תודה רבה עד אין קץ להרב @נדיב לב
אוסיף נקודה שכבר העיר עלי' קצת הרב הנ''ל בראש האשכול אמנם יש להרחיבה יותר,

לפעמים אברך יש לו סדר חזק בלילה ולומד טוב מ''ב וכל בני המשפחה יודעים שאפשר להתקשר אליו למראה מקום במ''ב ואפי' ליותר מזה..
ואכן הוא מגיע כל לילה מוקדם ונשאר מאוחר, אבל תכל'ס זה מקסימום שתי שעות ביום, ובמשך כל היום הוא מתנהג בהתנהגות בינונית ומנחם א''ע בסדר הלילה שלו החזק, ואם כי זה לגמרי סביר שהוא מתמצא יותר במ''ב מאשר בסוגיות בעיון, הרי זה פספוס עצום ולא הגיוני להזניח את כל היום על סמך סדר קטנטן, וכ''ה בבקיאים בנ''ך\ דקדוק\ חסידות\ הגות\ בעל קריאה מוצלח\ בעל תפילה טוב וכו' שאת העסק העיקרי שלו בחיים מוזנח בגלל איזשהו פרט.

אברך א' בכולל טיפוס מנחם הנז' הראה לי פעם מחברת נפלא שכ' על איזשהו סוגיא שלומד בלילה, ושאלתי אותו אם גם על הנלמד בכולל כ' וענה שלא, כי א''א לו להתרכז בשתי סוגיות כאחת, ואמרתי לו שא''כ אולי יתרכז רק בלימוד הכולל ובשעות הלילה ילמד בקיאות, וכך ירוויח סדר בקיאות במקום סדר מוזנח, לאחר זמן אמר לי שניסה וגילה שזה פשוט היה עצלות זה הרבה יותר נוח ללמוד טוב בלילה ולהתרשל כל היום, תלי''ת זכיתי לעורר אותו ובאמת חל שינוי בהגישה שלו.

זה לא ממש בחינה של דו פרצופים אלא שנותן כל הדגוש על על חלק לא מרכזי בחיים.

מענין לענין באותו ענין שייך גם דו פרצופים בחיים האמיתיים, היה לי למשך תקופה חברותא מעיר אחר על הטלפון והרגשתי ההרגש הנ''ל.

למעיישה מה שצריכין ליזהר הוא, שזה נפלא להוסיף עוד דברים ללמוד מ''ב ללמוד בקיאות וכו' אבל בכל אופן עיקר הדגוש צריך להיות על העסק העיקרי בחיים, ואם אתה לא מצליח בלימוד עיון אל תמשיך בסדר מוזנח אלא שב ללמוד בסדר א' באופן אחד, אם אתה אוהב הלכה ולא מתחבר לגמ' שב ללמוד הלכה, וגמ' תלמד בלילה.​
להפך, בזבוז למי שנהנה מהלכה, להשקיע כל כולו בעיון, זה פשוט לא יעבוד.
תפתח את 'דרכי החיזוק' של השבוע, ותראה שכתוב שם 'ללמוד לפי טבעו' (לא שקראתי, אבל זה כתוב כל שבוע..)
אגב, גם לך וגם להרב נדיב לב, מי משתמש היום במחברת?
פרימיטיבים.

להפך, בזבוז למי שנהנה מהלכה, להשקיע כל כולו בעיון, זה פשוט לא יעבוד.
א''כ שילמד הלכה כל היום, ולא שישב בכולל עיון וסדריו יהיו נראים די מוזנחים וינחם א''ע במה שלומד טוב בסדר ג' של שעה וחצי
אגב, גם לך וגם להרב נדיב לב, מי משתמש היום במחברת?
אלו שלא מוותרים על המחברות של הלוויות והספדים שלהם מכנים מחברת גם לקבצים במחשב

תודה רבה @נדיב לב ממש היה מרתק, אתה כותב נפלא.

חשבתי על המשמעות של הניק הנסתר, ואני חושב אולי זה דווקא יכול להיות איזה שהוא מקפצה להיות יותר אמתיים,
אני יסביר:
בחיים היום יומים שלנו, אנחנו נרצה או לא נרצה חיים בהסתרה שבתוך ההסתרה,
לא הכל גלוי, והחברותא שלך או חבר קרוב לא באמת יודיעים מה עובר עליך ומה באמת המצב שלך בכל מיני תחומים,
ובנוסף בשיח הפרונטלי אנחנו לא תמיד מגיבים איך שההינו רוצים להגיב אלא מחשבנים איזה תגובה תתקבל כתגובה מוצלחת וכדומה,

הרגשתי שבתחלת דרכי בפרום, התייחסתי לניק @דרך המלך כאילו זה אני.
וממילא היה חשוב לי לא לחשוף דברים שביום יום אני לא חושף כי הרי אם העולם ידע ש @דרך המלך הוא כזה וכזה ועובר עליו ככה וככה זה גרעון בתדמית שלו,
וכן בתגובות כל מה שיפגע בתדמית של הניק נמנעתי מלהגיב בצורה האמתית שהיתי רוצה.

וכשנפל לי האסימון כמה זה מוזר שאכפת לי ממה העולם יחשוב על דמות ווירטאלית שאף אחד לא יודע שזה קשור אלי,
הבנתי שההסתרה יכולה להיות כלי כן לחיות את החיים האמתיים ובאמת לספר ולשתף ולהגיב בלי חשבונות ותדמיות כאלה ואחרים.

\ממליץ לכולם זה חוויה שאין כמוה בנוסף לרווח שיש בלגלות נסתרות ולהבין שלא היה כ"כ גרוע ואולי גם לחברותא אני יכול להגיב או לספר את מה שיש לי לומר באמת,
אל תחפשו שיתופים אישים שלי ברחבי הפרום כי אין הרבה כאלה השינוי הוא בעיקר בגישה......
אוי, כמה שאני מתחבר ומצטרף לכל מילה.

אשתף חווייה אישית:

כשכתבתי את המונולוג הזה - https://forum-otzar-hatorah.co.il/threads/איפה-התודה-מחשבות-על-הכרת-הטוב-בפורום-סקר.9638/post-86497

הסתפקתי בדיוק במה שתיארת, והחלטתי בדיוק את המסקנא שלך.

אוי, כמה שזה הקל עלי. אוי, כמה שהתענגתי על זה ומזה אחרי זה...

תודה רבה רבה.

נערך לאחרונה:
הסתבכתי איזה תודה להקיש לך
בסה"כ רציתי לומר תודה רבה רבה
למה להסתבך? שוא"ת... :)
היה מענין לערוך כאן סקר כמה כאן מרגישים זהות כפולה
ראוי לצטט מה שהדגשתי במאמר.
[[AMSQ:283|נדיב לב]]
חובה להוסיף. יצירת זהות חלופית מתבטאת ביתר שאת בעולם הווירטואלי, אבל היא קיימת גם במקרים אחרים. לדוגמא, הזהות של ראובן בכולל יכולה להיות שונה מהזהות שלו בקהילה או במקום אחר. ולכן הדברים האמורים מתייחסים לכל אדם שחייו מורכבים מזהויות שונות.
כך שהסקר אמור להיות מקיף יותר מאשר התמקדות בפורומינו הנפלא - שזה היום חוגג לו את השנה הראשונה...

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון