זה ממש מציק לי, אני גם הייתי רוצה לכוין כמו שצריך ולהתפלל שעות
כמדומה שבזה מונח סוד התשובה אליך:
אל תהי רוצה להאריך בתפילה ולהתפלל שעות!
בשעת התפילה תרצה רק דבר אחת: לעמוד לפני מלך מלכי המלכים ולשוחח את לבך, להמליך אותו עליך, בלי רצון שזה יקח שעות. כשאין רוצים שום דבר אחר, חוץ מלהתחבר אל הקב"ה, אז תראה נפלאות, כי יכולים להגיע לעולם שהוא למעלה מן הזמן, ולפעמים אח"כ תגלה לפלא שזה לקח שעות ע"ג שעות.
תתבונן במעשה שבהגדה של פסח שסיפרו התנאים בבני ברק את מעשה של יציאת מצרים עד שבאו תלמידיהם לעוררם שכבר הגיע זמן קרית שמע של שחרית. זה הגיע מכיון שהם ניתקו עצמם ממקום שנמצאים, ואפילו לא הרגישו שזה לקח שעות.
ואם בכל זאת, התפילה לקוחת רק רגעים ספורות, מכל מקום קיימת מצוות תפילה כהלכתה, כמבואר בשו"ע בהל' תפילה ריש סימן צח:
המתפלל צריך שיכוין בלבו פי' המלות שמוציא בשפתיו ויחשוב כאלו שכינה כנגדו ויסיר כל המחשבות הטורדות אותו עד שתשאר מחשבתו וכוונתו זכה בתפלתו ויחשוב כאלו היה מדבר לפני מלך בשר ודם היה מסדר דבריו ומכוין בהם יפה לבל יכשל ק"ו לפני ממ"ה הקב"ה שהוא חוקר כל המחשבות וכך היו עושים חסידים ואנשי מעשה שהיו מתבודדים ומכוונין בתפלתם עד שהיו מגיעים להתפשטות הגשמיות ולהתגברות כח השכלי עד שהיו מגיעים קרוב למעלת הנבואה ואם תבא לו מחשבה אחרת בתוך התפלה ישתוק עד שיתבטל המחשב' וצריך שיחשוב בדברי' המכניעים הלב ומכוונים אותו לאביו שבשמי' ולא יחשוב בדברי' שיש בהם קלות ראש: הגה ויחשוב קודם התפלה מרוממות האל יתעלה ובשפלו' האדם ויסיר כל תענוגי האדם מלבו.
כנראה שהחילוק בינך ובין המאריכים הוא במה שכתבת בעצמך, שאתה ניגש לתפילה בכוונה תחילה:
"הייתי רוצה לכוין כמו שצריך ולהתפלל שעות".
תמשיך לרצות להתפלל בכוונה - אבל לא בכוונה להתפלל שעות.
כוונתך תהיה מרוכזת בדבר אחד בלבד: אני רוצה להתבודד עם אבי שבשמים, ואין נוגע לי שום דבר של "זמן". זהו השעה היותר נאה לי ביום, זה שעות של תענוג ונחת רוח.
תבחון עצמך: כשאתה קורא כאן בפורום מאמר נבחר מאחד מחברי הפורום המובחרים, האם אתה חושב מתחילה: אני רוצה שזה יקח הרבה שעות? כשאתה מסיים הקריאה אתה מתבונן: וי חבל, זה לקח מעט זמן, כמה מהחברים לוקח להם הרבה זמן עד שסיימו לקרא המאמר? כנראה שלא!
כי זה כלל שמובא בספרים: עולם התענוג הוא למעלה מן הזמן! כשבאמת מתענגים מאיזה דבר, ומתחברים עמה, כמו למשל מי שמבין בחכמת הנגינה, כששומע ניגון מובחר שמנגן אחד ממטיבי נגן, יוצא מעולמו, ונכנס בעולם הנגינה, ומתחבר עמה ע"י התענוג שבנפשו, והוא לא נמצא עמנו כלל, הוא טמון עכשיו בעולם הנגינה, עד שכמה לא חלי ולא מרגיש שחולפות ועוברות זמן זמנים וזמניהם, (אכן כשזה לא לעבודת ה' זה חבל ובעיה).
כמו כן הוא החיבור של הנפש עם מקורה בשעת התפילה - אל תסתכל על השעון כלל, ולא תיגש לתפילה עם חשבון שזה צריך ליקח זמן, ובעז"ה אם תזכה לזה, אזי אין שום נפק"מ אם זה לקח שעות או רק רגעים, את נפשך עם אלקים התענגת, ואת קרבת ה' הרגשת, את צמיאת נפשך הרווית, ועם ה' נפתלת עם התחברת - אשריך!