הלכות ק"ש תפילה - תפילה על מי שאינני יודע את שמו | הלכה ומנהג הלכות ק"ש תפילה - תפילה על מי שאינני יודע את שמו | הלכה ומנהג

צביקה שטרן

משתמש חדש
gem
תודות
27
נקודות
5
האם אוכל להתפלל על מי שאינני יודע את שמו?

אם ישנו חולה שיש לאימו שם מוזר, והוא לא מעוניין שידעו אותו. חשבתי על פתרון לזה ואשמח לשמוע לו מקור לחיוב או לשלילה.
הרי לגבי מגדף, העדים אינם אומרים כל אחד ואחד את מה ששמעו, אלא אחד אומר, והבאים אחריו אומרים "אף אני כמוהו".
ואם נשאל: הלא יש דין שהעדים ידברו ויאמרו בפיהם את מה שהם מעידים עליו?
התשובה היא שזה גופא נקרא שהם מדברים, הם מתפיסים את הדיבור של העד הראשון על הדיבור שלהם, וברגע שאמרו "אף אני כמוהו" הוי כאילו אמרו בפיהם את מה שהוא אמר בפיו.

חשבתי שאולי נוכל להשתמש בדין זה גם לעניין שלנו.
יאמר החולה בפיו את שמו ושם אימו. ואני בתפילתי אומר "שם החולה ואימו כפי אשר אמר פלוני".
אשמח למקורות בנושא.(אני מתכווין לומר שאני מבקש לא לענות לי "למה לא" או "בטח שכן" תחכימו אותי עם מה שאינני יכול לומר בעצמי, בהחלט אשמח גם לשמוע סברות טובות).

נערך לאחרונה:
האם אוכל להתפלל על מי שאינני יודע את שמו?
בפניו ודאי שאפשר, כל הנידון הוא שלא בפניו
ואני בתפילתי אומר "שם החולה ואימו כפי אשר אמר פלוני".
אבל איך אני מגדיר את אותו פלוני? ראובן? אולי זה ראובן אחר?

אבל איך אני מגדיר את אותו פלוני? ראובן? אולי זה ראובן אחר?
שאלה טובה, יש מה לדון בה. מה שאני התכוונתי לשאול שאם אני יודע ומבין למי אני מתכוין - האם זה אמור להועיל.

על כל פנים, עדיין יש לדון במקרה בו אמרתי את שמו ושם אימו, אלא שעכשיו שכחתי, האם אוכל לומר: "כמו שאמרתי את שם החולה ושם אימו".

כי יש דין כזה, אינני מבין את טעמו, אבל זה הדין שבתפילה על אחר - צריך להזכיר בשמו ושם אימו אף על פי שהקב"ה יודע על מי אני מתפלל.
ומאחר שהזכרת השם ושם האם זה משהו טכני כזה, לא חלק מעצם התפילה.
אני שואל אם אפשר לחדש שהתפסת דיבור היא לאו דווקא בעדות אלא היא יכולה להועיל גם כאן.

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

[URL='https://forum-otzar-hatorah.co.il...​

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון