• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה

האם אתה מהדר ללבוש פראק ביום טוב וחול המועד?

• כן ביו"ט וחוה"מ

קולות: 17 36.2%
  • רק ביום טוב

קולות: 20 42.6%
  • לא

קולות: 10 21.3%

• סה"כ בוחרים
    47

שיח יצחק

משתמש רגיל
gemgemgem
תודות
505
נקודות
69
להלכה נפסק שצריך לייחד בגד מיוחד ליום טוב. וגם בחוה"מ כתב בשער הציון.
מה הפשט שהרבה אנשים לא לובשים בגד מיוחד, ועוד צוחקים על מי שלובש פראק ומקיים את ההלכה בהידור?

פתחתי סקר רק לחוגים שלובשים פראק (ולכן משתתף חסיד שלא יצביע לסקר לא כי זה לא מיועד עבורו)

וגם בחוה"מ כתב בשער הציון.
טעות,
שער הציון סימן תקל ס"ק ד
אלא דמה שכתב התניא כשאר יום טוב השמטתי, דלעניות דעתי אין להחמיר כל כך בזה, דהרמב"ם בפרק ז מהלכות יום טוב הביא גם כן דחול המועד נקרא מקרא קודש ואף על פי כן בפרק ו מהלכות יום טוב שהעתיק שם בדין ט"ז חיוב כבוד ועונג מטעם מקרא קודש, לא העתיקו רק לענין יום טוב ולא לענין חול המועד, דשם לא העתיק רק מצוה דשמחה, שמע מיניה דסבירא לה דלענין חול המועד אין להחמיר בזה, ועל כן צריך לומר דאף דחול המועד נקרא גם כן מקרא קודש, מכל מקום כיון דלענין מלאכה מן התורה מותר בחול המועד, ועל כל פנים בדבר האבד מותר לכולי עלמא, הרי דאין קדושתו חמור כמו יום טוב, ולכן גם לענין כבוד אין לדמותו ליום טוב, וזהו נראה דעת הרמב"ם. ומה דמשמע מהמכילתא הנ"ל דצריך לכבדו באכילה ושתיה וכסות נקיה, יש לומר דהיינו לכבדו יותר מימות החול בכל זה, אבל אינו מחויב לדמותו לגמרי בזה ליום טוב, דממקרא קודש שלו ילפינן בחגיגה י"ח לחד תנא דאיסור מלאכה בחול המועד ואפילו הכי מקילינן בה בדבר האבד, הרי דמקרא קודש שלו קיל ממקרא קודש דיום טוב.

אפשר לקיים הלכה זאת גם בחליפה חדשה ליו"ט ולא דוקא פראק
בדרך כלל בשנה ראשונה לובשים גם בחוה"מ
משני טעמים
א' מתלהבים מזה
א"כ גם גם מקיימים בזה שמחת המועד ולא רק את ההלכה שלא ייחוד בגד מיוחד ליו"ט
ויש להוסיף באותו ענין (באותו בגד)
וכבר פסק הגרי"ש אלישיב שאי"ז חשיב בגד חשוב ומשו"ה התיר ללכת עם פראק בראש השנה ויום הכיפורים

מה הפשט שהרבה אנשים לא לובשים בגד מיוחד, ועוד צוחקים על מי שלובש פראק ומקיים את ההלכה בהידור?

פתחתי סקר רק לחוגים שלובשים פראק (ולכן משתתף חסיד שלא יצביע לסקר לא כי זה לא מיועד עבורו)
איפה כתוב שם פראק???

איפה כתוב שם פראק???
איזה בגד מיוחד אחר יש לך, אם תקנה חליפה במיוחד ליו"ט עשינו משהו, אבל אינני בטוח שזה פותר את הבעיה, צריך סגנון לבוש שמכבד את יו"ט אצל החסידים הייתי מציע להוסיף עניבה נניח, או איזה סוג גארטל יפה, זה כבוד יו"ט

חסר אפשרות בסקר
לובש ביום טוב ושבת חול המועד.
כך שמעתי משמיה דהגרנ"ק
אמנם, אתמהה מדוע לא פרשת דבריך וטעמך?
איזה בגד מיוחד אחר יש לך, אם תקנה חליפה במיוחד ליו"ט עשינו משהו, אבל אינני בטוח שזה פותר את הבעיה, צריך סגנון לבוש שמכבד את יו"ט אצל החסידים הייתי מציע להוסיף עניבה נניח, או איזה סוג גארטל יפה, זה כבוד יו"ט
ומה יעשו אותם שהולכים עם הפראק אף בימות החול?

לא ידוע לי על הלכה כזו שצריך שבגד יו"ט יהיה שונה בצורתו וכדו'

איני לובש פראק כי לא מצאתי עניבה מתאימה...
אפשר אולי פראק בצבע אחר?
ומעתה יש לחקור מה עדיף הפראק או העניבה,
ובאמת מצינו כמה שהולכים עם פראק וללא עניבה... וכמדומה שיש בזה מן הליצנות.

לא ידוע לי על הלכה כזו שצריך שבגד יו"ט יהיה שונה בצורתו וכדו'
במשנה ברורה תקכ"ט סק"ג כתב שצריך ללבוש כסות נקיה ולא בגדי חול וכמו לענין שבת.
ושמעתי ללכת עם פראק בשבת, אבל לכאו' אין לחלק בין שבת ליו"ט.

ואצל הליטאים שלא לובשים פראק להחליף צבע או דוגמא או גיזרה ואין ספור אפשרויות נוספות, במיוחד שיש הרבה שלובשים את החליפת חתנים שלהם...

מקבלני משמו של החזו"א [כך אמר לי א' מהחוג של תלמידי החזו"א לא יודע מקור אחר], שביו"ט ילבשו פראק משום כובד יו"ט דבעי בגד מכובד יותר מאשר בש"ק. ולא ילבשו פראק בחוה"מ כדי שישאר בגד של יו"ט. אך שבחוה"מ לא ילבשו בגדי חול דאכתי חוה"מ הוא זה וע"כ ילבשו בגדי ש"ק.
כך א"ל אדם גדול משמו.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון