@א. ל. מחכים לך!
אני מכיר תלמידים של הרב וולפין, בדרך הלימוד לא שמתי לב להבדלים משמעותיים, אבל הוא בונה אותם לחיים.
מאוד הצליח גם כשהיה בקול תורה.

@א. ל. מחכים לך!
אני מכיר תלמידים של הרב וולפין, בדרך הלימוד לא שמתי לב להבדלים משמעותיים, אבל הוא בונה אותם לחיים.
מאוד הצליח גם כשהיה בקול תורה.
אני לא בטוח שאנחנו מדברים על אותו אחד הם מספר אחים (ר"מ בקול תורה , ר"מ בישי"ק בק"ס , והגר"מ , כולם כשרונות תלמידים של הגר"א ברמן).
אתה מדבר על הר"י בכיכר זוועיל הרב ר' משה?
כי אם כך לדעתי יש לו דרך חדשה לחלוטין (למי שמשקיע בדרכו כי צריך לחזור על שיעוריו כמה פעמים)
יש לו תלמידים שמוסרים חבורות בישיבות.

לא ידוע לי שהיה אי פעם בקול תורה הוא ר"י שנים.
כשיהיה לי יותר זמן בלי נדר אאריך (פשוט זה די מסובך) אבל כתבתי כבר בכמה מקומות מספיק רבע שעה האזנה בקול הלשון ותבין שמדובר במשהו אחר.

כי אם כך לדעתי יש לו דרך חדשה לחלוטין (למי שמשקיע בדרכו כי צריך לחזור על שיעוריו כמה פעמים)
נכון, אבל שווה מאד, אלו רגעים של עונג צרוף לנשמה, שכבר התפייט על רגעי עונג מעין אלו מרן החזו"א באגרת הידועה [אמונה וביטחון א' ח'] - "ונשמתו נעימה עליו והדמיון משלים עם השכל לחזות בנועם ה'.. כי אפשר לאדם בעולם הזה להיות כמלאך לרגעים..

נכון, אבל שווה מאד, אלו רגעים של עונג צרוף לנשמה, שכבר התפייט על רגעי עונג מעין אלו מרן החזו"א באגרת הידועה [אמונה וביטחון א' ח'] - "ונשמתו נעימה עליו והדמיון משלים עם השכל לחזות בנועם ה'.. כי אפשר לאדם בעולם הזה להיות כמלאך לרגעים..
נשמע מדבריך שאתה מכיר מקרוב.
אתה יכול לנסות להסביר יותר?

צודק במאה אחוז.
כל מילה נכונה.

למעשה הבטחתי שאני אאריך ואולי הגיע הזמן.

מדובר באדם שפועל לפי דיוק מחשבתי מטורף ומכח דיוקו המחשבתי הדבר מתבטא גם בדיוק מטורף בקריאה כי כל מילה מבטאת אצלו משמעות אחרת.
כששומעים אותו תופסים שאין מציאות שראשונים לא דייקו בדבריהם הרי באמת אדם מדוייק שמבין משמעות של כל דבר לאשורו לא יכול להוציא מילה שאיננה נכונה.
לא תשמע ממנו ניסוח על פי אינטואיציה אלא על פי הסבר הגיוני.

ברור שלכל אחד ישנה איטואיציה מסויימת אבל כששומעים אותו מרגישים איך אט אט האינטואיציות מתפוצצות.
בעיקרון יותר קל לשמוע ועדים שלו ושם קולטים את הדיוק המחשבתי המטורף.
אבל בשיעורים מי ששומע כדי לעבוד יכול לקבל מזה הרבה אבל צריך לעבוד.

נשמע מדבריך שאתה מכיר מקרוב.
אתה יכול לנסות להסביר יותר?
לא אוכל להביע את הדברים יותר משכפי הביעם הרב @א. ל. שיחי', דברים מדויקים ומזוקקים ככסף שבעתיים:
למעשה הבטחתי שאני אאריך ואולי הגיע הזמן.

מדובר באדם שפועל לפי דיוק מחשבתי מטורף ומכח דיוקו המחשבתי הדבר מתבטא גם בדיוק מטורף בקריאה כי כל מילה מבטאת אצלו משמעות אחרת.
כששומעים אותו תופסים שאין מציאות שראשונים לא דייקו בדבריהם הרי באמת אדם מדוייק שמבין משמעות של כל דבר לאשורו לא יכול להוציא מילה שאיננה נכונה.
לא תשמע ממנו ניסוח על פי אינטואיציה אלא על פי הסבר הגיוני.

ברור שלכל אחד ישנה איטואיציה מסויימת אבל כששומעים אותו מרגישים איך אט אט האינטואיציות מתפוצצות.
בעיקרון יותר קל לשמוע ועדים שלו ושם קולטים את הדיוק המחשבתי המטורף.
אבל בשיעורים מי ששומע כדי לעבוד יכול לקבל מזה הרבה אבל צריך לעבוד.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון