חד מבתראי

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
6,958
נקודות
333
לאחרונה מצאתי את עצמי מתווכח אם יהודי (שלא בטוח אם הוא דתי או לא, פחות או יותר).
בשבלב כל שהוא של הויכוח, חידדתי אצלו את הנקודה שהוא קודם אדם ואח"כ יהודי ('כי זה מה שהתורה חושבת', לדעתו, עפ"ל) ואילו אני קודם כל יהודי, ואחר כך גם אדם.
כדוגמה הבאתי לו, אם לפניך נמצא תינוק קטן וחמוד, שהוא בן אחר בן להמן האגגי ולמעלה בקודש לעמלק שר"י, (ע"י עדים נאמנים, ויל"ע אם מהני 'יכיר' לזה..).
ואצלך ביד יש.. סכין.
האם אתה תתקע לו את זה בצוואר?
הוא נרתע לאחור והשיב 'ברור שלא'.
אמרתי לו, אבל התורה חושבת אחרת ממך! הוא שאל, 'מה אתה היית עושה?'
אמרתי לו, הייתי ניגש, מברך (?) ועם לב רועד וידיים רוטטות, משסף את גרונו, 'כאשר ציווני'.
תגובתו לא איחרה להגיע "נראה אותך בא איתי ועושה את זה"...
ומכאן פונה השאלה לכל חו"ר הפורום - מה אתה היית מרגיש בסיטואציה שכזו?

ראשית כל לגבי הבן אחר בן מהמן, כפה"נ אין כוונתך לבני בניו של המן, שהרי נתגיירו (ואגב לדעת הרמב"ם אפי' קביל על עצמו ז"מ בני נח כבר אינו נהרג).
לפני שנים רבות שאלתי זאת יהודי דתי, מיד אחרי קריאת פרשת זכור. ואחרי המחשבה אמר שיהיה הדבר קשה לו מאוד, ולא נראה שהיה יכול.
ואמרתי לו, שצריך לזכור שפעם היטל ימ"ש היה תינוק חמוד. פניו הרצינו, ואמר, אם יודיעו לי מראש שהוא יהיה היטלר אוכל לעשות כן.
ואמרתי לו, שזה מיסוד מחיית עמלק, שטבעו עובר, וגם אם לא לכל עמלקי אבל הטבע עובר ובסוף יצא, ומזה שנשאר אגג יצא המן. רק שהיום נתערבו בין האומות ואין ניכרים, ויתר על כן כתב הרמב"ם דאבד זכרם, ומשמע דאין מצוות חייה דהמחייה היא על זכרם, ואפשר דשייך בזה ביטול ויש לפלפל בזה ואין זה כוונתך כאן.

קשה לדעת.
מהמקום בו אני שרוי כעת, חושבני שהייתי עוצם עיניים, אוטם אזניים ומחסל את הנאצי לפני שאספיק להתחרט על כך, וְנָֽתַן־לְךָ֤ רַחֲמִים֙ וְרִֽחַמְךָ֣ וְהִרְבֶּ֔ךָ.

לאחרונה מצאתי את עצמי מתווכח אם יהודי (שלא בטוח אם הוא דתי או לא, פחות או יותר).
בשבלב כל שהוא של הויכוח, חידדתי אצלו את הנקודה שהוא קודם אדם ואח"כ יהודי ('כי זה מה שהתורה חושבת', לדעתו, עפ"ל) ואילו אני קודם כל יהודי, ואחר כך גם אדם.
כדוגמה הבאתי לו, אם לפניך נמצא תינוק קטן וחמוד, שהוא בן אחר בן להמן האגגי ולמעלה בקודש לעמלק שר"י, (ע"י עדים נאמנים, ויל"ע אם מהני 'יכיר' לזה..).
ואצלך ביד יש.. סכין.
אמרתי לו, הייתי ניגש, מברך (?) ועם לב רועד וידיים רוטטות, משסף את גרונו, 'כאשר ציווני'.
אין יכיר לגוי (יבמות מז, א)
ובעיק"ד-לכאורה מי שזה לא קשה לו רגשית צריך תיקון גדול

קשה לדעת.
מהמקום בו אני שרוי כעת, חושבני שהייתי עוצם עיניים, אוטם אזניים ומחסל את הנאצי לפני שאספיק להתחרט על כך, וְנָֽתַן־לְךָ֤ רַחֲמִים֙ וְרִֽחַמְךָ֣ וְהִרְבֶּ֔ךָ.
"נאצי"- זה הרבה יותר קל, כוונתך עמלקי, תינוק חמוד עם מוצץ, זה קשה עד שנזכרים בנאצים שרצחו מליון וחצי תינוקות עם מוצצים.
התיאור אשרי שיאחז וינפץ עולליך אל הסלע הוא מזוויע, עד שקולטים את הרישא, אשרי שישיב לך כגמולך, דהיינו אין זה דרכנו אבל כך הם עשו לנו, וזה להשיב.
האם שמעת שעשו כן? אני שמעתי, סיפר לי ניצול שואה סיפורים, ובאמצע בתו נכנסה ושאלה אותו, אבא למה אתה לא מספר לו..... קשה לחזור על הדברים שהיא אמרה, אבל זה היה תיאור מהפסוק הזה. הוא עצר אותה, ואמר לה תוך כדי שהוא מסמן לכיווני- הוא לא צריך לשמוע את זה.. ואז הבנתי אחרי כל מה שאנחנו שומעים, עוד כמה מצנזרים לנו.
תחשוב על זה ויקל עליך גם בלי עצימת עיניים. "אשרי שיאחז", אשרי כתוב. זה לא כתוב הרבה פעמים זה מילה שכתובה פעמים בודדות, אשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים, אשרי יושבי ביתך, אשרי איש שלא ישכחך, אשרי אדם עוז לו בך. ואשרי שיאחז, אותו מטבע לשון בפסוקים שמדברים על הדברים הכי גבוהים.
ושוב, גם אני כמוך לא הייתי יכול בלי שאני יודע שהקב"ה אומר שזה היטלר. ויתר על כן היום שאינם יודעים ואין מצווה כזו (והמטומטמים שקוראים לערבים עמלק, לא רק שהם טועים, אלא הם גם שוטים, ומסכנים את כלל ישראל), הרי שלו יצוייר שמצווה זו יתחדש לעתיד, זה יוכל להיות רק באופן שהקב"ה אומר לנו על ידי נביא, תדע שפלוני עמלקי, הרגהו. וברור שבמצב כזה שיש ציווי ישיר על פלוני זה יותר קל, כך שלמעשה המוכנות הנפשית תהיה יותר קלה.

"נאצי"- זה הרבה יותר קל, כוונתך עמלקי, תינוק חמוד עם מוצץ, זה קשה עד שנזכרים בנאצים שרצחו מליון וחצי תינוקות עם מוצצים.
התיאור אשרי שיאחז וינפץ עולליך אל הסלע הוא מזוויע, עד שקולטים את הרישא, אשרי שישב לך כגמולך, דהיינו אין זה דרכנו אבל כך הם עשו לנו, וזה להשיב.
האם שמעת שעשו כן? אני שמעתי, סיפר לי ניצול שואה סיפורים, ובאמצע בתו נכנסה ושאלה אותו, אבא למה אתה לא מספר לו..... קשה לחזור על הדברים שהיא אמרה, אבל זה היה תיאור מהפסוק הזה. הוא עצר אותה, ואמר לה תוך כדי שהוא מסמן לכיווני- הוא לא צריך לשמוע את זה.. ואז הבנתי אחרי כל שאנחנו שומעים, עוד כמה מצנזרים לנו.
תחשוב על זה ויקל עליך גם בלי עצימת עיניים. "אשרי שיאחז", אשרי כתוב. זה לא כתוב הרבה פעמים זה מילה שכתובה, אשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים, אשרי יושבי ביתך, אשרי איש שלא ישכחך, אשרי אדם עוז לו בך. ואשרי שיאחז.
ושוב, גם אני כמוך לא הייתי יכול בלי שאני יודע שהקב"ה אומר שזה היטלר. ויתר על כן היום שאינם יודעים ואין מצווה כזו (והמטומטמים שקוראים לערבים עמלק, לא רק שהם טועים, אלא הם גם שוטים, ומסכנים את כלל ישראל), הרי שלו יצוייר שמצווה זו יתחדש לעתיד, זה יוכל להיות רק באופן שהקב"ה אומר לנו על ידי נביא, תדע שפלוני עמלקי, הרגהו. וברור שבמצב כזה שיש ציווי ישיר על פלוני זה יותר קל, כך שלמעשה המוכנות הנפשית תהיה יותר קלה.
ואיך אותם נאצים הרגו מיליון וחצי תינוקות וכו'?
איך עם מתורבת הפך למפלצות?
מפני שהם עברו שטיפת מוח שאנחנו חולדות מפיצי מחלות, שאנחנו שולטים על כל המשאבים של האנושות, וכוליה כיד השטן הרעה עליהם.

ולכן, אם אני חושב שהריגת אותו תינוק מעודן (כזקנו אגג) מוטלת על כתפיי, עליי להשריש טוב טוב בראש שהוא נאצי, לא פחות מרוצחי הילדים הנ"ל, ורק באופן זה אוכל לעשות את הדבר הבלתי-נתפס הזה, ולהיות בטוח שלא אעשה זאת בשום הקשר אחר.

מפני שהם עברו שטיפת מוח שאנחנו חולדות מפיצי מחלות, שאנחנו שולטים על כל המשאבים של האנושות, וכוליה כיד השטן הרעה עליהם.

ולכן, אם אני חושב שהריגת אותו תינוק מעודן (כזקנו אגג) מוטלת על כתפיי, עליי להשריש טוב טוב בראש שהוא נאצי, לא פחות מרוצחי הילדים הנ"ל, ורק באופן זה אוכל לעשות את הדבר הבלתי-נתפס הזה, ולהיות בטוח שלא אעשה זאת בשום הקשר אחר.
כבר הבאת את הפסוק, והרי כוונתך למה שכתבו בביאור הפסוק, בשילוב עם וירב בנחל.
ועי' מו"ק טז: מה שדרשו חז"ל על דוד המלך עדינו העצני.

אגב אל תחשוב שנאצי יהיה קל, הכרתי את אחד מגדולי המוהלים, ר' אברהם כהן זצ"ל, הוא מל למעלה מעשרת אלפים יהודים, הוא לחם כפרטיזן נגד הנאצים, וכשתפסו נאצי, הפרטיזנים הגויים נתנו לו להרוג אותו במו ידיו וסכין, והוא כותב שהוא נזכר בכל קרובי משפחתו, ועדיין לא היה מסוגל, הוא תיאר איך הנאצי היה נראה מבועת. הוא היה מוכן להרוג בקרב, ובקרב אף עשה כן, הם טמנו מלכודת לשלש מאות נאצים ביער צכסלובקייה והרגו אותם, בקרב כן, אבל לא בצורה שציפו ממנו, בצורה הזאת הוא לא היה מסוגל, גם לא נאצי מבוגר שרצח הרב אנשים, לא אכנס לתיאור של מה ציפו ממנו, אפשר לקרוא את זה בספרו (אין לי מושג איך קוראים לספר אבל יש לו קצת פרקי זכרונות בספר שלו על מילה, ואולי זה מופיע שם). אינני זוכר אם בסוף פרטיזן גוי עשה את העבודה, או שהרגו את הנאצי בירייה.
כעת נזכרתי, הוא היה היהודי היחיד בין הפרטזנים ההם, ובסוף גוי עשה את העבודה.
כוונתי לאו דוקא באופן מזוויע, אלא כל שזה להרוג אחד על אחד, ורק בקרב יותר קל (וגם זה לא), ובזה חזינן מה שעשה שמואל הנביא, וישסף, עם כל הפירושים של וישסף.

נערך לאחרונה:
עי' בדברי הגמרא במסכת יומא דף כ"ג.-: מעין ענין זה וזה"ל שם:

"ת"ר מעשה בשני כהנים שהיו שניהן שוין ורצין ועולין בכבש קדם אחד מהן לתוך ארבע אמות של חבירו נטל סכין ותקע לו בלבו עמד רבי צדוק על מעלות האולם ואמר אחינו בית ישראל שמעו הרי הוא אומר (דברים כא, א) כי ימצא חלל באדמה ויצאו זקניך ושופטיך אנו על מי להביא עגלה ערופה על העיר או על העזרות געו כל העם בבכיה בא אביו של תינוק ומצאו כשהוא מפרפר אמר הרי הוא כפרתכם ועדיין בני קיים [כו'] ללמדך שקשה עליהם טהרת כלים יותר משפיכות דמים איבעיא להו שפיכות דמים הוא דזל אבל טהרת כלים כדקיימא קיימא או דילמא שפיכות דמים כדקיימא קיימא אבל טהרת כלים היא דחמירא ת"ש מדקא נסיב לה תלמודא וגם דם נקי שפך מנשה שמע מינה שפיכות דמים הוא דזל וטהרת כלים כדקיימא קיימא" ע"כ.

אף שם האב דאג למה שבאמת צריך דהיינו טהרת כלים אך אכתי הגמרא התייחסה אליו
כרוצח!!!!

ובאמת זו עבודה גדולה לעבוד את ה' ולעשות רצונו בשלמות בהסרת כל הנגיעות.

"ת"ר מעשה בשני כהנים שהיו שניהן שוין ורצין ועולין בכבש קדם אחד מהן לתוך ארבע אמות של חבירו נטל סכין ותקע לו בלבו עמד רבי צדוק על מעלות האולם ואמר אחינו בית ישראל שמעו הרי הוא אומר (דברים כא, א) כי ימצא חלל באדמה ויצאו זקניך ושופטיך אנו על מי להביא עגלה ערופה על העיר או על העזרות געו כל העם בבכיה בא אביו של תינוק ומצאו כשהוא מפרפר אמר הרי הוא כפרתכם ועדיין בני קיים [כו'] ללמדך שקשה עליהם טהרת כלים יותר משפיכות דמים איבעיא להו שפיכות דמים הוא דזל אבל טהרת כלים כדקיימא קיימא או דילמא שפיכות דמים כדקיימא קיימא אבל טהרת כלים היא דחמירא ת"ש מדקא נסיב לה תלמודא וגם דם נקי שפך מנשה שמע מינה שפיכות דמים הוא דזל וטהרת כלים כדקיימא קיימא" ע"כ.

כרוצח!!!!

לא נכון, הגמרא שם לא החשיבה את אביו כרוצח
אלא האירוע של 'שפיכות דמים' היה זול בעיניהם (ביחס לטומאת מקדש)

והכתוב, תהלים קלז, ט, אומר:
"אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע".

ובפי' הרד"ק: "אשרי שיאחז. על דרך אכזריות, כמו שהיו הם אכזרים על ישראל".

אל תשמחי אויבתי על שבר קרני
כי נפלתי קמתי וה' עזרני
הני יאספני א-לי אשר פזרני
ויגאלני ממך צורי אשר מכרני
וגם עליך תעבר כוס אשר עברני
ואז בסלעי סעיפיך
אנפץ את טפיך.

(סוף קינה ל"ה)

גם אני התווכחתי על זה אם חרדים וחשבתי שזה דעת מיעוט שהרגש חזק מהשכל אולם אני נוכח שלא כך הם פני הדברים ויהודים רבים הם כאלו
ואיני מבין כיצד זה יתכן, הרי הדבר ברור שאין שום חשיבות ועניין במוסר האנושי ללא שהבורא יתן להם תוקף, ולכן אם וכאשר אותו בורא שאמר לנו לרחם לאהוב ולא לרצוח יאמר לרצוח לבזוז להכות לענות וכל מה שיצווה לעשות לא רק שאין שום מניעה שכלית לעשות זאת אלא שמי שלא יעשה זאת הוא אדם לא תקין גם כשעוד לא בא לפניו מקרה כזה,
אדם שיודע ומכיר שיש בורא לעולם, יודע שאין שום חשיבות כלל לרגש ולתאווה נגד צוו הבורא, שאינו חייב להיות טוב או לנהוג בטוב ואין הוא כפוי לכלום ושום חוק לא תקף כלפיו ואין צריך אפילו להסביר שגם בזה יש מטרה סופית טובה.

ולכן ברור לי כשמש שאם על פי דין אהיה צריך להרוג תינוק עמלקי, אחרי שאאמת את זהותו לא יקח יותר מרגע עד שפסוק יהיה ראשו למען ימות
כנראה שיהיו לי סיוטים בלילות מזה אך ברור לי כשמש בצהרים שלא אתחרט על זה לרגע אף חרטה קלה ולא ארחם עליו לאלפית השניה.

והכתוב, תהלים קלז, ט, אומר:
"אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע".

ובפי' הרד"ק: "אשרי שיאחז. על דרך אכזריות, כמו שהיו הם אכזרים על ישראל".

אל תשמחי אויבתי על שבר קרני
כי נפלתי קמתי וה' עזרני
הני יאספני א-לי אשר פזרני
ויגאלני ממך צורי אשר מכרני
וגם עליך תעבר כוס אשר עברני
ואז בסלעי סעיפיך
אנפץ את טפיך.

(סוף קינה ל"ה)
והפסוק הקודם לזה מפורש, בת בבל השדודה אשרי שישלם לך את גמולך שגמלת לנו.
היינו דבלי זה לא היינו עושים כן, אבל כיון שזה דרך נקמה על מה שעשו לנו, זה אשרי.
וכבר כתבתי לעיל שלעתיד ככל שנדע מי זה עמלק זה יהיה יותר קל דווקא בגלל שאין לנו מושג מי עמלקי והרי שככל שיהיה מצווה כזו לעתיד, (מה שלא ברור כלל) הרי זה יחייב שלעתיד שיהיה לנו נבואה נצרטך שיהיה נביא על כל אחד המברר מיהו. ואם יש נביא שאומר תהרוג את פלוני, הרי ברור שזה יותר קל.

כרוצח!!!!

האב דאג למה שבאמת צריך?!
אכן, אם רבן יומנן בן זכאי הגדול לפני מיתתו שלו - אמר 'פנו כלים מפני הטומאה', כנראה שזה לא מחשבה בעלבתית.
אבל הכין הקב"ה ציווה להקפיד על טהרת כלים עד אשר תצא נפשו?
ותו, הרי אילו שפיכו"ד כדקיימא קיימא, ורק טהרת כלים חמירא - אז זה לא 'דם נקי שפך מנשה', וכל מה שהגמ' 'דורשת לגנות', זה מחמת ששפיכו"ד זל בעינהם, ולא היה אכפת לו שהבן שלו מת.
אבל להרוג עמלקי - זו מצווה!
כמובן שאם יהיה מישהו שלא יהיה אכפת לו לחסל עמלקי, כי אין לו שום מניעה להרוג - אז הוא בבעייה.

הרב שך ביאר שזה בדיוק היה החטא של שאול, ואת דברי חז"ל בוירב בנחל, ותמוה איזה ק"ו הוא זה הא הקב"ה אמר להרוג, וביאר דפשיטא דלא היה צד שהוא יהרוג את אגג, אבל הוא ביקש לא להשחית את נפשו, ועל כן עשה "סדר מוסר" קודם לכן לעורר על עדינות הנפש. וזה טעות, הקב"ה אמר, וזהו. המדות שלנו, עכת"ד, וביאור הדברים, העדינות שלנו אינו עניין בפנ"ע אלא התורה מלמדת אותנו איך להרגיש, כלפי מי, ומתי, והיכולת להפריד אינה אכזריות אלא היא מלכות.
ונודעים דברי האור החיים הקדוש גבי עיר הנדחת, עה"פ ונתן לך רחמים (ומסתמא זה היה כוונתך) ואעתיק את לשונו- ונתן לך רחמים ורחמך. כוונת מאמר זה כאן לפי שצוה על עיר הנדחת שיהרגו כל העיר לפי חרב ואפילו בהמתם מעשה הזה יוליד טבע האכזריות בלב האדם, כמו שספרו לנו הישמעאלים כת הרוצחים במאמר המלך כי יש להם חשק גדול בשעה שהורגים אדם ונכרתה מהם שורש הרחמים והיו לאכזר, והבחינה עצמה תהיה נשרשת ברוצחי עיר הנדחת לזה אמר להם הבטחה שיתן להם ה' רחמים הגם שהטבע יוליד בהם האכזריות מקור הרחמים ישפיע בהם כח הרחמים מחדש לבטל כח האכזריות שנולד בהם מכח המעשה. ואומרו ורחמך - העיר בזה שכל זמן שהאדם הוא בגדר טבע אכזרי כמו כן יתנהג ה' עמו שאין ה' מרחם אלא לרחמן" (דברים יג, יח).
ומתסמא זה בדיוק כוונתך, להשריש טוב טוב בראש, דהיינו לא שיש לו דין נאצי, אלא התורה מגלה שזה עם של נאצים, ומה שמורגש לכל אחד כלפי נאצים מורגש כלפיהם.

נערך לאחרונה:
כמובן שאם יהיה מישהו שלא יהיה אכפת לו לחסל עמלקי, כי אין לו שום מניעה להרוג - אז הוא בבעייה.
לאו דווקא אלא מי שאין לו מניעה להרוג מצד עצמו, אלא שה' ציווה וממילא כשה' לא ציווה אין לו מניעה להרוג גם בלי ציווי ה' להרוג דהיינו שדי בכך שה' שלל את הצווי שלא להרוג כדי שהוא יהרוג, בזה אין חיסרון.

ואצלך ביד יש.. סכין.
קושי עצום, אבל הייתי עושה.
ולא גרע מקושי עצום להישרף כדי לא להשתחוות לצלב, שזה א' מתרי''ג מצוות - בדיוק כמו מחיית עמלק.
מי שמסוגל להיהרג כדי לקיים מצוות, אין שום סיבה שלא יהיה מסוגל לעשות מעשה אכזרי לשם כך.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון