ל"ג בעומר - הערה למלינים על העולים לציון הרשב"י במירון | ענייני דיומא| דף 2 ל"ג בעומר - הערה למלינים על העולים לציון הרשב"י במירון | ענייני דיומא| דף 2

ל"ג בעומר הערה למלינים על העולים לציון הרשב"י במירון (20 צופים)

ובהילולא של התנא הקדוש 'רבי' הם משתתפים?
ובשאר היוארציטי"ם של מורם ורבם כגון הטור/רמ"א/משנ"ב/שו"ע הרב וכו' וכו'
שאלה יפה שאלת.

והתשובה, שרשב"י בנקודת תורת הנסתר הוא זה שגילה את 'שורש' הדברים, כשאחריו באו תלמידיו ותלמידי תלמידיו, שהרחיבו והפשיטו את הדברים, עד שזכינו להתגלותם בדור האחרון, בהרחבה ובהפשטה כל כך.

את המשך הדברים, יבין המבין - הרוצה להבין בכנות, ולא לקנטר.

והתשובה, שרשב"י בנקודת תורת הנסתר הוא זה שגילה את 'שורש' הדברים, כשאחריו באו תלמידיו ותלמידי תלמידיו, שהרחיבו והפשיטו את הדברים, עד שזכינו להתגלותם בדור האחרון, בהרחבה ובהפשטה כל כך.
אבל..
החגיגות ה'המוניות' לא החלו בדור האחרון, כמדו'.
האם זה אינו מוכיח שלא זהו הטעם.

איני סבור שאיש מלין על עליית האר"י וגוריו לציון הרשב"י בליל ל"ג בעומר.

@הצעיר שבחבורה @אוצר הידיעות - מדהים אותי הדיוקים שלכם, שחס ושלום לא יכפור אף אחד באחד מהי"ג עיקרים - חיילכם לאורייתא!
אני משוכנע שגם למר חשוב שאיש לא יכפור באחד מהי"ג עיקרים, ולא יטעה בעיקר יסודי הדת.
וכן, שחשוב למר שגם לא ישתמע כך מדברי אי מי, ובפרט לא מדברי עצמו.

אבל..
החגיגות ה'המוניות' לא החלו בדור האחרון, כמדו'.
האם זה אינו מוכיח שלא זהו הטעם.
בכל הדורות היו החגיגות, בעיקר על ידי הדבקים באורו.

רק עם התחלת התפשטות תורתו לכל אשר בשם ישראל יכונה, שהתחיל על ידי הבעש"ט ותלמידיו, ועל ידי הגר"א ותלמידיו ונמשך עד למה שאנו רואים כהיום - נהיה ההילולא לכל אחד ואחד אשר נהנה בעקיפין או ישירות מאור תורתו.

אני משוכנע שגם למר חשוב שאיש לא יכפור באחד מהי"ג עיקרים, ולא יטעה בעיקר יסודי הדת.
וכן, שחשוב למר שגם לא ישתמע כך מדברי אי מי, ובפרט לא מדברי עצמו.
ברור.

אבל לא תיארתי לעצמי, שידייקו כל כך בכל מילה שכתבתי - עכשיו אני חושב אולי לקחת את זה כמחמאה, על החשיבות שכבודכם מייחסים לכל מילה שנכתב.

@הצעיר שבחבורה @אוצר הידיעות - מדהים אותי הדיוקים שלכם, שחס ושלום לא יכפור אף אחד באחד מהי"ג עיקרים - חיילכם לאורייתא!

אבהיר את דברי למתקשים להבין את משמעות הדברים, ו'חושדים' אותי לכופר באחד מהי"ג עיקרים: רשב"י גילה את תורת הנסתר שבתורת משה רבינו - ולא חס ושלום שהוא הוריד תורה חדשה.
ידידי המאושר, אל נא תכעס, העניין הזה שעמדו עליו כאן הוא מכשול גדול מאד, ועל דרך זו כבר מצאנו אנשים רבים שמתפללים לרבי שמעון במקום לרבש"ע, (יש כזה שיר, מי מי מי יבטל כל הגזרות...) וכבר ראיתי מודעה על איזה תאריך (לא זוכר איזה) שר' ישעיילה משפיע פרנסה וכדו' ה"י
ולכן לפעמים חשוב להדגיש את המובן מאליו.
ישר כח על כלל הודעותיך הנפלאות

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון