לא כל היתומים אמורים להיות שווים? פוסט אישי כואב | חינוך הבנים לא כל היתומים אמורים להיות שווים? פוסט אישי כואב | חינוך הבנים

חיים 79

משתמש חדש
gem
תודות
49
נקודות
13

אני מעלה את זה כאן ואולי מכאן תבוא הישועה והסתכלות אחרת על האלמנים ובעיקר על היתומים של האלמנים,
אני אלמן כבר קרוב לחמש שנים עם שמונה יתומים, אבל משום מה יש בקהל ובארגונים רבים הרגשה שהאלמנות והיתומים של האלמנות הכי מסכנים והאלמנים והיתומים שלהם הכל בסדר מבחינתם,
אז קצת לומר מה מרגישים ומה עובר על האלמנים,
זה ממש קשה בחנוכה למשל שאין מי שידליק את הנרות חנוכה כי אין אבא בבית שידליק את החנוכיה, אבל גם מאד קשה שאחרי שגמרו להדליק את החנוכיה אין מי שיכין עם הילדים את הסופגניות ויכין את הלביבות ויצחק עם הילדים במטבח ויביא את עיקר האווירה הטובה של מסיבת חנוכה,
ומאד קשה בפסח שאין מי שישב ויערוך את שולחן ליל הסדר שאין אבא בבית, אבל גם מאד מאד קשה שאין מי שתבשל לפני זה ותכין ושתלך להביא באמצע ליל הסדר דברים מהמטבח בשביל שהאבא יוכל לשבת עם הילדים בנחת ולספר את הסיפור ההגדה
מאד קשה בשבועות למשל שאין אבא שישב בבית הכנסת וילמד עם הילדים היתומים, אבל גם מאד קשה לאבא ללכת ללמוד עם הילד בבית הכנסת שצריך להשאר בבית ולשמור על הילדים הקטנים
ולא רק בחנוכה והחגים אלא כל השנה, מאד קשה באמת לילד יתום מאבא שאין מי שישב איתו באבות ובנים ויחזור איתו על הגמרא, אבל גם מאד קשה לאבא לשבת עם הילדה שלו בכתה א ולחזור איתה ולעקוב על השיעורים, ומאד קשה לאבא ללמד את הבת שלו דברים שבעיקר אמא אמורה ללמד אותה כמו גיל ההתבגרות,,
ואני מדבר על כל גם מבחינה כלכלית, וגם מבחינת פינוקים,
אלמן שמטופל ביתומים לא יכול לצאת לעבוד כמו כל גבר אחר שיודע שיש אמא בבית שתשמור על הילדים או שתשאר איתם שחולים,,
וצריך לשלם לאשה שתנקה ותכבס ,,, ועוד דברים שגבר לא יודע לעשות,,
ותשעים אחוז מהארגונים עוזרים בעיקר לאלמנות או ליתומים של האלמנות

והכי הכי קשה זה הדבר שצריך לדאוג ליתומים לבד שלא ירגישו 2 דברים,,
1. שלא ירגישו את החוסר שיש בינם לבין ילדים אחרים שיש להם אבא ואמא,
2, ושלא ירגישו את החוסר שיש בינם לבין יתומים מאבא, כי זה אחד הדברים הכי הכי קשים, שהם שומעים למשל שארגונים מארגנים נופשים בחנוכה או בפסח או בשבועות וזה רק למשפחות של אלמנות, ומקבלים שם עולם ומלואו,,,, ואני צריך לתת לילדים שלי דברים כאלו מכספי רק שלא ירגישו שחבל שמי שנפטר זה,,,,,,,,,,,,
וודאי שמבחינת צניעות לא מתאים לעשות אלמנים עם אלמנות,, אבל כמו שמארגנים בנפרד לאלמנות אפשר שאותו ארגון יארגן במקום אחר לאלמנים עם יתומים,,
ואני יודע שכולם יגידו שבתורה כתוב אלמנה ולא כתוב אלמן, ולכן כולם חושבים בעיקר על אלמנות ולא על אלמנים,,, בתורה הכוונה לאלמנה זה מי שנצרך, וכן בזמן התורה לא היה מושג של אלמן אלא כל אחד היו לו כמה נשים,,,, והיה מי שידאג גם ליתומים וכן לא חושב שבתורה יש הבדל בין יתום מאבא או מאמא
אני לא כותב את זה בבקשת עזרה , כי מנסה ליהיות לבד ולעשות מה שצריך ליתומים שלי,, אלא רק להעלות את המודעות בציבור, ואולי יקום מישהו שידע באמת לדאוג לכל היתומים ויבין מה עובר גם על האלמנים ואולי ירים את הכפפה

אני רוצה להצטרף לדברים הנוראים הנ"ל שניכר כי נכתבו מדם הלב.
ואספר מעדות אישית, גיסי התאלמן לפני כשנתיים, ואין לתאר את מצבו, כפי שכתב אין כמעט בכלל ארגונים המטפלים ומסייעים לאלמנים, בניגוד למצב של האלמנות, דודתי שהתאלמנה לפני מספר שנים יש כמה וכמה ארגונים שמסייעים רבות, מאידך לגיסי כאלמן אין כאלו ארגונים, וכפי שכתב יתומים אלו חווים קשיים אין סופיים ולא מובן מדוע אין אירגונים לסיוע לאלמנים ויתומיהן.
מאז התאלמן גיסי לקחנו ע"ע [בעיקר אשתי תחי'] את כל עול הבית ואנו רואים מקרוב את הקושי העצום ללא סיוע מאחרים.
צריך להביא לשינוי מחשבתי עמוק בדבר זה, ראינו זאת גם בקרב נדבנים שפותחים את לבבם וכיסם לאלמנות ולא לאלמנים, יתכן וזהו משהו ריגשי כביכול הגבר פחות קשה לו אך זה לא נכון, וודאי ביחס ליתומים החסר באמא זועק לשמים.
הלוואי שיפלו הדברים על אזניים קשובות, ולפחות אלו שקוראים את הכתוב כאן ישימו לבבם לאלמנים ויתומיהם וידעו כי קשה להם מאד וכל מי שיכול יטה כתף ויתן יד לאלו אשר התנסו באחד הנסיונות הקשים ביותר, ואבי היתומים ישלם כפל כפליים לכל המסייע במצווה גדולה זו.

ויותר מכך, אוסיף על הטענות. לא שמתי לב שהתייחסת לזה.
הרי בדרך כלל האשה היא הייתה המפרנסת, ומשום מה אין לענין הזה התייחסות שהמצב הכלכלי בתיאור שלך אמור להיות קשה משל אלמנות רח"ל.
אבל אומר לך אף יותר מכך, וזה דבר שצריך התבוננות בפסוקים והבנה עמוקה, מדוע התורה באמת מצוה על צער אלמנה יותר משל אלמן? ייתכן ובגלל והרגש שלהן מפותח יותר? איני יודע.
בכל אופן אני בל"נ יתפלל עליך ומקוה מאוד כבר לתחיית המתים. שה' ירחם על כולנו ובפרט עליך. קרעת את לבי לגזרים.

@חיים 79
קרעת את ליבי לגזרים הייתי מאוד רוצה לעשות משהו ואולי זה יקרה ביום מן הימים יש לי כזה חלום להרים ארגון לעזור ואולי הגיע ....
אבל בינתים , אני מחבק אותך ומחזק אותך, אתה גיבור, אתה גיבור אני בוכה איתך יחד ואומר לך השם אוהב אותך אהבה גדולה תחזיק חזק, אל תפול מחר תקום תזרח השמש,

ויותר מכך, אוסיף על הטענות. לא שמתי לב שהתייחסת לזה.
הרי בדרך כלל האשה היא הייתה המפרנסת, ומשום מה אין לענין הזה התייחסות שהמצב הכלכלי בתיאור שלך אמור להיות קשה משל אלמנות רח"ל.
אבל אומר לך אף יותר מכך, וזה דבר שצריך התבוננות בפסוקים והבנה עמוקה, מדוע התורה באמת מצוה על צער אלמנה יותר משל אלמן? ייתכן ובגלל והרגש שלהן מפותח יותר? איני יודע.
בכל אופן אני בל"נ יתפלל עליך ומקוה מאוד כבר לתחיית המתים. שה' ירחם על כולנו ובפרט עליך. קרעת את לבי לגזרים.
אני לא יודע אם זה נכון, אבל במשך הרבה זמן חשבתי גם מדוע התורה כותבת אלמנה ולא מזכירה בכלל את האלמן, ופעם מישהו אמר לי שאלמנה הכוונה אלמן כמו שיתום הכוונה יתומה, אבל אני חשבתי ואני לא יודע אם באמת זה נכון או לא שבזמן התורה בכלל לא היה את המושג אלמן, כי בזמן התורה לכל אדם היו כמה וכמה נשים, כשיעקב נשאר בלי רחל היו לו עוד שלושה נשים שיטפלו לו בילדים, כל המושג של אלמן התחיל רק מזמן חרם דרבנו גרשום, אבל לא יודע באמת אם זה עדין וממש מחמם את הלב לשמוע את המילים החמות

וגם לגבי פרנסה, כמו שאמרת, זה כזה נכון הרי בציבור הכללי יש את המושג שהגבר הוא זה שמביא את הפרנסה והאישה פחות. . יותר נכון פעם זה היה, היום כבר גם הגבר וגם האישה.

ובציבור החרדי בעיקר בציבור שלנו הגבר הוא זה שפחות מביא את הפרנסה והאישה זאת שמביאה את הכסף וכאשר נפטרת האישה פתאום כל הציבור מסתכל כאילו היא הייתה משפחה לא חרדית אלא הגבר הוא זה שמפרנס וימשיך לפרנס.

@חיים 79
קרעת את ליבי לגזרים הייתי מאוד רוצה לעשות משהו ואולי זה יקרה ביום מן הימים יש לי כזה חלום להרים ארגון לעזור ואולי הגיע ....
אבל בינתים , אני מחבק אותך ומחזק אותך, אתה גיבור, אתה גיבור אני בוכה איתך יחד ואומר לך השם אוהב אותך אהבה גדולה תחזיק חזק, אל תפול מחר תקום תזרח השמש,
אני ממש משתדל להחזיק מעמד, אני כבר מגדל חמש שנים את הילדים שלי ולוקח הכל על עצמי.

והילדים שלי לא רואים כלום ,הכל בשמחה וממש משתדל לעשות את זה רק בלי שאף אחד יראה ויפול מזה, אבל גם לי שמנסה להיות הכי חזק שיש יש רגעים שרואים שכמה שמנסים לא הולך ומתקשרים לארגון הזה ואומרים לך זה רק לאלמנות מתקשרים לארגון הזה ואומרים לך שאת זה עושים רק ככה וככה גם להם פתאום יש נפילה ואני באמת מתפלל להשם שיהיה לי את הכוח לקום ולהמשיך הלאה גם שממש קשה לפעמים מהיחס של הציבור,

אני לא יודע אם זה נכון, אבל במשך הרבה זמן חשבתי גם מדוע התורה כותבת אלמנה ולא מזכירה בכלל את האלמן, ופעם מישהו אמר לי שאלמנה הכוונה אלמן כמו שיתום הכוונה יתומה, אבל אני חשבתי ואני לא יודע אם באמת זה נכון או לא שבזמן התורה בכלל לא היה את המושג אלמן, כי בזמן התורה לכל אדם היו כמה וכמה נשים, כשיעקב נשאר בלי רחל היו לו עוד שלושה נשים שיטפלו לו בילדים, כל המושג של אלמן התחיל רק מזמן חרם דרבנו גרשום, אבל לא יודע באמת אם זה עדין וממש מחמם את הלב לשמוע את המילים החמות

וגם לגבי פרנסה, כמו שאמרת, זה כזה נכון הרי בציבור הכללי יש את המושג שהגבר הוא זה שמביא את הפרנסה והאישה פחות. . יותר נכון פעם זה היה, היום כבר גם הגבר וגם האישה.

ובציבור החרדי בעיקר בציבור שלנו הגבר הוא זה שפחות מביא את הפרנסה והאישה זאת שמביאה את הכסף וכאשר נפטרת האישה פתאום כל הציבור מסתכל כאילו היא הייתה משפחה לא חרדית אלא הגבר הוא זה שמפרנס וימשיך לפרנס.
זה העניין של ה'תרבות' השונה, שבה אישה נשענת על בעלה, וכל זכויותיה היא מחמתו, כך שלאישה ללא בעל אין מי שידאג כפשוטו ממש.
לאחר המהפכה הפמיניסטית, שבה בני הזוג הפכו לשותפים, אתה צודק בכל מילה ובהחלט לא אמור להיות עדיפות לאלמנה על פני האלמן.
אינני יודע כיצד אנחנו יכולים לעזור לך, אבל אם מה שיעזור לך זה קצת עידוד,
אז תזכור,
את אשר אהב ה' יוכיח, ה' מנסה את הקנקנים החזקים.
עצם זה שה' בחר בנשמתך להיות 'אלמן' ולא 'אלמנה', זה כי הוא סומך עליך, שאתה מסוגל גם לזה.
והדבר הכי חשוב:
כל האמפטיה שאתה מרגיש שי כאן כלפיך, זה כאין וכאפס לעומת האמפטיה שיש לאבא שבשמים כלפיך.
כשיהודי מצטער, השכינה בוכה כנגדו, קלני מראשי קלני מזרועי, אתה לא לבד, הוא איתך!
תעמיק במחשבה הזאת עוד ועוד, כי מניסיון, זה מה שהכי עוזר.

איני רוצה להוסיף כאב על כאב אבל העלית פה נושא חשוב מאוד ,
יש לי ידיד קרוב שמחכה לילדים המון זמן והוא כל הזמן אומר לי שאין שום ארגון שבאמת עוזר ושמעתי את זה מעוד כמה פעם היה ארגון שבא לעזור, ולאחר זמן הוא נהפך לרגון יח''צ של תמונות ופרסום ואולי בזכותך תזעק הזעקה בא נחשוב על השני נחשוב על הרבה אנשים שצריכים עזרה וסיוע,
אם זה אלמנים אם זה מחכים לזש''ק וכו'
כ''כ הרבה מחכים לזש''ק כ''כ הרבה רווקים כ''כ יתומים רק לחשוב עליהם חמש דקות ביום עשית כבר משהו גדול כי שחושבים זה לא עוצר שם .
בואו כל אחד בארוחת הערב לחשוב שתים עד חמש דקות על מכר ידיד חבר או שכן קרוב או רחוק.
והשם יעזור שלא נצטרך

אני ממש משתדל להחזיק מעמד, אני כבר מגדל חמש שנים את הילדים שלי ולוקח הכל על עצמי.

והילדים שלי לא רואים כלום ,הכל בשמחה וממש משתדל לעשות את זה רק בלי שאף אחד יראה ויפול מזה, אבל גם לי שמנסה להיות הכי חזק שיש יש רגעים שרואים שכמה שמנסים לא הולך ומתקשרים לארגון הזה ואומרים לך זה רק לאלמנות מתקשרים לארגון הזה ואומרים לך שאת זה עושים רק ככה וככה גם להם פתאום יש נפילה ואני באמת מתפלל להשם שיהיה לי את הכוח לקום ולהמשיך הלאה גם שממש קשה לפעמים מהיחס של הציבור,
כל הכבוד לך אתה גיבור אתה חזק , מעריך אותך וממש מרגש אותי בטוח שהילדים שלך מוצלחים עם כזה אבא .
ברור לי שאתה בעל אמונה חזק ואני מבקש ממך באמת אולי תפתח לנו אשכול של אמונה כי אתה יודע שהרבה עוברים כ''כ והמסע שלו .
ואתה גיבור צועד בבטחה תן לנו עצות טיפים לשרוד ולהבין שהכל ממנו ית' ושהוא עושה רק טוב .

איני רוצה להוסיף כאב על כאב אבל העלית פה נושא חשוב מאוד ,
יש לי ידיד קרוב שמחכה לילדים המון זמן והוא כל הזמן אומר לי שאין שום ארגון שבאמת עוזר ושמעתי את זה מעוד כמה פעם היה ארגון שבא לעזור, ולאחר זמן הוא נהפך לרגון יח''צ של תמונות ופרסום ואולי בזכותך תזעק הזעקה בא נחשוב על השני נחשוב על הרבה אנשים שצריכים עזרה וסיוע,
אם זה אלמנים אם זה מחכים לזש''ק וכו'
כ''כ הרבה מחכים לזש''ק כ''כ הרבה רווקים כ''כ יתומים רק לחשוב עליהם חמש דקות ביום עשית כבר משהו גדול כי שחושבים זה לא עוצר שם .
בואו כל אחד בארוחת הערב לחשוב שתים עד חמש דקות על מכר ידיד חבר או שכן קרוב או רחוק.
והשם יעזור שלא נצטרך
לא יודע למה..
קצת מזכיר לי את הסיפור של הרה"י [כמדומני הרב מפונביז']
שהגיע פעם לדרוש באיזה בהכנ"ס על החזקת תורה
ואח"כ נעמד הגבאי ואמר "דולר, אתם יודעים מה שווה תרומה של דולר, כמה זה עושה בשמיים, וכו'"
ותרמו כל אחד מה50 מתפללים כ"א דולר אחד בלבד....

שרואים שכמה שמנסים לא הולך ומתקשרים לארגון הזה ואומרים לך זה רק לאלמנות מתקשרים לארגון הזה ואומרים לך שאת זה עושים רק ככה וככה
חשוב לי להעלות למודעות, הייתי בעבר בקשר עם יתומים (מאם) שארגון 'כולל חב''ד' סייע (גם בטיול שנתי וגם אברכים שלמדו איתם) ולא רק מקהילת חב"ד, אני לא מכיר אותם אישית אבל אולי שווה לבדוק איך יוצרים איתם קשר.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה