תולדות - עשה לי מטעמים כאשר אהבתי ! | בראשית | פורום אוצר התורה תולדות - עשה לי מטעמים כאשר אהבתי ! | בראשית | פורום אוצר התורה
  • מחפשים אשכולות לפי נושא? השתמשו בקידומות! לחצו על קידומת ברשימה או בקידומת שמופיע בראש האשכול ברשימת הנושאים כדי לראות את כל האשכולות המסומנים בה.

האיש השרוי בשמחה

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
1,376
נקודות
156
קצת קשה מה יצחק אבינו דיבר על אוכל שהוא אוהב הרי מדובר על אחד מהאבות הקדושים פרוש מכל הבלי העוה''ז !
ושמעתי פעם תירוץ שמדובר היה בקרבן פסח ויש דין בקרבן פסח שנאכל על השובע בחרדל וכו' בפסחים וא''כ זה מה שאמר לו כוין שנאכל על השובע עשה לי כאשר אוהב שאוכל לאכול .

קצת קשה מה יצחק אבינו דיבר על אוכל שהוא אוהב הרי מדובר על אחד מהאבות הקדושים פרוש מכל הבלי העוה''ז !
ושמעתי פעם תירוץ שמדובר היה בקרבן פסח ויש דין בקרבן פסח שנאכל על השובע בחרדל וכו' בפסחים וא''כ זה מה שאמר לו כוין שנאכל על השובע עשה לי כאשר אוהב שאוכל לאכול .
וקצת קשה שהרי יצחק שלח את עשיו לצוד ציד והיינו צבי כמו שמבואר ברש''י ולכן שלח רבקה גדי שטעמו כטעם הצבי
והלא צבי אינו כשר לקרבן פסח וא''כ ע''כ שלא שלח את עשיו להביא קרבן פסח

לא הבנתי ליצחק ולצדיקים אין מצווה לאכול בשבת לענג את השבת בסעודה כי זה לא עונג?
גם הצדיקים הכי גדולים נבראו בגוף גשמי שהוא צריך תזונה ועונג לגופם,
וטעם שיצחק ביקש מעשיו הוא, משום שכדי שיכול הברכה צריך שהגוף והנפש יהיו באיזון מוחלט, וזה ע"י הכנת מטעמים כאשר אהב.
וע"כ עושים סעודת שול"ז וקידושא רבה בלידת הבת, שעי"כ יחול הברכה טפי.

גם הצדיקים הכי גדולים נבראו בגוף גשמי שהוא צריך תזונה ועונג לגופם,
וטעם שיצחק ביקש מעשיו הוא, משום שכדי שיכול הברכה צריך שהגוף והנפש יהיו באיזון מוחלט, וזה ע"י הכנת מטעמים כאשר אהב.
רח"ל לחשוב כך על יצחק אבינו!

כתוב ברמב"ם (תשובה י, ג): "וכיצד היא האהבה הראויה? - הוא שיאהב את ה' אהבה גדולה יתירה עזה מאוד, עד שתהא נפשו קשורה באהבת ה' ונמצא שוגה בה תמיד כאלו חולה חולי האהבה, שאין דעתו פנויה מאהבת אותה אשה והוא שוגה בה תמיד, בין בשבתו, בין בקומו, בין בשעה שהוא אוכל ושותה".

לאבות הקדושים הייתה אהבת ה' בתכלית וליבם לא היה פנוי לשום דבר אחר מלבד ה'.

נערך לאחרונה:

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

מתוך ה'מגדלות מרקחים':...​

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה