• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה

התורה

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
תודות
16,571
נקודות
895
בָּדָד יֵשֵׁב מִחוּץ לַמַּחֲנֶה מוֹשָׁבוֹ (ויקרא יג, מו). מַה נִּשְׁתַּנָּה מִשְּׁאָר טְמֵאִים לֵישֵב בָּדָד, הוֹאִיל וְהוּא הִבְדִּיל בִּלְשׁוֹן הָרָע בֵּין אִישׁ לְאִשְׁתּוֹ וּבֵין אִישׁ לְרֵעֵהוּ, אַף הוּא יִבָּדֵל (רש"י).
נפלאים הם דרכי ה' בהשגחתו בעולמו, ואין איתנו יודע חשבונות שמים, אולם זאת לימדונו חז"ל (סנהדרין צ, א) שכל מידותיו של הקב"ה הן מידה כנגד מידה. ואכן גדולי הדורות הצביעו במקרים רבים על נפלאות בהשגחת הבורא בעולמו, כיצד הוא משלם שכר טוב לשומרי מצותיו ומעניש לעוברי מצוותיו, הכל במידה כנגד מידה, באופן מדויק ומופלא ביותר.

רגיל היה מרן הגאון רבי חיים קנייבסקי זצ"ל לספר מעשה ביהודי בעל מפעל לייצור ארונות, שהיה תמיד מאחר לבוא לתפילה בבית הכנסת. כאשר העירו לו על כך, הגיב הסוחר: 'מה זה משנה מתי אני מגיע לתפילה, העיקר שבסוף אני מגיע...'

באחד הימים הגיע הסוחר לבית הכנסת בשעה מוקדמת, בוש ונכלם, ופנה אל הרב ואמר: קיבלתי את עונשי מידה כנגד מידה, אתמול בלילה פרצה שריפה במפעל שלי, מיד הזמינו את 'מכבי האש', אבל הם התמהמהו מלבוא, ובאותן דקות יקרות היה כל המפעל למאכולת אש. כאשר רכבי הכיבוי הגיעו וגערו בהם על האיחור, ענה אחד מהם: 'העיקר שבסוף הגענו...' הבנתי שזה עונש משמים להראות לי את המשמעות של איחור...
תורה שבכתב​

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון