זלזול בתלמידי חכמים | בית המדרש – דיונים תורניים זלזול בתלמידי חכמים | בית המדרש – דיונים תורניים
  • פורום אוצר התורה מאחל לכל לומדי התורה: הצלחה מרובה בעבודת אלול, שיזכו לגדול בתורה, ביראה וביראת הרוממות, ולהתחיל את הזמן החדש בחשק ובשמחה - גילו ברעדה!

מנסה להבין

משתמש רשום
gemgem
תודות
120
נקודות
30
יש המון סיפורים על תלמידי בריסק... שביטלו בזלזול רבים מגדולי ישראל. ביטויים נוראיים שקשה לחזור עליהם אם אתה לא בריסקר.
מדוע רק בבריסק זה כל כך מצוי?
מנין זה בא?
מי התיר להם?
האם זו לא גאווה סרוחה?

אני שואל כדי להבין. זה מנקר במוחי כבר שנים. הלוואי שמישהו מכאן יסדר לי את הראש אבל באמת.
כי כעת אני פשוט בז לאסכולה הזו (שיטה)

נערך לאחרונה:
הטעות שלכם היא כי בבריסק לא מחייב שארף אגדי
אלא להפשיט את כל ההסתכלות האינטרסנטית מסביב ושיראו את האמת, ואחרי שקוראים את המעשה עם התגובה זה נשמע תגובה פשוט, אבל החכמה היא לראות את זה בשעת מעשה.
ולכן כל הסיפורים על כך שזילזלו חס וחלילה באחרונים בצורה נוראה כל כך ששמו בעגלה, וכן המעשה עם שיעבודא דר' נתן אין לו שום קשר כלל וכלל לשיטת בריסק, וכנראה שהיה מישהו שהיה לו איזה חאפ, ובמקום לומר מעצמו מדביק את זה על ר' חיים דער ראבס וכדו', וכמו שכל מיני מעשים מטופשים ולא נכונים הדביקו למרן הגרב"מ אזרחי
וזה גם היה מרן ר"ח הלוי שכשאומר פשט בסוגיא הדברים נהירין שלא הבינו איך למדו אחרת קודם, מרוב הישרות הטמונה בדבריו.
וכן מרן הגראי"ל שטיינמן זצ"ל שראה בר"ח הלוי אדם הישר והיה במקורו מבריסק (עד כדי שידוע בשמו שהתבטא פעם כי עד דור חמישי מר"ח הלוי לא יכולים להיות צאצאים שיגנבו ממון),הלך על דרך זו וכל הסיפורים המסופרים עליו אינם הברקות או עקיצות חלילה שעקץ סתם אנשים, כי אם הפשטת האינטרסים וראיית האמת, ומי שיעבור על הסיפורים המסופרים עליו יראה שזה הקו המנחה.

אין לו שום קשר כלל וכלל לשיטת בריסק, וכנראה שהיה מישהו שהיה לו איזה חאפ, ובמקום לומר מעצמו מדביק את זה על ר' חיים דער ראבס וכדו',
הכחשה לא נכונה.
וגם לדבריך עצם העובדה שמייחסים את זה לבריסק ולא לבית מדרש אחר מלמד הרבה.
אבל כפי שכתבתי אתה מכחיש את האמת.

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון