האם אתה מקפיד להניח ספל מים לנטילת ידים ליד המיטה | בית המדרש – דיונים תורניים האם אתה מקפיד להניח ספל מים לנטילת ידים ליד המיטה | בית המדרש – דיונים תורניים

סקר: האם אתה מקפיד להניח ספל מים לנטילת ידים ליד המיטה?

• כן

• לא

• לפעמים

• יש לי כיור בחדר

תוצאות ניתנות לצפייה רק לאחר ההצבעה.

מנורה בדרום

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
619
נקודות
116
לאחרונה עלה לי במחשבה קונפליקט, הרי עם ישראל קדושים נוהגים דקדוקים וחומרות בכל המצוות גם הקשות שבהם, ולפלא שדוקא עניין זה שהוא קל אין מידי הקפדה בקרב הציבור, ויש להעמיק בזה.

עי' משנ''ב שיש שמקילים שכל הבית כד' אמות
ושמעתי (לא מוסמך כלל) שע''י שהגרף פוטוצקי בזמן הגר''א נעקד עקדה''ש פחתה כח הטומאה בעולם ויש יותר מקום להקל בענין
כמדו' שמרן החזו''א זלל''ה לא הקפיד על כך
ותלמידו הגר''ח גרינימן זלל''ה ג''כ לא הקפיד ע''כ

ושמעתי (לא מוסמך כלל) שע''י שהגרף פוטוצקי בזמן הגר''א נעקד עקדה''ש פחתה כח הטומאה בעולם ויש יותר מקום להקל בענין

לצערנו, אין אנשים מודעים לגדול הסכנה שיש בללכת ד' אמתו ללא נטילת ידים שחרית!

כל זה מבואר בזוהר הקדוש באריכות, ובכמה מקומות - אין לי כעת זמן לחפש.

נקודת העניינים: בשעה שהאדם ישן, שולטים עליו הקליפות!

אם אין האדם נוטל את ידיו מיד בקומו! הרי הוא נותן להם דירת קבע על גופו ונשמתו.

וממילא - הם אלה שגורמים לאדם פחדים, עצבות, כעס וכל המרעין בישין.

אני מקפיד על זה רק כשאני ישן לפני חצות הלילה, כמבואר בדברי המקובלים שרוח רעה שורה רק בשינה שלפני חצות הלילה, והישן אחר חצות הלילה הוי כאילו ישן ביום. ו-99% מהזמן אני ישן אחרי חצות, לכן עקרונית אני מקפיד מאוד, אבל מעשה אני לא נוהג בזה (מהטעם הנ''ל).

לצערנו, אין אנשים מודעים לגדול הסכנה שיש בללכת ד' אמתו ללא נטילת ידים שחרית!

כל זה מבואר בזוהר הקדוש באריכות, ובכמה מקומות - אין לי כעת זמן לחפש.

נקודת העניינים: בשעה שהאדם ישן, שולטים עליו הקליפות!

אם אין האדם נוטל את ידיו מיד בקומו! הרי הוא נותן להם דירת קבע על גופו ונשמתו.

וממילא - הם אלה שגורמים לאדם פחדים, עצבות, כעס וכל המרעין בישין.
ידוע כבר בשם הגר"א שמאז מותו של הגרף פוטוצקי אין חיוב להקפיד על עניינים כאלו שמקום בזוהר ולא בגמרא. והובא בספרי ההלכה

נטילת ידים עיקר התקנה היא לתפילה ולא לרוח רעה ! זה מדינא גמרא, על רוח רעה גרידא לא היו מתקנים ברכה, כמבואר במשנה ברורה
נכון. ונוסף על כך, גם דברי הגמ' שיקצצו איבריו וכו' אם יגע לפני נט"י לא בטלו לפי הגר"א, שכן מדובר שם רק על ביטול הדברים הללו שמקורם בזוהר.

עי' משנ''ב שיש שמקילים שכל הבית כד' אמות
ואם כך, למי אין כיור בבית בזמננו?
אלא אם כן מר מניח שאין זה אלא בחדר אחד, ולא בכל הבית? יש לזה מקור?
בפמ"ג א"א ס"ד כתב שזה רק בחדר אחד (כן ראיתי בפס"ת).

אני מקפיד להניח ספל מים לנט"י כי בבית שלנו הכיור נמצא בשירותים. והמטבח נמצא בקומה ראשונה.

ממתי דוחים זוהר מפורש וחמור ביותר שמובא להלכה למעשה ברוב הפוסקים ובראשם המשנ"ב, בגלל שמועה לא ברורה מהגר"א שיש התמעטות כוחות הקליפה?

ומעניין לציין את החזון איש בקובץ אגרות סי' ד': "צריכים לתת לב להיזהר ממפסידים טבעיים וסגוליים. מן הסגוליים שלא להקל בהלכות נטילת ידיים כמבואר בשלחן ערוך, ומאד החמירו בזה, ומדקדוק ההלכה שלא תהא חציצה, ושתהיה הנטילה למעלה מקשרי אצבעות. וזהו בכלל טהרה המביאה לידי קדושה".

ישנם שמאוד מאוד נזהרים בזה, ומקפידים אפילו על הצגת הרגל על הארץ קודם הנטילה כאזהרת הרבי ר' זושא כמובא באגרא דפרקא.

נערך לאחרונה:
ממתי דוחים זוהר מפורש וחמור ביותר שמובא להלכה למעשה ברוב הפוסקים ובראשם המשנ"ב, בגלל שמועה לא ברורה מהגר"א שיש התמעטות כוחות הקליפה?

ומעניין לציין את החזון איש בקובץ אגרות סי' ד': "צריכים לתת לב להיזהר ממפסידים טבעיים וסגוליים. מן הסגוליים שלא להקל בהלכות נטילת ידיים כמבואר בשלחן ערוך, ומאד החמירו בזה, ומדקדוק ההלכה שלא תהא חציצה, ושתהיה הנטילה למעלה מקשרי אצבעות. וזהו בכלל טהרה המביאה לידי קדושה".

אצל החסידים מאוד מאוד נזהרים בזה, ומקפידים אפילו על הצגת הרגל על הארץ קודם הנטילה כאזהרת הרבי ר' זושא כמובא באגרא דפרקא.
סגנון ההודעה מעלה ריח קנטרנות.
תשאל כמו בנאדם בלי לנסות לערב כאן חסו"מ. ותקבל תשובה הגונה. אבל לקנטרנים חבל להתאמץ להשיב וללבות את האש שהם מנסים בכל כוחם להבעיר.

עירוב פרשיות קחזינא הכא
כמדו' שכוונת החזו"א להל' נטילת ידים, ולא להשכמת הבוקר דוקא

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

אשמח למקורות וציטוטים בגודל אמירת הברכות בכוונה!

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון