למה נסגרה ישיבת וולוז'ין | דברי הימים| דף 2 | פורום אוצר התורה למה נסגרה ישיבת וולוז'ין | דברי הימים| דף 2 | פורום אוצר התורה
לא חידשת לי כלום.
יש קיצוני ויש פשרן. לא ברור מה עדיף.
לא אמרתי את זה כדי לחדש או לומר גנות
דיברתי על ההשערה שלי שהר' זה הרשע.
אם בעל האתר הוא קיצוני במיוחד זה יותר סביר.
על כל פנים יש לי הרגשה שאתה יודע על מה אתה מדובר שזה לא נכון אז אשאיר את ההשערה כחיוך בלבד

שמעתי טענה שאומרת שהסיבה (הרוחנית) היא מחמת א. ביזוי כבוד התורה שהיה שם באופן מחפיר. ב. ההשכלה שהפילה חללים רבים מבני הישיבה.
מי בעל השמועה.
א. היו קבוצות שקיבלו מר' חיים וקבוצה שקיבלה מזקנו הנצי"ב ב. ההשכלה הפילה גם בחורים מישיבות אחרות כולל חסידיות.

עדות הגר"ח ברלין בן הנצי"ב
הסיבה האמיתית לטענת שלמה טיקוצינסקי החוקר הנודע
הוא מפני שבעקבות הבאלגן על מינוי של הגר"ח ברלין
הממשלה הרוסית פחדה מאד שזה הולך להצמיח תאים מחתרתיים נגד השלטון
באותה תקופה כבר היו את ניצני המהפכה

הרב נתן קמינצקי טוען כך בסיפרו ובשיעורים שלו שהישיבה נסגירה עקב המח' לאחר שהנצי"ב ניסה למנות את בנו ר"ח ברלין ולא את הגר"ח מבריסק שזה עורר סערה בישיבה ולמעשים קיצונים כגון גניבת דברים של הנצי"ב ושיברת חלונות ביתו של הגר"ח

עדות הגר"ח ברלין בן הנצי"ב
לפי מה שכתבו
לאחר שהנצי"ב ניסה למנות את בנו ר"ח ברלין
מפני שבעקבות הבאלגן על מינוי של הגר"ח ברלין
אזי עדותו בטלה במקצת?

ז'יטומיר וולוז'ין היו באותה ארץ, [פחות או יותר - וולוז'ין בבלארוס וז'יטומיר באוקראינה], אך ישיבות חסידיות לא נאה לי שהיו באיזור.
מלבד זאת יש להביא בחשבון את העובדה שח. נ. ב. לא בא לישיבה ע"ד ללמוד אלא ע"מ לרכוש השכלה כללית, וכשבא לישיבה התאכזב שלומדים שם רק לימודי קודש, וא"כ יתכן שעל הישיבות החסידיות היה ברור לו שאין בהם לימודי חול ולכן לא הלך אליהם.

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה