תולדות מהי אהבה

פנחס ע

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
9,090
נקודות
513
שמעתי לא פעם מהגר"י אבר שליט"א משגיח היכל יצחק ואור ישראל, שהמונח אהבה פירושו חיבור וכדו' וכשאנשים אומרים שהם "אוהבים שניצל" זו טעות.
אולם בעיון בפרשה נראה שאף יצחק אע"ה "אהב" מטעמים כלשון הפסוק "כאשר אהב"
וגם צריך להבין למה אהבה זו לא סתרה את המצווה "ואהבת בכל לבבך" ולכאורה זה תופס חלק מהלב, וכן בכל אהבה שיש?

יש"כ על המראה מקום, אבל לא ענו שם על הפסוק. (לפחות אני לא מצאתי יחס לזה), ולכן נראה לי שזה ראוי לנושא נפרד, כי אני מתחבר [אוהב :)] לכל מה שנאמר שם, אולם זה לא פותר את הקושיות שלי.

שמעתי לא פעם מהגר"י אבר שליט"א משגיח היכל יצחק ואור ישראל, שהמונח אהבה פירושו חיבור וכדו' וכשאנשים אומרים שהם "אוהבים שניצל" זו טעות.
וגם צריך להבין למה אהבה זו לא סתרה את המצווה "ואהבת בכל לבבך" ולכאורה זה תופס חלק מהלב, וכן בכל אהבה שיש?
צ"ל שיש חילוק בין לאהוב שניצל ובין להכין את השניצל בצורה שאני אוהב. וזה מה שאמר ועשה לי מטעמים כאשר אהבתי. ודו"ק

צ"ל שיש חילוק בין לאהוב שניצל ובין להכין את השניצל בצורה שאני אוהב. וזה מה שאמר ועשה לי מטעמים כאשר אהבתי. ודו"ק
הבנת שהכוונה לאהבת המתכון ולא האוכל עצמו? זה עדיין לא מיישב, אבל זה פשט מחודש בפסוק!

נראה שלא הבנת את העניין.

יש כאן שני חלקים - א' המונח אהבה פירושו חיבור, ב' כשאנשים אומרים שהם "אוהבים שניצל" זו טעות.

א' - אהבת הזולת פירושה חיבור. האדם אוהב רק את עצמו ולכן הדרך לאהוב את הזולת היא להתחבר איתו. הרגשת החיבור היא היא אהבה.
ב' - לאהוב את השניצל זה להשאיר אותו שלם לצידך. לאכול אותו זו אהבה עצמית.

בקיצור - יש כאן שני מושגים שערבבת - א' אהבת הזולת ב' אהבה עצמית.

בנו"ט
לקשר לאשכול זה

למה? אני אוהב/מחובר לצורה מסוימת בה מכינים את האוכל.
ודאי שייתכן להבין שיש אהבה לצורת הכנת מאכל מסויימת, אבל זה לא מיישב את ענין החיבור והאהבה, זה יותר מתאים לכותרת תאווה ח"ו.

נראה שלא הבנת את העניין.

יש כאן שני חלקים - א' המונח אהבה פירושו חיבור, ב' כשאנשים אומרים שהם "אוהבים שניצל" זו טעות.

א' - אהבת הזולת פירושה חיבור. האדם אוהב רק את עצמו ולכן הדרך לאהוב את הזולת היא להתחבר איתו. הרגשת החיבור היא היא אהבה.
ב' - לאהוב את השניצל זה להשאיר אותו שלם לצידך. לאכול אותו זו אהבה עצמית.

בקיצור - יש כאן שני מושגים שערבבת - א' אהבת הזולת ב' אהבה עצמית.
את כל זה דוקא יכלתי להבין מצויין, אולם לא נראה לי ששייך חיבור לאדם עצמו, שכן הוא יחידה בודדת. ואהבת עצמו פירושו בלע"ז אגואיזם וכדו' וחלילה מלומר כן על האבות הקדושים. את המשל על הדייג שאוהב את הדגים מר' אלה לופיאן אני מכיר היטב. זה לא כ"כ שייך בשניצל שלא אכפ"ל אם ייאכל, ואדרבה עד כמה שמגולגלת בו איזו נשמה זה רק יעשה לו טוב...
ובכל אופן שורש המילה "אהבה" טעונה ביאור. הפשטות הייתה כפי שהביאו מאותו אשכול ש"אהבה" זה מה שמרגישים כשאוהבים...
וכפי שכ' התומר דבורה המפורסם, שלא תיתכן אהבת הבורא אלא בלב מי שיש לו אישה (וכבר נתנסה באהבה)
אולם אחרי שכל המשגיחים ובעלי המוסר ביארו שאהבה הינה חיבור, ולא תחושת אהדה, לכאורה זה צריך התבוננות מיצחק אבינו.
אולם אם אכן היה פה קיום מצות קרבן פסח, אולי מובן.

את כל זה דוקא יכלתי להבין מצויין, אולם לא נראה לי ששייך חיבור לאדם עצמו, שכן הוא יחידה בודדת. ואהבת עצמו פירושו בלע"ז אגואיזם וכדו' וחלילה מלומר כן על האבות הקדושים.
השאלה היא מה פירוש חיבור.

אדם מרגיש רצון להתקרב ותחושת אהדה רק לעצמו, כלומר אדם אוהב רק את עצמו.
ברגע שיש חיבור דהיינו הרגשה שמושא האהבה הוא חלק ממני, או שבמושא האהבה יש חלק ממני, אני מרגיש רצון להתקרב ותחושת אהדה גם למושא האהבה.
ולכן אהבה מגיעה רק ע"י נתינה. כי רק על ידי נתינה אפשר להרגיש שבשני יש חלק ממני, את החלק שאני נתתי לו והוא נהנה ממני.

ולא הבינותי מדוע א"א לומר כן על האבות הקדושים, הרי כתוב בתורה "ואהבת לרעך כמוך" זה לא שייך אצל האבות?...
את המשל על הדייג שאוהב את הדגים מר' אלה לופיאן אני מכיר היטב. זה לא כ"כ שייך בשניצל שלא אכפ"ל אם ייאכל, ואדרבה עד כמה שמגולגלת בו איזו נשמה זה רק יעשה לו טוב...
זה הכוונה גם בשניצל, אולי הדוגמה שלו לא הייתה כ"כ מוצלחת...
אני מאמין שכשתשאל אותו הוא יאמר שלכך התכוון.
ובכל אופן שורש המילה "אהבה" טעונה ביאור. הפשטות הייתה כפי שהביאו מאותו אשכול ש"אהבה" זה מה שמרגישים כשאוהבים...
וכפי שכ' התומר דבורה המפורסם, שלא תיתכן אהבת הבורא אלא בלב מי שיש לו אישה (וכבר נתנסה באהבה)
אולם אחרי שכל המשגיחים ובעלי המוסר ביארו שאהבה הינה חיבור, ולא תחושת אהדה, לכאורה זה צריך התבוננות מיצחק אבינו.
אולם אם אכן היה פה קיום מצות קרבן פסח, אולי מובן.
כנ"ל.
אהבת הזולת זו תחושה, שמקורה בחיבור הנשמות.
אבל אין ספק שכל אדם בעל גוף אוהב את עצמו - כיון שהוא בעל גוף - ויצחק אהב את עצמו, בין השאר גם לאכול מאכלים טעימים.
כמובן יש להבין מדוע התאווה אליהם כמו שהקשה שם הגרי"ז אבל זה על עצם האהבה.

נערך לאחרונה:
באו נעשה את זה מסודר.
יצחק אוהב צורה מסוימת של מטעמים. מה אתם מבינים שהמשמעות של אהבה זו?

הרי באמת יצחק היה מעונין שעשיו יכין לו את האוכל בצורה ספציפית שממנה הוא מפיק הנאה מרובה.
(וכמבואר במפרשים שהעניין היה שיצחק יהיה שרוי בשמחה)
האם זה קשה לנו ההתבטאות של יצחק במילה אהבה?

אני אוהב את הקפה שלי רותח!
אני אוהב שניצל שרוף!
אני אוהב את הטעם של הקולה!
ובאמת כל הנ"ל הם האהבות לדברים פיזיים אבל באו נזכור שאנו ואבותינו קרוצי חומר.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון