צ צריך ביאור משתמש ותיק פרסם מאמר הודעות 464 תודות 1,139 נקודות 172 11 פברואר 2026 #1 אשמח לדעת האם יש למישהו מחברי הפורום ביאור שמתיישב על הלב בביאור הספק במסותא לפי שיטת תוספות.
א אמרי שפר משתמש ותיק פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים הודעות 526 תודות 1,935 נקודות 255 11 פברואר 2026 #2 יש מכתב מהסטייפלר שהוא כותב שהתוס׳ הזה הוא מוקשה מאד אבל הוא מבאר שם את התוס׳ נדמה לי שהוא נמצא בסוף אהל תורה על בבא מציעא ואין הספר ת״י
יש מכתב מהסטייפלר שהוא כותב שהתוס׳ הזה הוא מוקשה מאד אבל הוא מבאר שם את התוס׳ נדמה לי שהוא נמצא בסוף אהל תורה על בבא מציעא ואין הספר ת״י
צ צריך ביאור משתמש ותיק פרסם מאמר פותח האשכול הודעות 464 תודות 1,139 נקודות 172 11 פברואר 2026 #3 אמרי שפר אמר: יש מכתב מהסטייפלר שהוא כותב שהתוס׳ הזה הוא מוקשה מאד אבל הוא מבאר שם את התוס׳ נדמה לי שהוא נמצא בסוף אהל תורה על בבא מציעא ואין הספר ת״י לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... הן אמת שכך כתב הסטייפלר במכתב שמובא בסוף אהל תורה על בב"מ אך לדעתי ביאור זה אינו מבאר את דברי התוס' כל צרכם
אמרי שפר אמר: יש מכתב מהסטייפלר שהוא כותב שהתוס׳ הזה הוא מוקשה מאד אבל הוא מבאר שם את התוס׳ נדמה לי שהוא נמצא בסוף אהל תורה על בבא מציעא ואין הספר ת״י לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... הן אמת שכך כתב הסטייפלר במכתב שמובא בסוף אהל תורה על בב"מ אך לדעתי ביאור זה אינו מבאר את דברי התוס' כל צרכם