או אפילו סיפורים מהגדולים - בשבח והערכה לנשות ישראל.
'אגודת ישראל' בארה"ב מקדישה בכל שנה שבת לכינוסי תורה ודעת, בה יושבים,במסיבה אחת, גדולי התורה של אמריקה, שמתכנסים לדון במהלך השבת בענייני השעה. באירוע כזה, שהתרחש לפני כ30 שנה, ישבו כולם מרותקים לדבריו של הנואם הדגול. השמש שקעה ודמדומי שבת הופיעו במלוא הדרם. נושא הדברים היה הגאון רבי יעקב קמינצקי זצ"ל וכולם האזינו בחרדת קודש. השיחה נמסרה בסעודה שלישית וכאשר נצצו להם שלושה כוכבים, יצא הגאון רבי יעקב רודרמן זצ"ל באמצע הדרשה למספר דקות. לאחר הדרשה התנצל הרב רודרמן בפני רעהו רבי יעקב קמינצקי והסביר לו שנאלץ לצאת החוצה מיד בצאת השבת, כדי להתקשר לרעייתו בטלפון ולומר לה שלא תדאג, כי הדרשות יתאחרו והוא ישוב הביתה מעט מאוחר. הגר"י רודמן סיפר ששמע מה"חפץ חיים" שבאחד מימי החנוכה ישב הצדיק רבי נחומק'ה מהורודנא ליד חנוכיתו והמתין מספר שעות. בכל הבתים כבר הדליקו נרות ואילו רבי נחום יושב וממתין, יושב ומחכה. ואז, כעבור מספר שעות, נכנסה פנימה אשתו. מיד קם רבי נחומק'ה והדליק את נרות החנוכה בכוונה רבה.
תמהו הנוכחים ושאלוהו:"הלא לפי דעת הרמב"ם לא יוצאים ידי חובה אם מדליקים לאחר שקיעת החמה. ואם כן, מדוע היה על הרבי להמתין לרעייתו, והרי אין כל חיוב שאשה תשתתף בהדלקת הנרות?! מה ראה הרבי להמתין כל כך לרעייתו?"
הסביר להם ר' נחומק'ה בניחותא: "הגמרא אומרת שנר שבת ונר חנוכה, נר שבת עדיף, כי "שלום בית" עדיף. אם לא הייתי ממתין לרעייתי, היה הדבר פוגם, ואפילו במקצת, בשלום הבית שלי. פשוט שאם חז"ל העדיפו נר שבת בגלל "שלום בית", שמותר לי לפחות לסמוך על הדעות המתירות להדליק נר חנוכה גם לאחר השקיעה"...
רבי משה פיינשטיין זצ"ל פעם שב לביתו מתפילת שחרית בשבת והיה מוכן לקידוש, אך הרבנית עדיין לא היתה מוכנה. רבי משה לא בזבז זמן, פתח גמרא והתחיל ללמוד, תוך כדי המתנה לרבנית. אחרי עשרים דקות הגיעה הרבנית ואמרה לו: "אפשר לעשות קידוש". כהרף עין הוא סגר את הגמרא ומיד ניגש לקדש על היין. שאל אותו אחד התלמידים: "מדוע כשהרבנית באה סגרת את הגמרא תכף ומיד, הרי מין הסתם היית באמצע עניין, ואם כבר חיכית עשרים דקות, מה היה קורה אם היית מתעכב עוד שתיים- שלוש דקות, כדי לסיים את העניין שאחזת בסוגית הגמרא?"
השיב רבי משה: "זו גמרא מפורשת במסכת יבמות (ס'ב ע"ב): 'והמכבדה יותר מגופו'. מה זה מכבדה יותר מגופו'? על ידי שאני דורש מעצמי כלפיה יותר ממה שאני דורש מעצמי כלפי. במה דברים אמורים: כשהשני קורא לי לבוא ואני אומר לו: 'רגע, אני כבר בא'- יש בזה נימה של זלזול. מי שמכבד את השני, כשהשני קורא לו הוא בא תכף ומיד, בלי שום דיחוי. לכן, כשמצד אחד אני מחכה לה בסבלנות, ומצד שני היא לא צריכה לחכות לי אפילו רגע אחד- זהו ה'מכבדה יותר מגופו'.
הרבנית תמר שטיינמן ע"ה סיפרה שבאירוסין בעלה הגדול התנה עמה שבכל יום היא תבקש ממנו דבר אחד לעשות בשבילה והוא יעשה, אמנם בתחילה היה לה קל אך ככל שהוא גדל בתורה הדבר נעשה לה קשה יותר ובימים שהוא התפרסם בעולם הוא שינה את התנאי שלא מספיק שהיא תבקש ממנו אל היא צריכה לצוות אותו!!! וטעמו כיון שהתחילו רבים לשאול אותו חשש שהיא תרגיש רגש נחיתות כלפיו והרי הם שותפים בכל בשווה לכן ביקש שהיא תצווה עליו.
"הרגל של אשתי כואבת לנו", ר' אריה לוין הצדיק הגדול, כאשר כאבה לאשתו הרגל, והוא הלך איתה לרופא.
על המשגיח רבי שלמה וולבה מספרים שביום הולדתה של הרבנית חגג את היום ושר בפני תלמידיו.
ר' חיים פנחס שיינברג שב לביתו במוצש"ק, וכבר המתינו לו בבית ציבור גדול (כי דרכו היתה להישאר בישיבה במוצש"ק עד עשר בלילה בכדי לחזק את הסדר במוצ"ש ורק אז לחזור לביתו), ומיד כשנכנס כולם צבאו עליו, איך שראש הישיבה דבר ראשון עזב את כולם כשהוא נכנס פנימה, ופונה לרבנית לברכה לשלום, כשהוא מכריז בקול אליה: "די ערשטע זאך א'גוטע וואך (דבר ראשון – שבוע טוב) צו די גרויסע רעבצן"
(לרבנית הדגולה).