על איזה אדם יש מחלוקת בגמרא אם נפטר בחורף או בקיץ?
רחל אמנו, אמנם אין זה מחלוקת בגמרא - אלא מחלוקת במדרשים.על איזה אדם יש מחלוקת בגמרא אם נפטר בחורף או בקיץ?
איה מקום כבודו?רחל אמנו.
איה מקום כבודו?
אמנם אין זה מחלוקת בגמרא - אלא מחלוקת במדרשים.
אם כן זה לא קשור לנידוננו, שכן כתבתי:אמנם אין זה מחלוקת בגמרא - אלא מחלוקת במדרשים.
אבל אשמח לדעת איפה המחלוקתבגמרא
במדרש פסיקתא רבתי דר"כ (פ"ג ה) מפורש שיעקב קבר את רחל בין פסח לעצרתאבל אשמח לדעת איפה המחלוקת
יפה, לא ידעתי, תודה לך!במדרש פסיקתא רבתי דר"כ (פ"ג ה) מפורש שיעקב קבר את רחל בין פסח לעצרת
וכן בגמרא (מגילה יז.) מפורש שיעקב עזב את בית אל בתחילת הקיץ. ובפסוקים (בראשית לה) מפורש שבעוזבו את בית אל נפטרה רחל.
ואילו במדרש תדשא כתוב "בנימין נולד יא מרחשון ומת בן ק"ט שנה" - והרי רחל נפטרה ביום שבנימין נולד.
תשרי זה לא כ"כ חורףאברהם ויעקב = ר"ה י' ב' - י"א א.
אם כן זה לא קשור לנידוננו, שכן כתבתי:
אבל אשמח לדעת איפה המחלוקת
במדרש פסיקתא רבתי דר"כ (פ"ג ה) מפורש שיעקב קבר את רחל בין פסח לעצרת
וכן בגמרא (מגילה יז.) מפורש שיעקב עזב את בית אל בתחילת הקיץ. ובפסוקים (בראשית לה) מפורש שבעוזבו את בית אל נפטרה רחל.
ואילו במדרש תדשא כתוב "בנימין נולד יא מרחשון ומת בן ק"ט שנה" - והרי רחל נפטרה ביום שבנימין נולד.
איפה המחלוקת?אהרן הכהן - בחודש החמישי
לתשרי או לניסן? שבט או אב?
???ר' יוחנן?
לפי כל הידוע לי שם ודאי הכוונה אב ואין כלל מחלוקת בדבראהרן הכהן - בחודש החמישי
לתשרי או לניסן? שבט או אב?
איפה המחלוקת?
איני זוכר אם יש שם מחלוקת בהדיא, אך הגמ' (בריש ר"ה כמדו') בוודאי דנה בשאלה זו.לפי כל הידוע לי שם ודאי הכוונה אב ואין כלל מחלוקת בדבר
אני מדבר על מחלוקת בהדיא (אך כמובן שהיא אינה מפורשת ממש על הדבר הזה אלא מכח חשבון כלשהו, כי אם לא זה לא היה חידה... וזה גם הרמז לציבור)איני זוכר אם יש שם מחלוקת בהדיא
מקור?איני זוכר אם יש שם מחלוקת בהדיא, אך הגמ' (בריש ר"ה כמדו') בוודאי דנה בשאלה זו.
כפי שכבר כתבתי, ריש ר"ה. בדקתי כעת בשבילך, ב עמוד ב וג עמוד א.מקור?
לא נמצא שםכפי שכבר כתבתי, ריש ר"ה. בדקתי כעת בשבילך, ב עמוד ב וג עמוד א.