• פיתוח ייחודי הושק בפורום: מדדי תודות חדשים
    לחיצה קטנה על "תודה" מחזקת כותבים, יוצרת אווירה טובה ומעודדת השקעה לטובת כלל חברי הפורום!
  • מעכשיו, לא רק תודות למשתמש, אלא גם המלצות על אשכולות! לפרטים >>>>
מהגאון הגדול ר' שרגא שליט''א לגבי לזרוק בחור מייש''ק שמצאו אותו עם סרטים לא כשרים בנגן ,
שאם ישאירו אותו בישיבה ויתחסו אליו כמו שאומר הרב @חד מבתראי פוצי מוצי זה יגרום שהוא ימחק .
וזה עונה שגם שהוא לא לומד כל עוד הוא לא מזיק יקח שנה יתיחסו אליו יפה והוא יתעלה בסוף

עוד נושא חשוב
עיני ראו בישיבה בחורים שלא עשו כלום כפשוטו, ישנו ואכלו ולפעמים פתחו את הגמ' בתפילת ר' נחוניא ,
אבל בסוף היום אני מכיר אותם אברכים בני עליה ממש אחד מהם הוא הולך לצמוח ת''ח אדיר ,
מה שזה אומר שאם יצא לעבוד חבל על דאבדין ,

משום מה מקובל בעולם להסתכל על בחור ישיבה שאינו לומד, כבחור שלא שווה כלום.
אבל אנחנו צריכים להיזכר מידי פעם עד כמה הבחורים שלנו הם גיבורים וצדיקים. כן גם בחור בטלן הוא גיבור.
הרי היום לכל בחור יש אפשרות לחטוא בקלות ובמהירות, ובלי שאף אחד ידע על כך.
ובכל זאת ישנם אלפי בחורי ישיבות שעומדים איתן כיוסף הצדיק בשעתו ואמרים לכל התאוות לא!
ומה כואב פה שאף אחד לא מעריך אותם על זה כי זה הרי מובן מאליו....
בחור יכול להילחם במשך לילה שלם עם יצריו, ולמחרת לקבל צעקות מהמק"ק על זה שהוא איחר לסדר.
ולמרות זאת הבחור ימשיך לעמוד איתן מול הפיתוי.

הגיע הזמן לומר לכל בחור ישיבה, אתה צדיק! אתה גיבור! לא משנה כמה למדת, עצם זה שאתה לא חוטא זה כבר דבר עצום.
וכמש"כ בגמ' (פסחים דף קי"ג ע"א) א"ר יוחנן שלשה מכריז עליהן הקב"ה בכל יום על רווק הדר בכרך ואינו חוטא.

נ.ב. כמובן שלא התכוונתי להצדיק בכך בחור שלא לומד, אלא רק לתת זווית ראיה שונה קצת, על הגיבורים שלנו.
לדעתי עירבת שני דברים,
ברור שבחור שאינו חוטא הוא הוא צדיק וקדוש, מה הקשר לזה שהוא בחור ישיבה, גם אם היה מוכר בחנות נעליים ולא חוטא הוא קדוש,
ואם כוונתך היה לומר שהוא לא חוטא בגלל שהוא בחור ישיבה, אחלוק עליך מסיבה פשוטה, הרי בחור נמצא בישיבה חמש שש שנים, נראה לך שבחור יכול לא ללמוד שש שנים ולא לעשות כלום במקום? בוודאי שמנסיון רואים שמהר מאוד הוא מחפש מה לעשות ואז הוא נסחף לחטא,
אלא לענ"ד בחור שלא לומד מחוייב לחפש ישיבה שתתאים לו שכן יוכל ללמוד, אולי יותר בקיאות, אולי פחות זמן סדר, אולי פחות ברמה, אולי סגנון שיעורים שונה, אבל אסור לו בשום אופן להישאר במצב כזה שאינו לומד כלל בישיבה, כי לא יארך הזמן והוא כבר לא יוכל להגדיר את עצמו כ'לא חוטא',
ובוודאי שחברי הפורום ובכללם הרב @הנעור בלילה למדו בעולם הישיבות, וראו מנסיונם שבחור שלא למד כלל לא שרד הרבה זמן כבחור שאינו חוטא.

מהגאון הגדול ר' שרגא שליט''א לגבי לזרוק בחור מייש''ק שמצאו אותו עם סרטים לא כשרים בנגן ,
שאם ישאירו אותו בישיבה ויתחסו אליו כמו שאומר הרב @חד מבתראי פוצי מוצי זה יגרום שהוא ימחק .
וזה עונה שגם שהוא לא לומד כל עוד הוא לא מזיק יקח שנה יתיחסו אליו יפה והוא יתעלה בסוף
האם שייך דבר כזה לומר כלל?
בחור שמצאו אותו עם סרטים לא כשרים בנגן וכו' וכו',
א. האם זה בחור שבמקרה נפל עם סרטים אבל באופן כללי הוא טוב וזוהי מעידה חד פעמית או שזה חלק מתסמינים
ב. האם הוא בחור שיש בו אימון או שהרב שמטפל במקרה מרגיש שהוא מסובב אותו עם איזה חיזוק זמני?
ג. יש בחור שהפוצי מוצי עושה לו טוב כי בסך הכל זה מה שחסר לו, ויש בחור שזה מראה לו חולשה כי לא זה הנושא אצלו אלא אח גדול ממנו שמקלקל אותו
כל סיפור יש בו כל כך הרבה פרטים גדולים וקטנים וצריך לשקול כל אחד לגופו, לי באופן אישי קשה לי לראות איך עושים מסיפורים כאלה כללים,
אלא שבדורינו הכל מאוד שחור לבן, זה טוב וזה לא טוב.

עוד נושא חשוב
עיני ראו בישיבה בחורים שלא עשו כלום כפשוטו, ישנו ואכלו ולפעמים פתחו את הגמ' בתפילת ר' נחוניא ,
אבל בסוף היום אני מכיר אותם אברכים בני עליה ממש אחד מהם הוא הולך לצמוח ת''ח אדיר ,
אכן, גם אני מכיר כאלו בסביבתי.

עוד נושא חשוב
אבל זה לא או להיות בישיבה ולא לעשות כלום או ללכת לעבוד, יש היום מספיק ישיבות לכל מיני סגנונות,
מה הענין להשאיר בחור כמה שנים במקום שלא עושה כלום כשבזמן הזה הוא יכול להתקדם?
ועל כל סיפור כזה על מישהו שלא עשה כלום ובסוף יצא ת"ח, יש עשרה סיפורים על מישהו שלא עשה כלום, ובצוות הישיבה התעצלו לחפש לו מקום מתאים, ועד היום במקרה הטוב הוא לא עושה כלום, ובמקרה גרוע יותר הוא עושה הרבה דברים רחמנא ליצלן

אבל מה אם אות תייר יוציא מתיקו סגרייה (רח"ל!) ויתחיל לעשן?
הוא מזהם את האויר!
בחור שלא לומד, הוא חב לאחריני. נקודה.
הן בקירור האמבטיה והן בכך שבשביל 'לנייעס' צריך שניים.
וזה גם מאוד תלוי על איזה ישיבה אתה מדבר.
רציתי להעיר שלעיתים דווקא בחורים אלו הם שיוצרים את האווירה הטובה בישיבה, והם אלו שידעו לזהות את המתמיד שקיבל משבר ולתת לו יחס מתאים וכו' וכו'

רציתי להעיר שלעיתים דווקא בחורים אלו הם שיוצרים את האווירה הטובה בישיבה, והם אלו שידעו לזהות את המתמיד שקיבל משבר ולתת לו יחס מתאים וכו' וכו'
אתה רציני?
אתה יודע מה קורה למתמיד שמקבל יחס מספסלים האחוריים?
יש לזה מילה בעברית - "חיבוק דוב טורף".

מורי ורבותי חבירי הפורום שליט''א
ברוך השם שכל חברי הפורום הם מהשורה הראשונה של ספסלי הביהמ''ד די בכל אתר ואתר,
אבל בואו ונעשה חושבים מה היינו מגיבים אם היינו רח''ל בצד השני ,
הזעקה הייתה זועקת ועולה מהההההה ? אני לא שווה !!!! נכון שאני לא לומד אבל אני שומר על אורחות בן ישיבה , אני לא הולך לחשמונאים , לקודקוד ,
אני נמצא ביני עמודי דת''ח , וע''ז אמרו הוי זנב לאריות ,
שמעתי פעם פתגם נכון ואמיתי , מי שנמצא בין חסידים שנה שנתיים קולט אידיש , והמשל מי שגדל בין ת''ח הוא בסוף יוצא בן תירה .

שמעתי פעם פתגם נכון ואמיתי , מי שנמצא בין חסידים שנה שנתיים קולט אידיש , והמשל מי שגדל בין ת''ח הוא בסוף יוצא בן תירה .
לצערי, מנסיון זה לא מדוייק..
אבל בואו ונעשה חושבים מה היינו מגיבים אם היינו רח''ל בצד השני ,
כבר אמרתי לעיל, אם אתה רוצה לעשות הצגה ספציפית שלדעתך תועיל, בלא להזיק לשום בחור אחר - בשמחה.
אבל זו לא אמורה להיות השקפתך.

אתה רציני?
אתה יודע מה קורה למתמיד שמקבל יחס מספסלים האחוריים?
יש לזה מילה בעברית - "חיבוק דוב טורף".
לא יודע איפה כבודו למד. איפה שאני למדתי (וכפי שאני רואה את זה) זה היה אחרת לגמרי. וכנראה שזה משתנה בין סוגי הישיבות\סוגי הבטלנים וכו'.

בחור שלא עושה עבירות, הוא לא שווה באופן חיובי, אלא באופן שלילי - ש"הוא" לא עושה שטויות.
בחור שיושב ולומד - הוא שווה ברמה חיובית - "הוא" שווה... "הוא" עושה שטייגען....
ואם אתה רוצה לשמוע את זה מראשיבע תשמע את ר' בונים שיהיה בריא,
אז למה ה' משתבח במי שדר בכרך ואינו חוטא
מה המשמעות שלו שעמד בניסיון, יוסף הצדיק לא שווה בעצם? הוא רק לא, לא שווה?

אז למה ה' משתבח במי שדר בכרך ואינו חוטא
מה המשמעות שלו שעמד בניסיון, יוסף הצדיק לא שווה בעצם? הוא רק לא, לא שווה?
קודם כל - הוא נפלא בתור 'רווק', בחור ישיבה - הוא לא.
וכאמור, אלו שני נידונים שונים.
ותמשיך קצת בגמ' להבין מה זה רווק הדר בכרך, זה לא כל אחד..

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון