• פורום בנתיבות הישיבה: מה מתאים לדיון? סוגיות חינוכיות בישיבה. השקפה ומוסר בעולם הישיבות. טיפים וקשיים בלימוד. נושאים חברתיים בישיבה. מטרה: דיון תורני וחינוכי מועיל ורלוונטי לעולם הישיבות, תוך שמירה על כבוד הדדי.
היה לי אברך שיצא לשוק העבודה ואיבד את עולמו הרוחני. אולי זו הסיבה שיש לי רתיעה.
א. כל זמן שהכולל נועד לשמור על אברכים שיכולים להתקלקל אז הוא ממלא את יעודו גם כשיושבים ומפטפטים ומה אכפת לך,
ב. המילים "איבד את עולמו הרוחני" מאוד מעורפלות, אם כוונתך שלא ישב ולמד הרבה שעות, אז לכן בדיוק יצא.
ואם כוונתך שהתקלקל ממש, זה בחירתו האישית (כמו שרואים הרבה מאוד שעובדים ולא מתקלקלים) ולא תחת אחריותך בכלל.

ואם כוונתך שהתקלקל ממש, זה בחירתו האישית (כמו שרואים הרבה מאוד שעובדים ולא מתקלקלים) ולא תחת אחריותך בכלל.
בחירתו האישית לא משנה את העובדה שמצפוני מתעמת עם השאלה, האם ידי לא שפכו את הדם הזה? האם יכולתי להכיל אותו, לדבר איתו לערב גורמים נוספים.

בחירתו האישית לא משנה את העובדה שמצפוני מתעמת עם השאלה, האם ידי לא שפכו את הדם הזה? האם יכולתי להכיל אותו, לדבר איתו לערב גורמים נוספים.
השאלה היא האם הוא התקלקל מפני שעזב את הכולל, או שעזב את הכולל מפני שהתקלקל.

לא קראתי את כל האשכול
אני בתור ראש כולל הייתי מנסה לקבוע איתו חברותא, לפחות מחלק מהזמן. לפעמים זה עוזר לרומם אברך.
גם אח"כ אני יוכל להוכיח אותו ברמה של ידיד ולא רק ברמה של ראש כולל מפחיד.
(אני גם ראש כולל ומבין את הסיטאוציה)

לפני סילוק כדאי לקיים עמו שיחה אחרונה, ברורה ורשמית, לא כהערה נוספת בדרך. לשמוע תחילה אם עומד מאחורי התנהלותו קושי אמיתי, ולאחר מכן להגדיר בכתב דרישות בסיסיות ותקופת ניסיון מוגבלת.

מצבו הכלכלי בהחלט מחייב רגישות, אך אין פירוש הדבר שהכולל צריך להשלים עם זלזול שפוגע גם באווירה ובשאר האברכים. אם לאחר שניתנה לו אפשרות הוגנת וסיוע מתאים הוא ממשיך לעשות צחוק מהמסגרת, ייתכן שהישארותו אינה טובה לא לו ולא לכולל.

אפשר גם להפריד, ככל שניתן, בין התמיכה באדם לבין מקומו במסגרת, לסייע לו למצוא כולל מתאים יותר או מקור תמיכה זמני, אך לא להפוך את המלגה לסיבה שבגללה אין עוד משמעות לכללי הכולל.

קראיתי את רוב התגובות
אצרף את דעתי
יש הרבה אברכים שעוברים משברים וקשיים ואין להם חשק וטעם בלימוד
זה באמת דילמה קשה לראש כולל
הפיתרון הוא לעסיק אותו בכולל
שהיה אחראי על האוצ"ס לכרוך ספרים ועוד ועוד תפקידים שיעזרו לשאר האברכים

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון