ל"ג בעומר - הערה למלינים על העולים לציון הרשב"י במירון| דף 3 ל"ג בעומר - הערה למלינים על העולים לציון הרשב"י במירון| דף 3

ל"ג בעומר הערה למלינים על העולים לציון הרשב"י במירון (29 צופים)

מי שנפשו כוספת להגיע לשמוח בשמחת הרשב"י,
שיעצום עיניו, ויחשוב אילו היה יודע שכשמגיע לציון הרשב"י, אין הכנסת אורחים, ואין מעמדי הדלקות, ותזמורות, רק כמנין יהודים רוקדים בכל כוחם לשמחת הרשב"י, גם אז נפשו היתה משתוקקת, או שהיא משתוקקת ל"מצב"... [אני לא חולק שע"י ה"מצב" מתעורר לאדם הרגשות ומביאו לידי התעלות, אולם לא משתוקק לשמוח בשמחת הרשב"י, אלא להתעלות, וזה אפשר וביותר ע"י עסק התורה שעוסק בצורה הנכונה לנפשו טפי]
נו באמת, חלק מחגיגת הילולא זה עם האוכל וה'מצב'.

וכי כשאתה שמח ביום טוב, אתה גם מקפיד לנפות את השמחה שלך, לוודר שהשמחה שלך היא שמחה פנימית, רוחנית, נטול פניות גשמיות?

כן, בהחלט יכול להיות כאלה שמגיעים לשם בגלל ה'מצב', אבל ברגע שזה הילולא, שלכל אחד מישראל יש חלק בה, יש לכל אחד מקום שם.

נו באמת, חלק מחגיגת הילולא זה עם האוכל וה'מצב'.
גם בזמן האר"י?
או שאז לא היה הילולא?
אני מתכוון שאם לא היה היום המצב הזה הרבה מאוד ואולי רובם לא היו שם דלא כ"כ מענין אותם שמחת הרשב"י אלא שמחמת ה"מצב"

גם בזמן האר"י?
או שאז לא היה הילולא?
אני מתכוון שאם לא היה היום המצב הזה הרבה מאוד ואולי רובם לא היו שם דלא כ"כ מענין אותם שמחת הרשב"י אלא שמחמת ה"מצב"
מה אגיד לך? - הנסתרות לה' אלוקינו.

זה ברור, שכשאבא מתחתן הרי הוא נהנה, שילדיו הקטנים - חסרי הדעת מגיעים לפחות בשביל האוכל והמצב.

לידעתי !
בכל הדורות המשתתפים בהילולא היו שלושה מגזרים בלבד!
מקובלים, ספרדים, ואנשי ירושלים.
הליטאים לא השתתפו כי לא כ"כ האמינו בזה
החסידים לא השתתפו כי לכל אחד יש את הרב'ה שלו. והוא הצינור השפע מקב"ה עצמו וכו'
הדתיים לא השתתפו כי הם לא היו אז... או מכיון שהם סוברים שמירון זה לא א"י....
האם אני טועה?
אתה צודק לגמרי ששלושה מגזרים אלו בעיקר היו משתתפים אבל לא זה הסיבות שאחרים לא.

זה ברור, שכשאבא מתחתן הרי הוא נהנה, שילדיו הקטנים - חסרי הדעת מגיעים לפחות בשביל האוכל והמצב.
ר' שמעון הוא לא אבא
אם כן נגדיר זאת כרבי ורבי מעונין שיבואו חסידיו שהולכים בדרכו ולא...

ה ברור, שכשאבא מתחתן הרי הוא נהנה, שילדיו הקטנים - חסרי הדעת מגיעים לפחות בשביל האוכל והמצב.
רצונו לומר שרשב"י נהנה בכך שמגיעים אליו?
דבר תימה הוא.
חשבתי שאנשים מגיעים כדי לקבל תועלת
מתברר שהם מגיעים כדי לתת..
אתמהה

לי נראה שיותר ישמח, אם באותו זמן ילכו לפסיכולוג שיחנן אותם בדעת לשמוח בשמחת אביהם ורבם,
וזה היה תלונות המלינים, שעדיף לעסוק בתורה מחכימת פתי, מאשר לשמוח באוכל ו"במצב".

ר' שמעון הוא לא אבא
מה עם 'כאילו ילדו'?

מתברר שהם מגיעים כדי לתת..
אתמהה
יותר ממה שהעגל רוצה לינוק, פרה רוצה להניק.

לי נראה שיותר ישמח, אם באותו זמן ילכו לפסיכולוג שיחנן אותם בדעת לשמוח בשמחת אביהם ורבם,
וזה היה תלונות המלינים, שעדיף לעסוק בתורה מחכימת פתי, מאשר לשמוח באוכל ו"במצב".

שוב, מי שהוא בר דעת ויושב ולומד, כשהוא מגיע לציון להילולת הרשב"י, הרי הוא מגיע ב'דעת', ויודע איך לחגוג ואיך לנצל את ההילולא כדבעי.

מי שהוא לא כזה בר דעת, לא גרוע הוא מהילד הקטן בחתונה של אביו, שאביו נהנה מכך שהוא שמח בשמחתו.

שאלה מתוך התעניינות. אמיתית.
אתה יודע להגדיר התפשטות אורו מלבד העליה למירון?
אנסה בעזר ה'.

כל החיזוקים שכמעט כל אחד שומע היום מהמשפיעים ומהמשגיחים שלו, נובעים מהמעיין שהוא פתח.

עצם הריגוש הרוחני, ש'כמעט' כולם מבינים שזה נדרש ל'דור הצעיר', ומנסים להנחיל להם את זה, התחיל באור שהוא התחיל להאיר.

הבסיס לכך, שעובדים את ה' גם בבית וגם כשלא נמצאים במצב הרוחני המובהק, מתוך הכרה שה' נמצא בכל מקום - מגיע מתוך השכל שהוא לימד את העולם.

חלק גדול מתורת הפסיכולוגיה, נלקחת מהמסרים של הספרים שמבוססים על התורה שלו - הזוה"ק.

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון