סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
הרב זילבר באז נדברו כמדומני מתיר, ואף כותב לזכרוני שיש בזה עדיפות מלילך ברחוב.
והאמת שלא הצלחתי להבין האוסרים בזה,
שהרי מצוי בדרך הרבה דברים שראויים ל"העלמת עין",
ואם יש אפשרות שהאשה תנהג ולא הבעל, לכאו' הוא בגדר "איכא דרכא אחרינא", ומוטב שתנהג האשה.

כבעל רישיון עם שלוש ילדים יש תועלת רבתי ביכולת לשכור רכב ולא להתפזר בעמידה באוטובוס עם קטני קטנים שלעיתים מוציאים בולעם מפיהם...
לגבי נשים בשבה"ל ומשנה הלכות אסרו כמדומה משום לא תלבש. ויל"ד אם נשתנה הדין.
ובכל מקרה כשהאלטרנטיבה היא הצטופפות בתערובות באוטובוס (שגם זה מותר לאג"מ כמדומה אבהע"ז ח"ב סי' י"ב או י"ד) צריך שאלת חכם מה עדיף.

והאמת שלא הצלחתי להבין האוסרים בזה,
שהרי מצוי בדרך הרבה דברים שראויים ל"העלמת עין",
ואם יש אפשרות שהאשה תנהג ולא הבעל, לכאו' הוא בגדר "איכא דרכא אחרינא", ומוטב שתנהג האשה.
טעמם משום לא תלבש, וכמדומה שבמשנה הלכות רומז שניידות ועצמאות רבה לנשים יכולה להביא לידי איסור ואכמ"ל.

אשמח מאוד אם יסבירו מאיזה סיבה לא לא לעשות במקום כל מיני ציטוטים ספק רלוונטים.
למה לא?
ומה שהובא לא תלבש אני חושב שאין בזה כלל טעם מה הקשר ממתי רק גברים צריכים להגיע ממקום מסויים למקום אחר?
אולי פעם אשה פחות היתה צריכה לסוע לעבודתה כי היו עקרות בית ומי שלא עבדה בגן או בי"ס ליד אבל גם זה לא מסתבר,
ואפי' אם נשים פחות נהגו מה יש בלחיצה על ב' דוושות (ובטסלה על דוושה אחת..) שיחשב לפעולה גברית, וכי אם נשים יפחדו לעלות במעלית והרוב לא יעלו במעלית ויעלו במדרגות וכי מי שעלתה במעלית הלחיצה על הכפתור יחשב ללא ילבש?
ולגבי גברים בכלל מה השאלה? שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה כל עוד זה לא בשבת..

ולגבי גברים בכלל מה השאלה? שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה כל עוד זה לא בשבת..
השאלה לא היתה האם זה מותר אלא האם זה ראוי לדעתך כן מצוין יש כאלו שסוברים שלא כמו הרב פינקוס [שבעצמו היה לו רכב..]
ומה שהובא לא תלבש אני חושב שאין בזה כלל טעם מה הקשר ממתי רק גברים צריכים להגיע ממקום מסויים למקום אחר?
אולי פעם אשה פחות היתה צריכה לסוע לעבודתה כי היו עקרות בית ומי שלא עבדה בגן או בי"ס ליד אבל גם זה לא מסתבר,
ואפי' אם נשים פחות נהגו מה יש בלחיצה על ב' דוושות (ובטסלה על דוושה אחת..) שיחשב לפעולה גברית, וכי אם נשים יפחדו לעלות במעלית והרוב לא יעלו במעלית ויעלו במדרגות וכי מי שעלתה במעלית הלחיצה על הכפתור יחשב ללא ילבש?
האם יש בעיה שאשה תהיה חברת כנסת?
מה לא ילבש יש בזה? וכי היא אין לה דעה? למה שלא תשפיע על הציבור?
נכון זה לא דומה, אבל בתור דוגמא זה יכול להיות,
הגרי"ג פעם אמר, שהרצון של הבחורים להוציא רשיון, [הרי אין להם כ"כ צורך בזה,] הוא תאוות שליטה והנהגה, אדם שיש לו רכב מרגיש שהמרחב בידיים שלו, אין לו מונע מלהגיע לכל מקום, הוא מרגיש שהוא כבר כבש את הכביש.
התחושה של שליטה והנהגה היא לא תחושה בריאה לנשים, היא תחושה שסותרת לאופי שלהם, ומקלקלת את העדינות והצניעות שלהם, וזה הטעם שהתנגדו לכך גדו"י.
האם זה סיבה שיהא אסור? לא, גם לצאת לעבוד זה סותר את האופי של הנשים, אבל היה הכרח, והותר,
כמו"כ הדבר נתון להחלטת גדו"י, האם הנסיבות בימינו השתנו, ויש משום הכרח להתיר לאשה לנהוג ולהנהיג.

השאלה לא היתה האם זה מותר אלא האם זה ראוי לדעתך כן מצוין יש כאלו שסוברים שלא כמו הרב פינקוס [שבעצמו היה לו רכב..]

האם יש בעיה שאשה תהיה חברת כנסת?
מה לא ילבש יש בזה? וכי היא אין לה דעה? למה שלא תשפיע על הציבור?
נכון זה לא דומה, אבל בתור דוגמא זה יכול להיות,
הגרי"ג פעם אמר, שהרצון של הבחורים להוציא רשיון, [הרי אין להם כ"כ צורך בזה,] הוא תאוות שליטה והנהגה, אדם שיש לו רכב מרגיש שהמרחב בידיים שלו, אין לו מונע מלהגיע לכל מקום, הוא מרגיש שהוא כבר כבש את הכביש.
התחושה של שליטה והנהגה היא לא תחושה בריאה לנשים, היא תחושה שסותרת לאופי שלהם, ומקלקלת את העדינות והצניעות שלהם, וזה הטעם שהתנגדו לכך גדו"י.
האם זה סיבה שיהא אסור? לא, גם לצאת לעבוד זה סותר את האופי של הנשים, אבל היה הכרח, והותר,
כמו"כ הדבר נתון להחלטת גדו"י, האם הנסיבות בימינו השתנו, ויש משום הכרח להתיר לאשה לנהוג ולהנהיג.
לא רלוונטי בכלל הטענה הזו של ״שליטה והנהגה״....
אולי כלפי בחורים הטענה שייכת, אולי...
אברכים היום בדורינו, ליסוע עם רכב אין זה מותרות כלל ואף יתכן שזה דבר שהוא כמוצרים שיש בהם חיי נפש
ויעידו כל נוסעי התח״צ למיניהם
מה לעשות שהתחבורה הציבורית במצב מתחת לכל ביקורת, ונסיעה שלוקחת ברכב זמן מסוים בתח״צ לוקחת פי שניים ולעיתים פי שלשה ויותר זמן
שלא לדבר על ההמתנה בתחנות כחום היום, על הצטופפות באוטובוסים מלאים אנשים נשים וטף ומקפצים מעל כל מהמורה בכביש
על אוטובוסים ספק ממוזגים שנוסעים בימי הקיץ החמים מלאים באנשים מקצה לקצה והבלם עולה עד לשמים...
ואין כאן מקום להאריך בתחלואות התחבורה הציבורית ובסבל שעוברים אלפי אלפי אנשים מידי יום ומידי שעה
אז אמנם יש אנשים שלא מרגישים כלל סבל בזה ואדרבה נהנים הם מהטירחה המרובה ובהעלאת גדוד ילדים מצפצפים פלוס שתי עגלות פלוס מזוודה פלוס וכו׳
אבל בתוך עמי אנכי יושבת ורוב רובא של העולם אינו נהנה מזה ואדרבה סובל הוא מזה
לכן פשיטא ופשיטא שזה דבר שהוא מוצר צריכה בסיסי, ואין למנוע כלל מאברך או מכל אדם אחר לעשות רשיון בכדי להקל מעליו מעט ממשא החיים הכבד גם ככה...
לבוא להגיד שזה מגיע מתאוות שליטה ועוד, אין זה כי אם דבר שאין בינו לבין המציאות ולו גרם אחד של מציאות..
זה לגבי גברים
לגבי נשים כבר כתבו פה, ברגע שזה נהיה מקובל לא שייך פה איסורים דוגמת לא ילבש (מלבד עצם החידוש בכלל לומר שזה שייך פה ואכמ״ל)
בפרט ביומנו אנו שהנשים עובדות ונוסעות למקום עבודתן ואינן יושבות בביתן כעקרות הבית שלפני דור או שתיים, מאיזה כח נמנע מהם לעשות רשיון? האם רק נבקש מהן להביא ילדים, לגדל אותם, להביא פרנסה, להכין לנו אוכל, וגם ליסוע באוטובוסים שעות על גבי שעות למקום עבודתן??
זאת ועוד, שאין כל ספק מבחינת צניעות שאשה שנוסעת ברכב בוודאי נמנעת ומונעת הרבה בעיות של צניעות והדברים מובנים ופשוטים.ֿ
ויש עוד הרבה להאריך בזה

