חנוכה - להדליק נ''ח עם כובע וחליפה!!! | ענייני דיומא| דף 5 חנוכה - להדליק נ''ח עם כובע וחליפה!!! | ענייני דיומא| דף 5
  • מחפשים אשכולות לפי נושא? השתמשו בקידומות! לחצו על קידומת ברשימה או בקידומת שמופיע בראש האשכול ברשימת הנושאים כדי לראות את כל האשכולות המסומנים בה.
  • חזרנו! התקלה יצאה להפסקה - והפורום שוב באוויר. פורום אוצר התורה מאחל לחברי הפורום וכל בית ישראל חג חנוכה שמח!

יעוי' חלה פרק ב משנה ג :)
הראיה חמודה אבל לא רלוונטית
ברור ששם לא מיירי בצורת התנהגות לכתחילה, אלא שזה מה שיש, והשאלה האם אפשר להפריש כך או שאי אפשר להפריש כך
ולזה אמרו שאשה יכולה להפריש כך ואיש לא
אבל הנדו"ד כיצד לכתחילה לגשת לקיום המצוה
ובזאת טענתי שאין אנו נוהגים ללבוש בגדים חשובים כבגדי עשיו בשעתו - לפני כל קיום מצוות
והמביא ראיה מאדם גול שכן התלבש במיוחד להדלקת הנר - צריך למצוא חילוק בין נר חנוכה לשאר המצות שבהן זה לא נהוג, או חילוק בן אדם זה לאנשים אחרים, או לומר שאין לזה שם משמעות אמיתית והוא עושה כך מסיבה שאינה 'הלכה' [כלומר תחושת בטן של חיבוב יתירא למצוה זו, או כי פשוט קר לו בחוץ] - וממילא זה לא לחיקוי.
לפני כמה דקות שמעתי בשם הרב יצחק הוטנר שהאות האמצעית בשקר היא קוף, מהמילה קוֹף - כי בסיס השקר הוא בחיקוי כקוף [והוסיף באותה מסיבת אירוסין שגם קידושין מתחילים באות קו"ף...]

ברור ששם לא מיירי בצורת התנהגות לכתחילה, אלא שזה מה שיש, והשאלה האם אפשר להפריש כך או שאי אפשר להפריש כך
לדידי לא ברירא מילתא, והרי דנו מזה לדין עמידה בברכות.
וכמדו' שאכן יש שתירצו ששם משום שאי אפשר, אבל אי"ז פשטות הדברים.

את מעשה המצוה בודאי מותר לעשות לכתחילה כשהוא ללא בגדים, שלכל היותר יש כאן הרהור במצוה - שמותר מול ערוה
וממילא כל הנידון מתעורר רק מחמת הברכה, שבאיש הוא מול ערוה ובאשה לא כי ערותה מוסתרת
אבל לקבוע זאת כאופן לכתחילה נשמע לי מופקע, צר לי [אם כי אין לי כעת ראיה מוחצת לזה]

אבל לקבוע זאת כאופן לכתחילה נשמע לי מופקע, צר לי [אם כי אין לי כעת ראיה מוחצת לזה]
יש כאלו שבלי כו"ח זה כמו בלי לבוש
נשמע להם מופקע, [אם כי אין להם כעת ראיה מוחצת לזה]
סיפר ר' שלום שבדרון שפעם נסע עם נהג מונית בשיא הקיץ הלוהט והיה לבוש רק בבגד ים
ושאלו ר' שולם למה ככה הולך וא"ל שחם היום אז שאל אותו א"כ בגד הים למה?
וא"ל מה אני בהמה
א"ל ר' שולם כ"א כמה שהוא בהמה...

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה