובשביל מה לייצר סקרנות.
ויש ילדים סקרנים שאם לא תתן להם אתה הם ימצאו את החדרי מחשבים המתאימים...

יש לי שאלה אחרת.
אם אנחנו אומר שמחשב ואינטרנט זה טרף אז המנהל בחיידר הוא כזה? או המזכיר?
הענייניות בכל דבר היא גורם ההצלחה.
הילדים שמים לב מאד כמה אנחנו עניינים וכמה אנחנו מתלהבים.

יש לי שאלה אחרת.
אם אנחנו אומר שמחשב ואינטרנט זה טרף אז המנהל בחיידר הוא כזה? או המזכיר?
הענייניות בכל דבר היא גורם ההצלחה.
הילדים שמים לב מאד כמה אנחנו עניינים וכמה אנחנו מתלהבים.
ומה אתה מנסה לטעון שאין מה לעשות
ואי אפשר לחנך את הילדים מה שאנחנו. לא !!!
או שמא אתה טוען שאנחנו צריכים להשתפר כדי לחנך את ילדינו באמת !
?

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון