התורה

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
תודות
17,210
נקודות
895
בָּדָד יֵשֵׁב מִחוּץ לַמַּחֲנֶה מוֹשָׁבוֹ (ויקרא יג, מו). מַה נִּשְׁתַּנָּה מִשְּׁאָר טְמֵאִים לֵישֵב בָּדָד, הוֹאִיל וְהוּא הִבְדִּיל בִּלְשׁוֹן הָרָע בֵּין אִישׁ לְאִשְׁתּוֹ וּבֵין אִישׁ לְרֵעֵהוּ, אַף הוּא יִבָּדֵל (רש"י). (רש"י).
נפלאים הם דרכי ה' בהשגחתו בעולמו, ואין איתנו יודע חשבונות שמים, אולם זאת לימדונו חז"ל (סנהדרין צ, א) שכל מידותיו של הקב"ה הן מידה כנגד מידה. ואכן גדולי הדורות הצביעו במקרים רבים על נפלאות בהשגחת הבורא בעולמו, כיצד הוא משלם שכר טוב לשומרי מצותיו ומעניש לעוברי מצוותיו, הכל במידה כנגד מידה, באופן מדויק ומופלא ביותר.

סיפר המשגיח הגה"צ רבי יחזקאל לוינשטיין זי"ע: זכורני מעשה שהיה בדור הקודם, כאשר אחת הישיבות קבעה את לימודיה בבית הכנסת של עיירה מסוימת, והגבאי היה מציק ומפריע מאד לבני הישיבה, עד שבאחד הימים סילק אותם באמצע סדר הלימוד, ולא נתנם עוד להיכנס לשם לבית הכנסת.

התנהגות זו - גילה המשגיח זצ"ל - גרמה לי צער רב, ובמשך שנים אחר כך, כל מי שהגיע מאותה העיירה הייתי שואלו לשלום הגבאי, עד שלאחר כמה שנים בא אחד ושמעתי ממנו שהגבאי אינו עוד בין החיים. שאלתי אותו כיצד היה אופן פטירתו? וסיפר לי: שלבו נדם כאשר היה בבית הכנסת באמצע ברכת כהנים, ואמנם בדרך כלל היו אומרים לכהנים לצאת כדי שלא ייטמאו בטומאת מת, אבל מכיון שהכהנים היו באמצע נשיאת כפיים, נטלו את המת והשליכוהו מחוץ לבית הכנסת...

הפטיר המשגיח: ידעתי כל השנים שכך יהיה, כאשר עשה כן ייעשה לו, כמו שגירש את בני הישיבה מבית הכנסת, כך השליכו את גופתו מבית הכנסת, מידה כנגד מידה...
תורה שבכתב​

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון