• פורום ייעודי לשאלות נפוצות וקבלת תשובות מסודרות, לצד הסברים והדרכות מפורטות על כל האפשרויות והכלים שבפורום, ניתן למצוא ב ויקי-אוצר מדריך למשתמש, או לבדוק בפורום כאן אם כבר קיים אשכול בנושא. במקרה שלא מצאתם כאן מידע או בויקי-אוצר – ניתן לפתוח אשכול חדש ולבקש עזרה.

אימתי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
2,380
נקודות
246
תחשבו למשל שיש לי המון הערות על סוגיית רוב וקרוב או חזקות וכו'
כל מיני הערות בפשט ובעיון בגמ' בראשונים וכו'
עם אני אכתוב את כל הדברים באשכול אחד, אפשר לומר שכדאי לא היה לכתוב, כי אין בזה שום משמעות והרי כאי' לא כתבתי, - שהרי לא ממש יעברו ע''ז, לפחות אני לא הייתי עובר אם הייתי רואה כזה אשכול, אבל על הערה לכל אשכול - בסוגיא שאני נמצא בה הייתי עובר גם עובר.
ואם אפתח לכל הערה ברש''י אשכול, הרי שהפורום יתופצץ מאשכולות שלא מענינים בכלל את מי שלא נמצא בסוגיא. - מדובר כמובן על אשכולות שמי שנמצא בסוגיא זה מעניין אותו.
מה עושים?

נערך לאחרונה:
בשביל זה יש חלוקה למדורים,
במדור 'ים התלמוד' במסכת הרלוונטית או בביהמ''ד, תוכל לחלק את הערותיך ולהעלותם לדיון יום אחר יום לדוג' ובכל לאפשר לכולם להנות מהן.
חילך לאורייתא.

תחשבו למשל שיש לי המון הערות על סוגיית רוב וקרוב או חזקות וכו'
כל מיני הערות בפשט ובעיון בגמ' בראשונים וכו'
עם אני אכתוב את כל הדברים באשכול אחד, אפשר לומר שכדאי לא היה לכתוב, כי אין בזה שום משמעות והרי כאי' לא כתבתי, - שהרי לא ממש יעברו ע''ז, לפחות אני לא הייתי עובר אם הייתי רואה כזה אשכול, אבל על הערה לכל אשכול - בסוגיא שאני נמצא בה הייתי עובר גם עובר.
ואם אפתח לכל הערה ברש''י אשכול, הרי שהפורום יתופצץ מאשכולות שלא מענינים בכלל את מי שלא נמצא בסוגיא. - מדובר כמובן על אשכולות שמי שנמצא בסוגיא זה מעניין אותו.
מה עושים?
יש ב' סוגי קושיות וההערות,
א. קושיות והערות מנחות, הינו קושיא שהיא מראה שיש כאן איזה חסרון יסודי בהבנה, או סיבה לשנות תפיסה,
קושיות אלו מסוגלות לגרור אחריהם אשכול רווי הודעות, עם ריתחא דאו', ולכן רצוי לתת להם אשכול נפרד, והכי חשוב עם כותרת מגרה, [אחרת אף אחד לא יציץ להסתכל..]
ב. קושיות והערות מקומיות, שיביאו תועלת לאלו שבסוגיא, אבל ככה"נ לא יגררו יותר מהודעה אחת או שתיים, ולכן כדאי ליצור להם אשכול כללי, ולכתוב הערות והארות בסוגית .., כך שכל מי שלומד סוגיא זו, ויעשה כאן חיפוש לפי שם הסוגיא, יוכל לקבל תועלת ולהוסיף אף את חלקו בענין.

יש"כ, מצפים בכליון עיניים..

@עוזי ומגני @מחכה
לא הבנתי במדורים הנ''ל זה מתפרסם בדף הראשי או לא, כי
יש פה מדור סוגיות שלא מראה על כל אשכול חדש בדף הראשי?
בכל אופן מעניין אותי להציע לכם רעיון אשמח עם תנתחו אותו עם הוא יפה או לא?

זה רעיון שאברך דלפון כמוני מוכן לתרום לו 500 שקל אם זה אכן פתרון טוב
וזה הרעיון
עכשיו תחשבו שהיה בפורום עמודה כזאת בצד שהיה שם רשימה ארוכה של סוגיות, עשרות עשרות, וכל סוגיא כזאת למשל חזקות, כשאני לוחץ על זה, נפתח לי כעין פורום חדש לגמרי, אין שם שום תוכן מהתוכן של הפורום רק תוכן של חזקות, במקום מאמרים יש חבורות, ויש מלא אשכולות בנושאי חזקות מכל הש''ס

יש תגים לבחירה לכל אשכול חזקה דמעיקרא, חזקה דהשתא, וכו' וכן הלאה בכל סוג נושא.

עכשיו שום הודעה מהפורום הזו לא נראית בדף הראשי של הפורום העיקרי, וכך אין הפרעה כלל, - יהיה אפשר אולי לבקש שהתרעות מפורום סוגיית רוב יתריעו ביחד עם כל ההתרעות בפורום המרכזי - התרעות פרטיות כמובן -

וכמובן שדבר כזה יכול להיות שמחייב המון השקעה ומאמץ טכני ואולי כספי, אבל לדעתי הוא יכול להועיל המון .

- עוד נקודה, כדי לשמור על אנונימות יהיה אפשר לפתוח ניק חדש שיהיה חסום להודעות בפורום המרכזי, ויהיה פתוח רק לסוגיות, כדי שלא יעלו עליך איזה סוגיא בדיוק אתה אוחז ואז איזה כולל וכו' ואולי חבר מהספסל לידך שלא חלמת שהוא גם כותב בפורום יעלה עלייך. וזה יעזור שגם אם הוא יעלה עליך עדיין תרגיש בנוח לכתוב הודעות בפורום המרכזי הודעות משוחררות שמבטאות את דעתך בלי אי נעימות ושיקולים חברתיים, דבר שהפורום מאוד עוזר, לחדד את הדעה העצמית שקיימת באדם לטוב, וגם לדעות שמתגלה שהם צריכות שיפור..

ברעיון הזה מרוויחים - שאפשר לכתוב הכל וכמה שיותר בענין הזה בסוגיא כי זה כל הפורום,
- ועוד רווח שכל מי שלומד נושא מסויים יש לו מקום ברור שהוא הולך אליו לעיין ולבדוק, ושם בפורום הספציפי הזה כל העולם שם זה רק הסוגיא הזאת, וזה יכול לעשות המון תורה.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון