• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה

געגועים

תנ"ך ופרשת שבוע - אוצר החידות
gemgemgemgemgem
חבר צוות
מנהל תוכן
מנהל פורום
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
תודות
6,935
נקודות
640
רְאֹה פָנֶיךָ לֹא פִלָּלְתִּי וְהִנֵּה הֶרְאָה אֹתִי אלקים גַּם אֶת זַרְעֶךָ.

בפני דוד להרב חיד"א ז"ל: ועטרת ראשי מר זקני מהר"ר ישעיה ז"ל היה מפרש והנה הראה אותי אלקים, שנראה לו דיוקנו של יעקב אביו ולא חטא כמשז"ל, וז"ש והנה הראה אותי אלקים, שראית דמות דיוקני וזה הצילך, ע"כ שמעתי משמו זלה"ה.

יש להוסיף שזה אתי שפיר עם מה שאי' בילקוט שמעוני בשם מדרש אבכיר: בא הקב"ה בדמות אביו וכו' שנאמר ותשב באיתן קשתו, אמרה לו מה לך, אמר לה אבא אני רואה וכו'. וזהו והנה הראה אותי אלקים, שהקב"ה בא עם דמותי והראה לך אותי.

והמשך הפסוק גם את מרמז לרחל ולאה, כמובא מהאריז"ל שלאה נטלה ג"ם אורות ורחל נטלה א"ת אורות, מרמז שראה שם גם את דמות דיוקנם של רחל ולאה כדאי' במדרש תלפיות ענף יוסף בשם ירושלמי הוריות (פ"ב ה"ה, אצלינו בירושלמי כתוב רק רחל).

והמשך הפסוק גם את זרעך מרמז שגם לזרעך בני ישראל, שנקראים בני יוסף, מראה להם אלקים את דמות דיוקני ופורשים מן החטא, כעין שמובא מעשה במדרש הגדול פ' ראה (בפסוק כי יהיה בך אביון) מעשה היה בלדקיה וכו' באותה שעה נשאתי עיני וראיתי דמות יעקב אבינו ונתיראתי ורעדתי וכו' עיי"ש.

גם את זרעך מרמז שגם כאשר תנסה אשת פוטיפר להכשיל את זרעך תינצל ממנה, והם רבי חנינא בר פפי וצדוק הכהן נשמות מנשה ואפרים, כמובא בספר גלגולי נשמות (ערך רבי חנינא בר פפא) עיי"ש.​

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון