ש שלומי משתמש רגיל הודעות 107 תודות 375 נקודות 56 23 מרץ 2025 #1 ברשותכם 2 הערות. 1. מי ש[עדיין] אוכל חריין מפורר למרור, איך מטבלים פירורים בחרוסת? 2. בכורך, המנהג אצלנו וכך מוכח בראשונים, שהחסה מבחוץ והמצה בפנים, אבל שמעתי הרבה שעושים להיפך, החסה בפנים והמצה בחוץ, אשמח לשמוע מקורות.
ברשותכם 2 הערות. 1. מי ש[עדיין] אוכל חריין מפורר למרור, איך מטבלים פירורים בחרוסת? 2. בכורך, המנהג אצלנו וכך מוכח בראשונים, שהחסה מבחוץ והמצה בפנים, אבל שמעתי הרבה שעושים להיפך, החסה בפנים והמצה בחוץ, אשמח לשמוע מקורות.
ח חכימא משתמש ותיק הודעות 423 תודות 1,290 נקודות 101 24 מרץ 2025 #2 שלומי אמר: ברשותכם 2 הערות. 1. מי ש[עדיין] אוכל חריין מפורר למרור, איך מטבלים פירורים בחרוסת? 2. בכורך, המנהג אצלנו וכך מוכח בראשונים, שהחסה מבחוץ והמצה בפנים, לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מעניין איך מוכח בראשונים, אבל לכאורה לדינא אין חילוק, וכל שאוכלם כשהם כרוכים ביחד יצא.
שלומי אמר: ברשותכם 2 הערות. 1. מי ש[עדיין] אוכל חריין מפורר למרור, איך מטבלים פירורים בחרוסת? 2. בכורך, המנהג אצלנו וכך מוכח בראשונים, שהחסה מבחוץ והמצה בפנים, לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מעניין איך מוכח בראשונים, אבל לכאורה לדינא אין חילוק, וכל שאוכלם כשהם כרוכים ביחד יצא.
ש שלומי משתמש רגיל פותח האשכול הודעות 107 תודות 375 נקודות 56 24 מרץ 2025 #3 חכימא אמר: מעניין איך מוכח בראשונים, אבל לכאורה לדינא אין חילוק, וכל שאוכלם כשהם כרוכים ביחד יצא. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... החינוך מצוה כא וז'ל: ואחר שאוכלים מן המרור בטבול כורכין ממנו על גבי מצה ואוכלים. וכן הוא ברבינו חננאל פסחים דף קטו עיי'ש
חכימא אמר: מעניין איך מוכח בראשונים, אבל לכאורה לדינא אין חילוק, וכל שאוכלם כשהם כרוכים ביחד יצא. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... החינוך מצוה כא וז'ל: ואחר שאוכלים מן המרור בטבול כורכין ממנו על גבי מצה ואוכלים. וכן הוא ברבינו חננאל פסחים דף קטו עיי'ש
ח חכימא משתמש ותיק הודעות 423 תודות 1,290 נקודות 101 24 מרץ 2025 #4 שלומי אמר: החינוך מצוה כא וז'ל: ואחר שאוכלים מן המרור בטבול כורכין ממנו על גבי מצה ואוכלים. וכן הוא ברבינו חננאל פסחים דף קטו עיי'ש לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ובהגדה שלי איתא, שהלל היה כורך מצה ומרור ואוכלן ביחד.
שלומי אמר: החינוך מצוה כא וז'ל: ואחר שאוכלים מן המרור בטבול כורכין ממנו על גבי מצה ואוכלים. וכן הוא ברבינו חננאל פסחים דף קטו עיי'ש לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ובהגדה שלי איתא, שהלל היה כורך מצה ומרור ואוכלן ביחד.
ש שלומי משתמש רגיל פותח האשכול הודעות 107 תודות 375 נקודות 56 24 מרץ 2025 #5 חכימא אמר: ובהגדה שלי איתא, שהלל היה כורך מצה ומרור ואוכלן ביחד. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... טענו חיטין והודה לו ב...
חכימא אמר: ובהגדה שלי איתא, שהלל היה כורך מצה ומרור ואוכלן ביחד. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... טענו חיטין והודה לו ב...
ח חכימא משתמש ותיק הודעות 423 תודות 1,290 נקודות 101 24 מרץ 2025 #6 שלומי אמר: טענו חיטין והודה לו ב... לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לא הודה לו, אין שום חילוק איך כורך המצה והמרור, והדבר פשוט. העיקר הוא שאוכלם ביחד. נערך לאחרונה על ידי מנחה: 25 מרץ 2025
שלומי אמר: טענו חיטין והודה לו ב... לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לא הודה לו, אין שום חילוק איך כורך המצה והמרור, והדבר פשוט. העיקר הוא שאוכלם ביחד.
צ צריך עיון משתמש ותיק פרסם מאמר הודעות 937 תודות 2,855 נקודות 232 24 מרץ 2025 #7 זה לשון הקיצושו''ע [סי' קיט] ומניח את המרור תוך המצה ואומר כן עשה הלל וכו' ואוכל בהסבה
צ צריך עיון משתמש ותיק פרסם מאמר הודעות 937 תודות 2,855 נקודות 232 24 מרץ 2025 #8 וכ''מ בערוה''ש [תעה ס''ז] וב' הספרים האלו [קיצושו''ע וערוה''ש] המה בד''כ צורת המנהג המקובלת אצל ארצות אירופה [אם בתורת סימן אם בתורה סיבה ואכ''מ].
וכ''מ בערוה''ש [תעה ס''ז] וב' הספרים האלו [קיצושו''ע וערוה''ש] המה בד''כ צורת המנהג המקובלת אצל ארצות אירופה [אם בתורת סימן אם בתורה סיבה ואכ''מ].
ש שלומי משתמש רגיל פותח האשכול הודעות 107 תודות 375 נקודות 56 25 מרץ 2025 #9 חכימא אמר: לא הודה לו, אין שום חילוק איך כורך המצה והמרור, והדבר פשוט. העיקר הוא שאוכלם ביחד. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... יעיין כת'ר החכימא ברב ילקוט יוסף פסח חלק ג' כמדומה בדף תרנ'ו מה שהאריך בנושא. ו[אקווה ש]תרווה נחת.. נערך לאחרונה על ידי מנחה: 25 מרץ 2025
חכימא אמר: לא הודה לו, אין שום חילוק איך כורך המצה והמרור, והדבר פשוט. העיקר הוא שאוכלם ביחד. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... יעיין כת'ר החכימא ברב ילקוט יוסף פסח חלק ג' כמדומה בדף תרנ'ו מה שהאריך בנושא. ו[אקווה ש]תרווה נחת..
ע עוזי ומגני משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים הודעות 1,422 תודות 3,541 נקודות 330 25 מרץ 2025 #10 שלומי אמר: 2. בכורך, המנהג אצלנו וכך מוכח בראשונים, שהחסה מבחוץ והמצה בפנים, לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מי זה אצלנו? עדה מסוימת, או מנהג בית אבא? פעם ראשונה שאני שומע ע"כ ...
שלומי אמר: 2. בכורך, המנהג אצלנו וכך מוכח בראשונים, שהחסה מבחוץ והמצה בפנים, לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מי זה אצלנו? עדה מסוימת, או מנהג בית אבא? פעם ראשונה שאני שומע ע"כ ...
ש שלומי משתמש רגיל פותח האשכול הודעות 107 תודות 375 נקודות 56 25 מרץ 2025 #11 עוזי ומגני אמר: מי זה אצלנו? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אצלנו בג'רבא
ה הצעיר שבחבורה בית המדרש/הלכה ומנהג חבר צוות מנהל תוכן מנהל פורום פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים הודעות 4,035 תודות 9,429 נקודות 517 25 מרץ 2025 #12 שלומי אמר: החינוך מצוה כא וז'ל: ואחר שאוכלים מן המרור בטבול כורכין ממנו על גבי מצה ואוכלים. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לכאו' אינו מוכרח, שהרי כשהוא בין ב' המצות, הרי הוא על גבי מצה, והמצה השניה על גביו.
שלומי אמר: החינוך מצוה כא וז'ל: ואחר שאוכלים מן המרור בטבול כורכין ממנו על גבי מצה ואוכלים. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לכאו' אינו מוכרח, שהרי כשהוא בין ב' המצות, הרי הוא על גבי מצה, והמצה השניה על גביו.
ג גנזי נסתרות משתמש רגיל הודעות 141 תודות 523 נקודות 76 26 מרץ 2025 #13 חכימא אמר: ובהגדה שלי איתא, שהלל היה כורך מצה ומרור ואוכלן ביחד. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... בעצם מנהג הכורך מבוסס על צורת אכילת קרבן הפסח בזמן שביהמ"ק היה קיים ע"י הלל הזקן, שהיה כורך במצות הרכות שהיו להם אז והיה מכניס בפנים פסח ומרור וכך היה אוכלם, וע"כ נראה לי שאין להביא ראי' מכאן למצות דילן שהם קשים וא"א לכרוך באמת
חכימא אמר: ובהגדה שלי איתא, שהלל היה כורך מצה ומרור ואוכלן ביחד. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... בעצם מנהג הכורך מבוסס על צורת אכילת קרבן הפסח בזמן שביהמ"ק היה קיים ע"י הלל הזקן, שהיה כורך במצות הרכות שהיו להם אז והיה מכניס בפנים פסח ומרור וכך היה אוכלם, וע"כ נראה לי שאין להביא ראי' מכאן למצות דילן שהם קשים וא"א לכרוך באמת
ש שלומי משתמש רגיל פותח האשכול הודעות 107 תודות 375 נקודות 56 26 מרץ 2025 #14 שלומי אמר: אצלנו בג'רבא לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... וכן הוא בספר שרשי הים [ מנהגי האי ג'רבא] דף קלב וכן בהגדת עוז והדר [נוסח עדות המזרח]
שלומי אמר: אצלנו בג'רבא לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... וכן הוא בספר שרשי הים [ מנהגי האי ג'רבא] דף קלב וכן בהגדת עוז והדר [נוסח עדות המזרח]