נושא בוער - מה עושים כדי שיתייחסו למאמרים. | פורום אוצר התורה

נושא בוער מה עושים כדי שיתייחסו למאמרים.

כותרת האשכול

י"ג מידות

משתמש מוביל
פרסם 15 מאמרים!
תודות
1,432
נקודות
302
כידוע לכם פורום זה מתהדר במאמרים מגוונים שלא תמצאו בשום מקום אחר.
אך יש בזה בעייה מאוד גדולה.
ניק שנכנס לפורום. אין לו שום סיבה שישב לקרוא את המאמרים.
הכתב הצפוף. הטקסט הארוך. מרחיק אותו מקריאתם.

מה עושים כדי שלכל אורח וחבר יהיה כוח ומרץ להתיישב לקרוא את המאמר.

כגון שבחברי הפורום יהיה טור שמדרג את כותבי הערות
נכון להוסיף.
שעניין זה לא הוכיח את עצמו בפורומים אחרים.
אולי נקודות יועילו.
מצד שני זה יגרום לתגובות כמו "וואו" ו"יפה מאוד" אבל תגובות איכותיות לא יהיו.

אני חושב שהדבר שמביא לקריאת המאמר הינו שיהיה ברור ותמציתי, הדור היום קצת עייף מטקסטים ארוכים ומסורבלים, מהקשב והסבלנות לא גדולים...
וכן חשוב ענין הכותרת שתמשוך את הרואה לקרותו, אלו עצות שנכונות הן למאמר והן להוצאת ספר.
גילוי נאות: כאחד שפרסם כאן מאמר אני מודה שלא עמדתי בכללים הנ"ל... ולכן אני לא אתאכזב אם מספר הקוראים לא יהיה גדול כי בצורה שהגשתיו לא אמורות לי להיות ציפיות לצפיות גדולות מידי...

כידוע לכם פורום זה מתהדר במאמרים מגוונים שלא תמצאו בשום מקום אחר.
אך יש בזה בעייה מאוד גדולה.
ניק שנכנס לפורום. אין לו שום סיבה שישב לקרוא את המאמרים.
הכתב הצפוף. הטקסט הארוך. מרחיק אותו מקריאתם.

מה עושים כדי שלכל אורח וחבר יהיה כוח ומרץ להתיישב לקרוא את המאמר.
לקרוא בסוף יום מאמר ארוך, כבד, עמוס, מעוצב כמו בסטה בשוק, שאין לקורא מה להוסיף ל'כותב' שסיכם את צדדי - צדדי הצדדים, דבר וחצי דבר בדיוק כמו ש'חבורה' של העילוי נחמן אנגלנדר 'המהסס' מהכולל שלו לא מדברת אליו... לא מדברת לקורא הממוצע.
ואי לכך, חובה שהמאמר יהיה קליל, מעניין, אטרקטיבי, מונגש טוב, מעוצב, מרווח, באורך הגיוני, וישתף את הקורא במידת מה וכו' וכו'....
מקוש"ב 21 טיפים... שאפשר ליישם בכתיבת מאמר.

מוזמנים לעדכן להאיר ולהוסיף שם טיפים ורעיונות.

רק להבין.
אולי באמת לא צריך לקרוא אותם?
יש החלטה בהנחת המוצא של האשכול שאי הקריאה הוא הפסד.
יבואו כוחות השוק ויעידו.
קיים פער גדול בין מי שמתעצל לקרוא מאמר באשר הוא (כמעט כמוני), ובין מי שבהגשה נוחה, יטרח לקרוא מאמרים.
בנוסף, עצם פתיחת האשכול והקריאה של @י"ג מידות (שכתב לא מאמר אחד ולא שניים אלא סדרת מאמרים), יש בה כדי להפנות את תשומת לב החברים לחשיבות בקבלת פידבק מהקוראים (בעיקר תגובות שדנים בתוכן המאמר). גם כאלה שאין להם מה להעיר או להאיר.

בכל מקרה אשתדל בעצמי לקיים מה שנכתב כאן - לפתוח אשכול ייעודי למפרסמי מאמרים, שיכתבו בתמצות בכמה מילים - במה המאמר עוסק, איזו נקודות הוא בא ללבן, מה הוא מחדש ועוד.

יש עוד בעיה בכתיבת המאמרים
אין אפשרות לערוך אותם אח"כ
וזה בעיה חמורה
הארה נכונה. ב"ה אבדוק אם אפשר להבדיל פורום ספיצפי בנוגע לזמן העריכה. (באשכול רגיל אפשר לערוך עד 30 דקות).

ברמה הפרטית:

אני יוצא מנקודת הנחה שמי שכותב מאמר כנראה שהנושא חשוב לו ומטבע הדברים הוא מביע בו את דעתו גם בפורום הרגיל, ולכן רצוי מפעם לפעם להשחיל משפטים מפתים כמו: 'יש הרבה מה להקשות על דבריך המופרכים מעיקרם ובמאמר שכתבתי כאן הארכתי בזה טובא', בדרך כלל מי שהנושא חשוב גם לו יתקשה לעמוד בפיתוי...

ברמת האתר עוד לא הספקתי לגבש דעה אבל גם עם ההודעה הזאת אני מחכה כבר כמה ימים שלא היה לי זמן לכתוב אז אמרתי בינתיים אל תמנע טוב מבעליו.

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון
זוכה שני בהגרלת פורום אוצר התורה
לפרטים >>>
בפורום אוצר החידות כבר ביקרת?
השתתף כאן! >>>
קראת את המאמרים החדשים?
לפרטים >>>