לא רלוונטי בכלל הטענה הזו של ״שליטה והנהגה״....
אולי כלפי בחורים הטענה שייכת, אולי...
אברכים היום בדורינו, ליסוע עם רכב אין זה מותרות כלל ואף יתכן שזה דבר שהוא כמוצרים שיש בהם חיי נפש
ויעידו כל נוסעי התח״צ למיניהם
מה לעשות שהתחבורה הציבורית במצב מתחת לכל ביקורת, ונסיעה שלוקחת ברכב זמן מסוים בתח״צ לוקחת פי שניים ולעיתים פי שלשה ויותר זמן
שלא לדבר על ההמתנה בתחנות כחום היום, על הצטופפות באוטובוסים מלאים אנשים נשים וטף ומקפצים מעל כל מהמורה בכביש
על אוטובוסים ספק ממוזגים שנוסעים בימי הקיץ החמים מלאים באנשים מקצה לקצה והבלם עולה עד לשמים...
ואין כאן מקום להאריך בתחלואות התחבורה הציבורית ובסבל שעוברים אלפי אלפי אנשים מידי יום ומידי שעה
אז אמנם יש אנשים שלא מרגישים כלל סבל בזה ואדרבה נהנים הם מהטירחה המרובה ובהעלאת גדוד ילדים מצפצפים פלוס שתי עגלות פלוס מזוודה פלוס וכו׳
לכן פשיטא ופשיטא שזה דבר שהוא מוצר צריכה בסיסי, ואין למנוע כלל מאברך או מכל אדם אחר לעשות רשיון בכדי להקל מעליו מעט ממשא החיים הכבד גם ככה...
לבוא להגיד שזה מגיע מתאוות שליטה ועוד, אין זה כי אם דבר שאין בינו לבין המציאות ולו גרם אחד של מציאות..
זה לגבי גברים
לגבי נשים כבר כתבו פה, ברגע שזה נהיה מקובל לא שייך פה איסורים דוגמת לא ילבש (מלבד עצם החידוש בכלל לומר שזה שייך פה ואכמ״ל)
בפרט ביומנו אנו שהנשים עובדות ונוסעות למקום עבודתן ואינן יושבות בביתן כעקרות הבית שלפני דור או שתיים, מאיזה כח נמנע מהם לעשות רשיון? האם רק נבקש מהן להביא ילדים, לגדל אותם, להביא פרנסה, להכין לנו אוכל, וגם ליסוע באוטובוסים שעות על גבי שעות למקום עבודתן??
זאת ועוד, שאין כל ספק מבחינת צניעות שאשה שנוסעת ברכב בוודאי נמנעת ומונעת הרבה בעיות של צניעות והדברים מובנים ופשוטים.ֿ
ויש עוד הרבה להאריך בזה
גוזמא
אני נוסע קבוע בתחבו''צ ג פעמים בשבוע במשך שעתיים הלוך חזור כל פעם וזה בהחלט לא נוח אבל לא ברמה היסטרית לגבי רכב זה הוצאה יקרה קבועה וגם הפקקים לא מתחשבים תמיד ברכבים כך שזה לא לגמרי פתרון

גוזמא
אני נוסע קבוע בתחבו''צ ג פעמים בשבוע במשך שעתיים הלוך חזור כל פעם וזה בהחלט לא נוח אבל לא ברמה היסטרית לגבי רכב זה הוצאה יקרה קבועה וגם הפקקים לא מתחשבים תמיד ברכבים כך שזה לא לגמרי פתרון

לא
אני לא מאותם האנשים אבל אני חולק עליך בהבנת המציאות אני סובל אבל לא כמו שאתה מתאר וגם הרכב אינו בהכרח הפתרון הקסום למשפחות דחוקות בכסף

לא
אני לא מאותם האנשים אבל אני חולק עליך בהבנת המציאות אני סובל אבל לא כמו שאתה מתאר וגם הרכב אינו בהכרח הפתרון הקסום למשפחות דחוקות בכסף
לגבי הכסף אני בהחלט מבין שזה הוצאה גדולה ויש משפחות שאינן יכולות לעמוד בזה
אפשר להתרגל לכל דבר, אפשר להתרגל להזיע בערי החוף, ואפשר להתרגל ליסוע בתח״צ
אבל שני הדברים אינם מורידים מרמת הקושי
ועוד דבר לגבי הכסף, אני לא חושב שבהכרח היום מי שמחזיק רכב זה מצביע לכאורה שיש לו כסף יותר ממי שלא
פעם בדור הקודם זה בהחלט היה סוג של סימן
כיום לא
כל אחד מחליט לעצמו על מה שווה לו להוציא את הכסף בחודש (אני לא מדבר על משפחות עניות ממש אני מדבר על הסטנדרט - קצת לפה קצת לפה)
יכול להיות אדם שנוהג על רכב, אבל לא מרשה לעצמו דברים אחרים, וכן להפך
ותבדוק את זה שברוב המקרים זה ככה...

כיום לא
כל אחד מחליט לעצמו על מה שווה לו להוציא את הכסף בחודש (אני לא מדבר על משפחות עניות ממש אני מדבר על הסטנדרט - קצת לפה קצת לפה)
יכול להיות אדם שנוהג על רכב, אבל לא מרשה לעצמו דברים אחרים, וכן להפך
ותבדוק את זה שברוב המקרים זה ככה...
איני יודע מה אתה שח
אני לא עני ב''ה אבל כסף מיותר אין לי
ולימודי נהיגה דורשים כמה אלפים ומימון חדשי של רכב גם כן כמדומני לפי מה שבררתי ופשוט אין לי אותם

איני יודע מה אתה שח
אני לא עני ב''ה אבל כסף מיותר אין לי
ולימודי נהיגה דורשים כמה אלפים ומימון חדשי של רכב גם כן כמדומני לפי מה שבררתי ופשוט אין לי אותם
אני לא רוצה להכנס ח״ו לחיים האישיים שלך ולכיסך
אבל אשאל כמה שאלות רטוריות:
האם אין לך כסף להשקיע בנופש כמה אלפי שקלים בבין הזמנים הקרוב?!
או לצאת עם אשתך שבת לאיזה מלון שגם עולה כמה אלפי שקלים?!
האם אתה משקיע בבגדים בחנויות בתחילת עונה או קונה רק בסופי עונה או מזמין מנקסט?!
האם אתה עושה את הקניות שלך במכירות הזולות ועוד או קונה בחנות ליד הבית?!
ויש עוד הרבה שאלות ודוגמאות לדבר
ולא הבאתי אלו אלא לסבר את האוזן...

אז יש אנשים שלא מרשים לעצמם לצאת לנופש כזה או אחר בעלויות של אלפי שקלים, או לצאת לשבתות במלון וכדומה
ויש אנשים שקונים בגדים לילדיהם רק בסופי עונה שהמחירים הם 80% פחות או שמזמינים מנקסט
ויש אנשים שעושים קניות רק במכירות זולות כאלה ואחרות ולא קונים ליד הבית בחנות הקרובה
כל אחד בוחר איפה לשים את הכסף שלו ומה חשוב לו יותר
רוב האנשים שתשאל אותם עכשיו אם יש להם 6000 שח להוציא על משהו התשובה תהיה לא
אבל אם זה יהיה דבר שהם סבורים שהם צריכים מסיבה כזו או אחרת וכנ״ל, אז הם ישיגו את הכסף ויסתדרו יופי
זה הכל.

אני לא רוצה להכנס ח״ו לחיים האישיים שלך ולכיסך
אבל אשאל כמה שאלות רטוריות:
האם אין לך כסף להשקיע בנופש כמה אלפי שקלים בבין הזמנים הקרוב?!
או לצאת עם אשתך שבת לאיזה מלון שגם עולה כמה אלפי שקלים?!
איני נוהג לעשות לא את זה ולא את זה
האם אתה משקיע בבגדים בחנויות בתחילת עונה או קונה רק בסופי עונה או מזמין מנקסט?!
רק במבצעים או לכבוד שבת שע''ז אם מוסיף מוסיפים לו להזמין אשתי משתדלת להמנע שמא תמשך לדברים אחרים
האם אתה עושה את הקניות שלך במכירות הזולות ועוד או קונה בחנות ליד הבית?!
בודאי
ויש עוד הרבה שאלות ודוגמאות לדבר
ולא הבאתי אלו אלא לסבר את האוזן...

אז יש אנשים שלא מרשים לעצמם לצאת לנופש כזה או אחר בעלויות של אלפי שקלים, או לצאת לשבתות במלון וכדומה
ויש אנשים שקונים בגדים לילדיהם רק בסופי עונה שהמחירים הם 80% פחות או שמזמינים מנקסט
ויש אנשים שעושים קניות רק במכירות זולות כאלה ואחרות ולא קונים ליד הבית בחנות הקרובה
כל אחד בוחר איפה לשים את הכסף שלו ומה חשוב לו יותר
זה הכל.

ראוי שאברך יוציא רישיון?
מפורסם שהיה ההחלטה של וועד הישיבות לאסור שימוש ברשיון לרכבים לבחורים ותלו את המסמך בכניסה לביהמ"ד של ישיבת חברון וכאשר ראה זאת רה"י מרן הגאון ר' שמחה זיסל ברוידא זצוק"ל ותלש את המכתב.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון