יש את הרב בן ציון אבא שאול שליט''א (הנכד) ראש ישיבת אור לציון בירושלים הוא גאון עצום בכול התורה כולה אפשר לדבר אתו בכל מקום ממש בעומק הסוגיות בכל הש''ס וכל ד' חלקי השו''ע ויש לו ספרים העל הש''ס כולו בשם 'ברכת ציון' ובשם 'אור ההלכה' על השו''ע (נמצאים באוצר החכמה) והוא בן 49 (דרך אגב כמדומני שהוא היה חברותא בישיבה בפונוביז' של הרב רפאל שמואלביץ מפונוביז' האמור לעיל)
וכן יש את הרב יהודה עדס שליט''א (הנכד, בן רבי יעקב עדס שליט''א ) שהוא מגדולי בעלי הכישרונות בימינו יודע ש''ס בבלי וירושלמי ושו''ע בע''פ על הלשון ממש ועוד בקיאות אדירה בכול הספרות התורנית והכל בעומק העיון וכן יש לו כתבים על כל התורה כולה (כולל חלק הסוד) והוא בן 37 וכן ידוע לי שאביו הגאון הגדול רבי יעקב עדס שליט''א אוחז ממנו עולמות
גם לרבי יהודה עדס שליט''א יש ספרים שיצאו לאור ונמצאים באוצר החכמה בשם 'עין הבדלח' וכן אפשר לדבר אתו בכל מקום בתורה מאד בנקל בבית וגן

מה עם הרב שניאור כיום? מישהו יודע מה הסיפור שלו? דנו על זה כבר בהרבה פורמים אחרים, אבל שאלה אחת מעניינת אותי - מדוע עולים ליוטיוב כמעט ורק שיעורים שלו על כל מיני דברים שאינם לא מהסוגיות המרכזיות בלומדעס, ולא מההלכות השכיחות בשו"ע, אלא בעיקר כל מיני מופעים שונים ומעניינים. כלומר, במילים אחרות, מדוע היח"צ גובר בהרבה על פרסום שיעוריו ותורתו? זאת מלבד העובדה המוזרה שמעולם לא נתקלתי בספרו או באפשרות לרכוש אותו, וכמו"כ אינו קיים באוצר החכמה.
אני ראיתי פעם אחד מספריו, אין מה לומר בקיאות מרשימה, אבל חבל שהוא לא נוגע בנושאים רלוונטיים.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון